"Siyah elbiseli rol model"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün gece oynanan Galatasaray – Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan hakem rezaletinden bir açıklama yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu  açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “3 Temmuz süreci ile Tür

"Siyah elbiseli rol model"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün gece oynanan Galatasaray – Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan hakem rezaletinden bir açıklama yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu  açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“3 Temmuz süreci ile Türk Futbolu’nun temizlenmesi için ortaya çıkan gerçekler iyi değerlendirilemediği gibi şike ile şampiyonluğu elinden alınan Trabzonspor 2015-2016 futbol sezonunda futbolu sahada ve dışarıda yönetenler tarafından çok sayıda maçta katledilerek adeta bir şehrin sabrı ve futbol sevgisi zorlanmaktadır. 

Tarihi şerefli şampiyonluklar ve kupalarla dolu olan Trabzonspor, 2010 -2011 sezonundan sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılan tek Türk takımı olarak şampiyonluğunu tescil ettirmiş ve tarafsız futbol kamuoyu tarafından şampiyon olarak görülmüştür. Hakkın ve adaletin savunucusu olan Anadolu’nun ilk şampiyonu Trabzonspor, bu yılda Türk futbolunu dinamitleyenler tarafından katledilmiştir. 

Türk futbolunda ortaya konmak istenen tiyatroya karşı sessiz kalmayan futbol ve spor kenti Trabzon ilkelerinden vazgeçmemiş, adaleti değil formaların renklerini ve gücü dikkate alanlar ile girdiği amansız mücadeleyi hiçbir zaman terk etmeyecektir.

Bir futbol kulübünün ötesinde bir kahramanlık destanı olan Trabzonspor’a karşı hazırlanan senaryonun son perdesi 21 Şubat 2016 Pazar Günü oynanan Galatasaray -Trabzonspor karşılaşmasında sahnelenmek istenmiş ve gerçekler tüm Türkiye ve dünya tarafından da görülmüştür. Bir camianın alın teri karşılaşmada gördüğünü çalamayan, görmediğini çalabilen, önyargılı, art niyetli, içten pazarlıkçı ve maçın sonucunu maçtan önce kafasında belirleyerek sahaya çıktığı her halinden belli olan bir siyah elbiseli rol model tarafından çalınmıştır. Bu yıl sıkça gördüğümüz bu sahnelerin zirvesinin yaşandığı kara gecenin artık tüm kamuoyu vicdanının, Türk Futbolu’nun temizlenmesi kararını önünde durulamaz hale getirmesini ümit etmek istiyorum.   

Galatasaray maçında futbola ve futbolcuya yakışır tarzda fedakarca sahada mücadele eden  Bordo Mavili futbolcuları tebrik ediyor, yaşanan bu zulmün karşısında sessiz kalmayan ve ‘Artık yeter’ diyen tüm futbol kulüpleri ve camialarına teşekkür ediyorum. Trabzonspor’un peşinde koşan, cefakar ve vefakar Trabzonspor taraftarının bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da tepkilerini demokratik ölçüler içerisinde dile getireceğine inanıyorum. 

Türk futbolundaki adaletsizlik ve kirli yapı net olarak dün akşam tescillenmiştir. Artık Türk futbolu kirletenler, dünyaya rezil edenler, bir şehrin futbol kaderiyle oynayanlar hesap vermek zorundadır. Maçın hakeminin hakemliği bırakması kesinlikle bir çözüm değildir. Bataklığın kurutulması gerekmektedir. Bununla  ilgili kurulların gerekenleri yapacağına inanıyor, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyorum” 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor