Sadi Tekelioğlu’ndan Abdulkadir yorumu 

"Oyuncuyu kimin yetiştiği değil nereden yetiştiği önemli"

Sadi Tekelioğlu’ndan Abdulkadir yorumu 
Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot - Trabzonspor’un Gençlerbirliği karşısında aldığı 3-1’lik galibiyette 2. Yarıda oyuna giren ve oynadığı oyun ve yaptığı asistle Türkiye’nin gündemine oturan Abdulkadir Ömür’ü eski hocası Sadi Tekelioğlu yorumladı.

Haber61 Spor servisine açıklamalarda bulunan Sadi Tekelioğlu , Abdulkadir ile ilgili  "Alt yapıyla ilgili yıllardır söylüyorduk buraya biraz daha kulak verin, destek verin. Bu cümleleri boşuna söylememişiz. Abdulkadir’in zamanını bekliyorduk. Abdulkadir’in yetenekli olduğunu biz yıllar önce söyledik. Abdulkadir’i biz göstermeseydik, biz alıp çıkarmasaydık oyuncu yine alt yapıda oynuyor olacaktı." dedi.

Alt yapıda Abdulkadir gibi çok oyuncu olduğunu söyleyen Tekelioğlu "Hep ısrarla söylüyoruz oyuncuyu kimin yetiştirdiği değil nereden yetiştiği önemli. Sadi hoca, Ahmet hoca, Özkan hoca, oyuncuyu kimin yetiştirdiğinin önemi yok biz bunun peşinde değiliz. Bu konuda insanlarla yarışacak halimiz yok. Biz kendimizi biliyoruz. Önemli olan bu memlekette bu topraklardan oyuncu çıkıyor.1999 doğumlu Cafer Tosun var Abdulkadir ile yıllarca milli takıma gitti nerede bu oyuncu kadro dışı kaldı. Biz bunu defalarca söyledik bu topraklarda oyuncu var diye. Bu oyuncuları oynatmazsan görünmezse böyle oyuncuları kazanamazsın. İşin bir başka sevindirici yanı ise bu oyuncular rahat maçlarda değil hep sıkıntılı maçlarda görev aldılar ve verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiler." ifadelerini kullandı.

Tekelioğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir’in haricindeki isimlere de dikkat çekerek "Cafer Tosun var, kaleci Uğurcan var, Mücahit var Arsinspor’da kiralık oynuyor onu izlesinler. Stoper oynuyor Trabzonspor’un şuan en çok ihtiyaç duyulan mevkii. Mücahit’i kavga dövüşle profesyonel yaptık şimdi Arsinspor’da kiralık oynuyor. Onur, Ramazan, Toprak var Ofspor’a kiralık verildiler. Bu oyuncular görünse bir fırsat yakalamış olsalardı başarılı olabilirlerdi." dedi.

Abdulkadir'in çok yetenekli olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam "Abdulkadir Ömür yeteneksiz bir futbolcu olsa Trabzonspor tarihinin en genç profesyonel takımında oynayan futbolcusu olmazdı. Abdulkadir 16 yaşında Trabzonspor A takımında forma giydi. Geç kalınmış bir şey olmadığını belirten Tekelioğlu, bana göre doğru zamanda Abdulkadir süre aldı. Daha önce neden oynatılmadı polemiğinin olmaması lazım. Abdulkadir Trabzonspor’da direkt forma şansı bulması için biraz daha güçlenmesi gerekiyor. Yarım saat kırk dakika skor yakalanmış veya kupa maçlarında süre verilebilir." ifadelerini kullanırken oyuncu kazanmanın da önemli bir özellik olduğunu söyledi. "Tekelioğlu, oyuncuyu kazanayım derken kaybedebiliriz de. Bana göre Abdulkadir bulduğu süre ve maç doğru zamanda bulunmuştur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor