Şenol Güneş Spor Kompleksinden Arena ismi kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Spor bakanına talimatının ardından Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Arena ismi kalkıyor mu sorusuna açıklama geldi

Şenol Güneş Spor Kompleksinden Arena ismi kalkıyor mu?
Haber61 Spor Servisi

Trabzon’da yapımı yılan hikayesine dönen Akyazı  Stadının şimdi de ismi tartışma konusu oldu.

Bin bir türlü sorunlarla yaklaşık 6 yılda bitirilen Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Arena stadyumunun ismi de sorun oldu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde stadyumlardaki "Arena" isminin kaldırılması için bakanlığa talimat verdiğini açıklamasının ardından gözler Trabzonspor'un yeni stadının da içinde olduğu adında "Arena" bulunan Türkiye’deki 7 stadyuma çevrildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arena ismiyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından ismini değiştiren ilk kulüp Şanlıurfaspor oldu. Şanlıurfa GAP Arena Stadyumunun ismi  Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu olarak değiştirildi ve gözler şimdi de Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Arena Stadyumu'na çevrildi.

Trabzon’daki stadını ismi değişecek mi

İsmi de yapımı kadar yılan hikayesine dönen Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park  Arena olarak belirlenen stadın isim mevzusu da oldukça karışık. Trabzonspor ile Gençlik Spor genel Müdürlüğü arasında devir sorunu henüz tamamlanamadığı için şuanda stadyuma resmi olarak "Medical Park Arena"  ismi zaten verilmiş değil. Bu söylem yalnızca Trabzonspor yönetiminin dile getirmesiyle kamuoyunun alışmış olduğu bir isim olduğu belirtiliyor. Hal böyleyken Trabzonspor yetkilileri de şimdi  "Stadı henüz devralmadık, stat bizim değil"  şeklindeki açıklama yaparken Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile henüz bir mutabakat yapılmadı.

Öte yandan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nde sadece kompleksin isminin Şenol Güneş Spor Kompleksi olarak geçtiği ve diğer isimlerin hiçbirinin yasal olmadığının altı çizildi..
 
Süper Lig'deki 18 takımdan yedisinin stadının isminde "arena" kelimesi kullanılıyor.
 
Stat isimleri değişecek kulüpler:
 
Beşiktaş - Vodafone Arena
 
Galatasaray - Türk Telekom Arena
 
Trabzonspor - Medical Park Arena
 
Antalyaspor - Antalya Arena
 
Bursaspor - Timsah Arena
 
Alanyaspor - Bahçeşehir Okulları Arena
 
Gaziantepspor- Gaziantep Arena

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor