Şampiyonluk için geldim

Chelsea'den 4 milyon euro'luk satın alma opsiyonuyla kiraladığı Marko Marin, Fotomaç'a röpörtaj verdi. Alman futbolcu, bu sezon şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını belirterek, "İyi başladık iyi de götüreceğiz. Taraftarımız bizi sonuna kadar destekle

Şampiyonluk için geldim

Chelsea'den 4 milyon euro'luk satın alma opsiyonuyla kiraladığı Marko Marin, Fotomaç'a röpörtaj verdi. Alman futbolcu, bu sezon şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını belirterek, "İyi başladık iyi de götüreceğiz. Taraftarımız bizi sonuna kadar desteklesin. Teknik direktörümüz Şota ile güzel işler yapacağız" diye konuştu. "Sezona çok iyi başladık. 3 maçta 7 puan aldık ve futbol olarak da güzel şeyler ortaya koyduk. Lig uzun maraton. İnişler, çıkışlar olabiliyor. Özellikle 'mütevazı' denilen takımlara daha dikkat etmemiz gerekiyor. Hedefimiz istikrarlı bir şekilde bu performansı sonuna kadar götürebilmek. Sezon sonunda yarışta 3 takım varsa bunlardan biri olmamız 
lazım."

İşte Marin'den inciler...

Transfer sürecin nasıl gelişti?
Açıkçası çok zor olmadı. Farklı yerlerden teklifler vardı ancak Trabzonspor'un yaptığı çok kıymetli bir teklifti.Hedef ve projeler burasını cazip hale getirdi. Daha önce birlikte oynadığım Mbia ve Mehmet Ekici'nin de buradaki atmosfer ve kulüp yapısıyla ilgili pozitif şeyler söylemesi kararımda etkili oldu.

Süper Lig'i nasıl buluyorsun?
Süper Lig'in son dönemde çok gelişen ve gelişmeye açık bir lig olduğunu biliyorum. Takip de ediyorum. Çok iyi, yıldız diye tabir ettiğimiz oyuncular var.

En yüksek katkıyı yapacağım
Geçen sene sakatlıklar nedeniyle çok fazla süre alamadım. Şu anda buradayım ve umut ediyorum ki, her şey çok iyi olacak. Fit olduğumu düşünüyorum.Maç eksiğim var. Oynadıkça, maç ritmini yakaladıkça en iyi yeteneğimi sahada göstereceğim ve Trabzonspor'un şampiyonluk mücadelesine katkı yapacağım.

Çok fazla kulüp değiştirdin...
Hepsi yarışmacı takımlardı. Sevilla ve Chelsea ile kupa kaldırdım. Başarılı ve kupalarla süslü bir kariyerim oldu. Kendimi olgunlaştırma ve tecrübe kazanma adına bunun önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum.Trabzonspor da benim için çok iyi bir durak.

Önceliğim Trabzon'da başarı
Önceliğim Trabzonspor'da başarılı olmak ve şampiyonluk yaşamak. Kendi takımınızda iyi bir iş ortaya koyduktan sonra gerisi zaten kendiliğinden geliyor. O yüzden şu an bütün önceliğim ve konsantrasyonum tamamen kendi takımımı başarıya taşımak.

Bu küçük adam çok yetenekli
Almanya Milli Takımı'nda oynarken Löw benim için, 'Bu küçük adam çok pozitif ve yetenekli' demişti. Bu benden baskı oluşturmadı. O sözlerden sonra kupalar kaldırdım, başarılı oldum. Buraya da Löw'e o sözleri tekrar söyletmek istediğim için geldim.

Baskı takım için itici güçtür
Taraftar baskısından çekinmiyorum. Türkiye gibi duygusal ülkelerde beklenti yüksek oluyor. Bunu arkada bir itici güç olarak görmek lazım. Sahada elinden geleni yaptığınızda, taraftar da bu savaşımızı, kavgamızı gördüğü zaman bizi zaten alkışlar.Sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olacağımızı düşünüyorum. Onlardan da sonuna kadar bizi desteklemelerini istiyorum.

Şota'nın golcü olması avantaj
Henüz 15 gündür buradayım. Ancak gördüğüm Şota Arveladze çok iletişimci bir insan. Eski bir ofans oyuncusu olması benim için avantaj. Kendi stili var.Sürekli topa sahip olmamızı istiyor. Nerede olursak olalım oyunu domine etmeye çalışan bir oyun anlayışını benimsiyor. Birlikte güzel işler yapacağız.

Trabzon'da kalmayı isterim
Neden olmasın? Çok büyük bir camiadayım ve kalmak isterim. Kiralık veya bonservis ile oynamak benim için önemli değil. Sahada elimden geleni yapacağım.

26 yaşındaki Marin, Bremen'de birlikte forma giydiği Mehmet Ekici'nin çok iyi bir oyuncu olduğunu belirterek, "Belki birlikte oynarız, belki o oynar, belki de ben. Kararı hocamız verecek" dedi. Marin, Trabzon insanının çok misafirperver olduğunu da belirterek, "Bir dükkan sahibi benim için, 'Ne kadar da bize benziyor' dedi. Yemekler de çok lezzetli. Evime yerleşince buranın güzelliklerini keşfedeceğim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler