Sahada değil borçta şampiyon Trabzonspor!

Trabzonspor bu yıl transfere yaklaşık 150 Milyon TL harcamasına rağmen başarısız bir sezon yaşadı.Ligi zirveden 20 puan geride tamamlayan Trabzonspor borç kalemlerinde ise zirveye yükseldi.Sezon öncesinde gerçekleşen transferlerle tam bir gövde gösterisi

Sahada değil borçta şampiyon Trabzonspor!

Trabzonspor bu yıl transfere yaklaşık 150 Milyon TL harcamasına rağmen başarısız bir sezon yaşadı.Ligi zirveden 20 puan geride tamamlayan Trabzonspor borç kalemlerinde ise zirveye yükseldi.

Sezon öncesinde gerçekleşen transferlerle tam bir gövde gösterisi yapan Trabzonspor yönetim kurulu, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun iddialı söylemlerinin yanına bile yanaşmadan tarihinin en başarısız sezonlarından birini yaşarken Hacıosmanoğlu’nun ‘2010-2011 sezonu kupasın müzelerine getirecekleri’ söylemiyle birlikte ‘Şampiyon olacakları’ iddiası da askıda kaldı

Trabzonspor sezon başında transferde 34 milyon Euro ve 12 milyon TL bonservis ücreti, menajerlere ise 13.5 milyon Euro ve 6 milyon TL ödedi. Bu futbolcuların sadece bu yıl aldıkları garanti ücret 16.5 milyon Euro + 19.5 milyon TL.

Bugünkü Dolar-Euro kuruna göre toplam maliyet 245 milyon 500 bin TL. Bu ücretlere maç başı ve primler, mevcut oyuncuların maaşları, teknik kadro ile yardımcı ücretleri gibi kalemler ise hariç.

Transfer edilen onca futbolcudan yanlızca 3-4 tanesinde isabete ulaşılması da ayrı bir skandal oldu.

BORÇLAR TARİHİ BOYUTA ULAŞTI

Bordo-mavili kulübün 26 Mayıs 2013 tarihinde yaptığı genel kurulda 254 Milyon TL borçla yönetimi  alan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin iki yılda kulüpte yaşattığı teknik adam ve futbolcu enflasyonunun karşılığı, sportif başarı değil ekonomik çıkmaz oldu.

Bir anlamda sahada elde edilemeyen şampiyonluk, ekonomik tabloda yaşandı.

Trabzonspor, yeni dönemde 310 Milyon TL ile borç şampiyonu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler