Sadi Tekelioğlu: "Yenileceğimi bilsemde..."

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, "Yenileceğimi bilsem de hak etmeyen oyuncuyu oynatmam" dedi.   Tekelioğlu, Bursaspor maçı sonrası yapılan eleştirilere ilişkin olarak "İlk yarı 2-0 bitse de ikinci yarı değişiklikler yaptıktan sonra geri düşse

Sadi Tekelioğlu: "Yenileceğimi bilsemde..."
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, "Yenileceğimi bilsem de hak etmeyen oyuncuyu oynatmam" dedi.
 
Tekelioğlu, Bursaspor maçı sonrası yapılan eleştirilere ilişkin olarak "İlk yarı 2-0 bitse de ikinci yarı değişiklikler yaptıktan sonra geri düşsek kendimi sorgularım. 2-0 da yapan aynı oyuncu, 2-2 devreye giren aynı oyuncu. Ben ilk yarı futbolcu değiştirerek oyuna müdahale etmedim, kendimi sorgulayacağım bir şey yok ki. 2-0'dan sonra oyuncu alırsın, değişiklik tutmaz, savunmayı değiştirirsin veya aldığın oyuncu hata yapar, takımı geri çekti dersin öyle bir şey yok. 60'ıncı dakika olur da iki oyuncu alır, golleri yersin bir anda alabora olursun o  zaman idam sehpasına alırlar hocayı doğrudur" diye konuştu.
 
Karşılaşmanın ikinci yarısında zorunlu değişiklikler yaptıklarını ifade eden Tekelioğlu, şöyle devam etti:"Marin de Cardozo da kendisi çıkmak istedi. Marin, 'başım dönüyor' dedi, doktor kontrol etti ve oyuna devam edemedi. Cardozo, sakatlıktan döndü, 'devam edemeyeceğim çok yoruldum' dedi. Mustafa ve Yusuf, cezalıydı. Dar bir kadromuz vardı. Stoperde Mbia'yı oynatmak zorunda kaldık. Mustafa olsaydı, Mbia, Aytaç ve Okay'dan oluşan bir orta sahayla oynasaydık, orta alan daha dirençli olacaktı."
 
DOUGLAS'I OYNATMAMASI
 
Tekelioğlu, devre arası tatilinden geç dönen ve maç kadrosuna almadığı Brezilyalı stoper Douglas'ın geldikten sonra iki antrenmana çıktığını belirterek, "Douglas iki idmana çıktı olmaz, ayakta duracak hali yoktu. Onları yaparsak inandırıcılığımız kalmaz. Her oyuncu gider, 10 gün sonra gelir, 'nasıl olsa oynuyorum' der. Yenileceğimi de bilsem öyle bir şey yapmam, hak etmeyen oyuncuyu oynatmam. Herkes, devre arasında 10 gün çift antrenman yaptı, o tatilde gelip oynayacak, olmaz böyle bir şey" ifadesini kullandı.
 
Hakem kararlarının da yenilgilerinde önemli rol oynadığını savunan Tekelioğlu, "Öyle penaltı olsa her maç, köşe vuruşlarında, duran toplarda kalenin önünde 3 tane penaltı olur. Duran toplarda oyuncular birbirlerini itip çekiyorlar. Penaltı pozisyonunda da formaya hafif temas var, ondan sonra vazgeçiyor zaten. İngiltere'de yapılsa hakemin lisansını iptal ederler" diye görüş belirtti.Tekelioğlu, Bursasporlu futbolcu Faty'nin de maçta kırmızı kartla cezalandırmadığını iddia ederek, "Mehmet Ekici'ye yaptığı pozisyondan sonra ikinci sarı karttan atılmalıydı. Belki penaltıdan daha önemli bir karar. Maç 2-2 iken en önemli futbolcularından biri oyun dışı kalacaktı" değerlendirmesinde bulundu.
 
BENİM DAHA ÇOK İÇİM YANIYOR
 
Tekelioğlu, karşılaşma öncesi Trabzonspor'un 6 şampiyonluğu olduğuna yönelik açıklamalarına gösterilen tepkilere ilişkin olarak da, şunları söyledi: "Ben resmi dille konuşuyorum. 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'un 7. şampiyonluğu bana göre elinden alınmıştır, verilmelidir ama bir gerçek de var, resmi olarak böyle. Yarın öbür gün federasyon 7. şampiyonluğu verir, en çok kutlayan ben olurum. Ben bu kulüpte top toplayıcılık, tribün liderliğini yaptım. 17 yaşında Göztepe maçına Trabzon'dan otobüs kaldırdım. Şimdi beni bu konuda eleştirilenler Trabzonsporlu da ben değilim öyle mi? Onların görmedikleri şampiyonlukların bir bölümünde ben tribün lideriydim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler