Sefa Akgün açıklaması: “Kulüp oyuncunun dayatmalarına teslim olacaksa…”

Trabzonspor ile anlaşamayan Sefa Akgün ile ilgili önemli açıklama.

Sefa Akgün açıklaması: “Kulüp oyuncunun dayatmalarına teslim olacaksa…”

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor’da yaşanan Sefa Akgün krizinin yankıları sürüyor.

Trabzonspor altyapısından yetişen ve profesyonel sözleşme imzalanıp A Takıma katılması aşamasında menajerini kulübe yollayarak ve şartlar öne sürerek kriz yaşanmasına neden olan Sefa Akgün, Bordo mavili kulüple anlaşamamıştı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile anlaşan genç oyuncunun bu hareketi bordo mavili camia tarafından eleştiri oklarının üzerine çevrilmesine neden oldu.

Yaşanan Sefa krizi ile ilgili olarak Haber61’e konuşan Trabzonspor Başkan Danışmanı Özkan Sümer, “Kulüp kalkıp da bir oyuncunun taleplerini hatta dayatmalarına teslim olacaksa, buna büyük kulüp değil küçük kulüp bile razı olmaz” dedi.

Altyapıdan yetişen oyuncunun zaman içinde ekonomik ve performans olarak birlikte yükseleceği bir kulüp standardı olduğunu söyleyen Sümer, “bu konuyla ilgili temasta kulübün yaklaşımı önemli, bu oyuncuya bildiğim kadarıyla geçen sene profesyonel sözleşme teklif edildi, yine kabul etmedi. Bir kısım caydırıcı unsurlar devreye girmiş, çocuğu farklı bir şekilde ticari olarak değerlendirmeyi önde tutmuşlar. Genç oyunculardan bazılarını profesyonel yaptık. Yalnız yasal bir güvence yok yani oyuncu karşılıklı olarak kabullenmektir. Oyuncu profesyonelliği kabullenmediği takdirde bir şey yapamazsın ancak ben profesyonel olacağım demekle de olmuyor. Bir yeterlilik karşılıklı tatmin söz konusu olduğu zaman gündeme geliyor. Oyuncunun kafası ayrılmaya ya da ticarete yönlendirilmiş. Bizim bir kulüp standardımız var, bu durum dayatmayla olacak şey değil. Bütün gençlere standart bir uygulamamız var. Yalnız bu uygulama oyuncunun performansına göre hem ekonomik hem pozisyon olarak yükseliyor, yani bu durum böyle gitmiyor. Yani oyuncu hem ekonomik hem de pozisyon olarak yükselebilir. Performans belirleyici olur. Kulüp kalkıp da bir oyuncunun taleplerini hatta dayatmalarına teslim olacaksa, buna büyük kulüp değil küçük kulüp bile razı olmaz” şeklinde konuştu.

Sümer, oyuncunun anlaştığı Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’un tutumu ile ilgili olarak ise yorum yapmak istemediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor