Salih ne ceza alacak?

Hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartla sadece Türkiye değil, dünya medyasının da gündemine oturan Salih Dursun’a gelecek ceza, TFF Hukuk Müşavirliği’nin görüşüne bağlı olacak... Salih’in bu hareketi, “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36.

Salih ne ceza alacak?

Hakem Deniz Ateş Bitnel’e gösterdiği kırmızı kartla sadece Türkiye değil, dünya medyasının da gündemine oturan Salih Dursun’a gelecek ceza, TFF Hukuk Müşavirliği’nin görüşüne bağlı olacak...

Salih’in bu hareketi, “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36. maddesine girerse 1 ila 3, 41. madde kapsamında değerlendirilirse 3 ila 7 maç arası bir ceza söz konusu olacak. Edinilen bilgiye göre Salih’e alt sınırdan bir ceza uygulanma ihtimali yüksek.  

88. dakikadaki penaltı kararına tepki gösteren ve hakem Bitnel’e doğru koşarak göğsüne sert bir şekilde temas eden Cavanda’nın ise bu eylemi nedeniyle 2 veya 4 maç arası ceza alabileceği öğrenildi.

Disiplin Kurulu’nun maçın atmosferi ve hakem kararlarını göz önüne alması halinde cezanın alt limitten çıkabileceği vurgulandı.

Karşılaşmada ikinci sarı karttan ihraç edilen Özer Hurmacı’nın ise kural gereği otomatikman 1 maç ceza alacağı ve bordo­mavili ekibin hafta sonu Osmanlıspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyeceği kaydedildi. Özer, Torku Konyaspor ile deplasmanda yapılacak maçta takımdaki yerini alabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor