Sörloth dünya yıldızlarıyla yarıştı

Trabzonspor’un Norveçli forveti Süper Lig’de kaydettiği 23 golle klasını kanıtladı, büyük alkış topladı. Dünya yıldızlarıyla yarışan Alexander Sörloth, Avrupa’da ilk 6’da yer aldı

Sörloth dünya yıldızlarıyla yarıştı

Süper Lig’de şampiyonluğu son anda Medipol Başakşehir’e kaptıran Trabzonspor, dünya futboluna yeni bir yıldız futbolcu sundu. Crystal Palace’dan bordo-mavililere geldiğinde ismi fazla duyulmayan bir futbolcu olmasından dolayı birçok taraftarın transferini eleştirdiği Alexander Sörloth, attığı gollerle sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da haklı bir şöhrete kavuştu.

Norveçli santrforun ismi Lewandowski, Ronaldo, Messi gibi dünyaca ünlü yıldız isimlerle anılırken, göz kamaştıran gol rakamları Avrupa’da da konuşulmaya başladı. En skorer oyuncular listesinde dünya yıldızlarının arasına katılan Sörloth, birçok dev ekibin de transfer listesine girdi. Karadeniz ekibinde kalması durumunda kendisini daha da geliştirmesi beklenen 24 yaşındaki forvet, 6 milyon euro tutarındaki satın alma opsiyonu kullanıldıktan sonra elden çıkarılırsa da Trabzonspor’a çok büyük bir gelir kazandıracak.

Bu arada bitime bir hafta kala Süper Lig’de 23, toplamda 31 kez rakip fileleri havalandıran Sörloth bu sezon eski takımı Crystal Palace kadar gol attı. İngiliz ekibi ise toplam 39 maçta ligde 30, kupada ise 1 gol kaydetti. Sörloth 31 golün yanı sıra 9 kez de asist yaptı. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler