Sadri Şener'den önemli açıklamalar: "Trabzonspor'san başarı şart"

Sadri Şener önemli açıklamalarda bulundu.

Sadri Şener'den önemli açıklamalar: "Trabzonspor'san başarı şart"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor'un şampiyon başkanı Sadri Şener katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Sadri Şener Trabzonspor'un Başarısız olamayacağını belirterek, "Trabzonspor'san başarı şart" dedi. 

Sadri Şener açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Ahmet yöneticiliğe benle başladı. Çok mutlu oldum. Kadrosunu iyi kurarsa, benim gördüğüm kadarıyla eski başkanların çoğu onu destekliyor. İnşallah muvakkat olur.

Kendi işlerimle uğraşıyorum. Bodrumdayım. Kardeşimle çalışıyorum. Futbolla ilgili ahkam kesmemeye çalışıyorum.

Ekonomik tablo. 1 Katrilyona yakın borç var diye duydum. Ahmet iyi çocuktur. Çevresi vardır. Bizde ona yardımcı olursak. Bunun birinci maddesi eleştirmeden yardımcı olursak. İyi de bir ekip kurarsa olur. Biraz kendi haline bırakmamız lazım. Transfer yasağına sevindim. Yusuf var, Abdülkadir var, Okay var.

Bir sürü hoca var. Ben bakınca anlamıyorum. Hocanın anlaması lazım. Demek bugüne kadar bunlar oldu. Kimse kovulmaz. İşine son verilir. Hoca önemli oyuncuların çıkması konusunda. Genç oyuncuyu oynatıyorsun, iyi sonuç olmayınca iyi olmuyor. Sonra bildiğin gibi yapıyorsun. Senin yetiştireceğin sürede diğer takımlar alıp başını gidiyor. Bu Trabzonsporlu için olmuyor. Şampiyonluğa oynaman lazım. Diğer takımlar bir yerden para bulabiliyor. Bizde şehrimiz küçük olduğu için ekonomisi düşük olduğu için sıkıntı oluyor. Ahmet’te şampiyon olacağız demesi lazım. Şampiyon olabilmek için iyi futbolcu almak lazım.

Diğer takımların verdiği paraları bizimkilerde vermeye kalıyor. Şampiyon o0lmak çok önemli 3 sene müsaade isteyeceksin ama bizimkiler o müsaadeyi vermez.

İnşallah hesap kitap yapmıştır. Fenerbahçe’nin adayı Ali Koç. Orada duracaksın. Ahmet yönetim kuruluna Banka yöneticiliği yapmış birini bulabilir mi. Bulamaz bir tane vardı. Fenerbahçe’de Galatasaray’da bir sürü var.

Trabzonspor battı tabiri yanlış. Devrettiğim borcu kabul ediyorum. Şampiyonluğum far. Türkiye kupam var. Avrupa’da oynadık. 4-5 sene Bulgaristan’a gitmediler. Nasıl mukayese edersin. Başarı olursa kimse seni istifaya davet etmez. Herkes senin yanında olur. Başarısız olursan maalesef olmaz. Top kaleye girecek.

Sosa diye bir arkadaş var, Beşiktaş’ta oynadı. Trabzon’a zaten zor geldi. Ben bile görüyorum. Zorla oynuyor. Yanlış transfer. Eski sosa değil. Büyük paralar alıyorsunuz. Bunun karşılığını vereceksin. Meşhur ama karşılığını alamıyorsun. Kötü oyuncular alındı. Yabancı oyuncu alırken dikkatli olmak lazım. Menajerler kandırıyorlar seni ben dahil. Benimde başıma geldi.

Ersun yenilmeye başlayınca gitti. Önce teknik Direktör gidiyor. Sonra Başkan sonra futbolcular gidiyor. Rıza’yı eskiden tanıyorum. İyidir. İnşallah muvaffak olur.

Avni Aker’in yerine Spor müzesi ve bazı tesisler yapılacak deniyor. İnşallah bir an önce hayata geçer.

Devlet büyüklerinin takdiri. İsmi Şenol Güneş oldu diye gitmiyorum. Bunu da açık açık söylüyorum. Basın toplantısında talihsiz şeyler söyledi. Şenol’un Trabzonspor’daki kaleciliği. Katkıları unutulmaz. Ama istifa eden insanın yerine de ben kalır mısın demem. İstifa etti bende Tolunay’ı getirdim. Açıklamalarından sonra görüşmedik. Fikret geldi Şenol Hocayı almak istiyorum dedi. Kadroyu iyi kurarsan şampiyon yapar zaten. Ama koyun Karabük’ün başına kurtarsın. Oyuncu çok önemli. Futbolcularla çocuk gibi ilgileneceksin.
 
Ahmet’in karşısına çıkacak aday tutmaz. Çıkacağını da zannetmiyorum.

1461 Trabzon’da ben çok üzülürüm. Biz dikelce verdik, 1. Lige çıkmak istemiyorum diye. Çıkmadılar sonra küme düştü. Çok üzüldüm. Ayrı bir bina yaptık. Saha yaptık. Sonra dağıttılar takımı.

İlk başkanlığımda 3 milyon dolar bağışladım. Sonraki başkanlığımda sistemler değişti. TV’den şampiyonlar liginde. Bazı oyuncuları çok karlı sattık. Benden sonrakiler çok iyi gelir sağladı. Kulübü bir şirket gibi idare etmek lazım. Gelir gider dengesi lazım. Döndürülebilir borç olması lazım. Bilmiyorum ama 700 milyonu hiç kimse bırakmaz.

Benim zamanındaki avukatlar yok şimdi. Onlarca dava kaybediyoruz. Müzeye icra gelmiş. Getirtilir mi? Hiç gelir mi, git başka yere ya. O kadar siyasi bağlantı var. Nasıl gelir. Ersun Hoca kazanmış o kazanmış bu kazanmış. Hep Milyon Euro. Kulüp yöneticiliği çok önemli. Dışarıdan avukat tutunca olmaz. Dışarıdan avukat akşam çıkar evine gider. İçerden olursa uğraşırsın gece gündüz çalışırsın.

Dinamik olduğu sürece, Yerel basın canlı olduğu ve halk çok düşkün olduğu sürece Trabzonspor kaybolup gitmez.

Muharrem usta ile karşılaşmadık. Bildiğim kadarıyla hiç konuşmazmış etrafıyla. Konuşacaksın. Anladığın işler far anlamadığın işler var. As Başkanın, yöneticilerin yaptığı işler var. Hepsini sen yaparsan olmaz.

Çok emek veriyorsun. Çok zaman harcıyorsun sonra eleştiriliyorsun. Bana çok dokunurdu bu. Bazı şeyleri söylemezsin.

100 bin TL’dir o. Birde 200 Bin TL’lik var. Olması lazım. Yurt dışına gidenler var. Onlara veriyorduk. Daha fazlası da vardı. Bütün kulüpler de var. Olmaz olur mu? Bir katrilyon içinde uçak parasını cebinde karşılama nedir ya. Kart olacak hem de birkaç tane olacak. Bunun bir avantajı var. Kayıt altına alınıyor. Ne harcadığını biliyorsun.

Yusuf ve Abdülkadir’in satılmasının sırası değil. Yerine adam koyamazsın. Yapılandır borçları. Herkes yapıyor sende yaparsın.  

Kırgın olduğum isimler var. Burak ve Selçuk’un gidişidir. Futbolcu ve menajer bitişiktir. Ben başkan olsam Burak’ı almazdım.

Hocalar ve futbolcular emeklerinin karşılığı para alırlar. Hem emeğinin parasını vereceksin heykel dikeceksin durumunda haksızlık olur gibi geliyor bana.

İyi sonuç tabloyu değiştirir. Kongre işi çok başka.

Nevzat’ta benim zamanımda başladı. Çok iyi maç izler. Ofisinde tribün var. Çok iyi pazarlık kabiliyeti var. Ondan iyi bir şekilde yararlanabilirler. İnatlaşmaya gittiler. Çok uzatmışlar işleri. Şık olmayan işler.

Benim sosyal medya ile ilgim çok yok.

Eğer başkan para kazanıyorsa yönetici kazanıyorsa olmaz. Avrupa’daki gibi satış yönüne gidiliyorsa olabilir. Hiçbir şeyin yok amatörce yapıyorsun. Çocuğunun parasını veriyorsun.

Yüzde 49 satılır halka. Avrupa2da satışlar var. Bu da bir finansman modeli. Büyük futbolcu paraları dolaşır. Amatör çöker. Benim istediğim bir model değil.

Telefon dinlemelerinin delil olarak kabul edilmediğinden davanın düşürülmesine. Şike yapmadın demiyor. İkisi farklı. Telefon dinlemeleri delil olarak kullanılamaz denildi. UEFA’nın hangi şehirde olduğunu bilmeyen avukatlar ile gidildi. Avukat var Avukatcık var.

Taraftarlar kulüplerine bağlı ve Karadeniz inadı olan insanlar. Kupanın yeri yapıldı. Vicdanı olarak kupanın orada durması lazım, ama prosedür olarak olmuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor