Serkan Balcı: Trabzonspor’un en büyük handikapı...

Trabzonspor'un eski futbolcularından Serkan Balcı hem Trabzonspor hem de futbola dair soruları yanıtladı

Serkan Balcı: Trabzonspor’un en büyük handikapı...

Teknik direktör olmaya hazırlanan Trabzonspor'un eski futbolcularından Serkan Balcı önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor'dan A Milli Takım'a kadar dikkat çeken sözler sarf etti. 

İşte Serkan Balcı'nın Milliyet'te yer alan röportajı;

"TRABZONSPOR'A İSTEYEREK GİTTİM"

"Ben Trabzonspor’a isteyerek gittim. Kalmamı istiyorlardı ancak bir şeyler oldu söz verdik, anlaştım. 6 sene çok mutlu zamanlar yaşadım. Kariyerim boyuncu mutsuz olduğum zamanlar olmadı. Tercihlerimi hep ben yaptım. Belki Avrupa’ya gidebilirdim. Öyle bir şansım vardı. Ama o zaman Türk futbolculara ön yargılı bakıyorlardı. Selçuk İnan’a, Burak Yılmaz’a geldi teklif. Ama korktuğumuzdan mı yapamayacağımızdan mı tercih etmedik Avrupa’yı. Tek yanlış tercihim bu olabilir."

Serkan Balcı: Trabzonspor’un en büyük handikapı...

"RONALDO'YA KARŞI 4 KEZ OYNADIM, QUARESMA DAHA YETENEKLİ" 
4 defa Cristiano Ronaldo’ya karşı oynadım. Çok yetenekliydi. Bundan daha da yetenekli ama Quaresma ondan daha yetenekliydi belki de. Ama özel hayatına çok dikkat etti. Yemesi içmesi gibi. Adam kendini dünyanın en iyisi olacağım diye futbola adamış. Rüştü abiye sorabilirsiniz. Quaresma, Ronaldo’dan daha yetenekliydi ama vurdumduymazdı. Quaresma bence dünyanın en iyi futbolcusu olabilirdi. Ama çok çalışmak daha farklı bir şey.

"ŞENOL GÜNEŞ TAKIMI İYİ HAZIRLAYAMADI" 
EURO 2020 Milli Takım performansıyla ilgili Balcı, "Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Avrupa takımlarının bizim oyuncularımıza bakış açıları değişti. Kendileri de bu performans düşüklüğünü beklemiyorlardı bence. Sadece futbolcuların suçu değil bütün ülkenin suçu. Çok büyük beklentiye soktular takımı. Bunu voleybol takımına da yaptılar. Çin’i yendik sonrasında fazla misyon yüklüyoruz sporcuların üstüne. Bu bize hem de hocamıza ders olur. Hoca iyi hazırlayamadı takımı bence. Onu çok iyi tanırım. Başarısızlığın nedenini bulamadık biz." cevabını verdi.

Serkan Balcı: Trabzonspor’un en büyük handikapı...

"ŞAMPİYONLUK STRESİNİ KALDIRAMIYORLAR" 
Trabzonspor çok iyi hamle transferler yaptı. Zaten Abdullah hoca sistemli bir hoca ve yardımcıları gerçekten çok iyi. Bakıldığı zaman Türkiye’nin en iyi hücumsal anlamda oyuncularına sahipler. Trabzon’un en büyük handikapı sonlara doğru şampiyonluk stresini kaldıramamaları. Ancak tecrübeli oyuncular aldılar. O oyuncular liderlik özelliklerini gösterirlerse bu takım şampiyonluğu zorlar. Çünkü en hazır gözüken takım şu anda. Belki daha transfer yapacaklardır. Defansif anlamda problemlerini çözerlerse bir problem yaşayacaklarını düşünmüyorum.

"ÖMÜR CITY'E SATILSAYDI..." 
Abdülkadir Ömür çok kötü sakatlıklar yaşadı ancak Manchester City’e satsalardı belki daha farklı şeyler olacaktı. İnşallah bu sene sakatlanmaz eski Ömür’ü izleriz. Trabzonspor ondan çok iyi paralar kazanır inşallah. Hem ülkemize para girer hem de Trabzonspor borçlarından kurtulur.

Serkan Balcı: Trabzonspor’un en büyük handikapı...

TEKNİK DİREKTÖRLÜK HEDEFİ 
1 ay önce antrenörlük kursu bitti. 2 yıldır sürüyordu hem B hem A. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Oğuz Çetin ve arkadaşları bizi her şekilde bilgilendirdiler. Futbolculuğumuzla bir şeyler biliyorduk ama aslında bir şey bilmediğimizi orada anladık. Sunum yapmak bile bir sanat. Kendime yatırım yapmaya başladım. Teknik direktörlük yapacaksan her şeyi öğrenmek zorundasın. Teknoloji de artık futbolun içinde. Biz de ülkemiz olarak hem bilime hem teknolojiye ilgi göstermemiz gerekiyor. Biz de öğrendiklerimizi aktaracağız takımımıza inşallah.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor