Rıza Çalımbay: "Tek düşüncemiz 8 maç"

Rıza Çalımbay Galatasaray maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay: "Tek düşüncemiz 8 maç"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik direktörü Rıza Çalımbay, haftalık olağan basın toplantısını düzenledi.


Rıza Çalımbay şunları söyledi;

Son oynadığımız maçlara baktığımızda, iyi galibiyetler aldık. Bu süre zarfında taraftarımız bize çok iyi destek verdiler. Galatasaray'la oynayacağız. Etkili olan iyi forvetleri olan bir takım. Her türlü önlemimizi alacağız. Geçen hafta eksik çalışmamıza rağmen herkesin isteği arzusu dört dörtlük. Bunları sahaya yansıtmamız gerekiyor. Kendi hedefimiz var ve buna ulaşmamız gerekiyor. Saha içinde mücadele ederek bu maçı çok iyi bitireceğimize inanıyorum. Lige baktığımızda hem aşağısı hem yukarısı karışık. İki taraftakiş takımların dazor maçları var. Şampiyonlukta puan avantajı olarak Galatasaray önde. Bizim tek düşüncemiz, önümüzdeki 8 maçı çok iyi bitirmek. Başka düşünce ve söylemimiz kesinlikle yok. Şuan yapacağımız bu maça en iyi şekilde hazırlanıp bitirmek.

Esteban, Castillo,Durica Bero sakat 2-3 hafta daha yoklar. Okay'ı yetiştirmeye çalışıyoruz. Onazi de cezalı.  

Galatasaray özellikle kendi sahasında çok etkili oynayan takım. Kanatlarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim de kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor.  Oyundan hiç kopmadan mücadele etmemiz gerekiyor.

Biz arkadaşlarımıza 5 gün izin vermedik. Önce izin verdik sonrasında 3 gün yüklenmemiz oldu. Arkasından yeniden izin verdik. Biz iyi bir hazırlık maçı oynamak istiyorduk. Ancak kadromuz az kişi olduğu için antrenmanlarımızı daha sıkı yapıp sonrasında izin verdik. Biz tempomuzu da herşeyimizi de ayarladık. Herkesin katılımı çok iyiydi. Burada olan arkadaşlarımız çok iyi çalıştı.

Altyapıda bir çok iyi oyuncu gördük. En son baktığımızda mesela Furkan'ı beğendik. U19'da mesela Sefa'nın bir çıkışı var. Bu arkadaşlarımızı hep değerlendireceğiz ve takip ediyoruz. Herşey onların elinde ancak biz onların önünü açacağız.

Kongrenin Trabzonspor'a bir zararı olmayacak. Aksine faydası olacak. Trabzonspor buradan güçlenerek çıkacak. Başkanımız devam ederse veya kim gelirse gelsin buraya güç katacaktır. Yalnız bazı radikal kararlar alınmalı. Bu şekilde başarı gelecektir. Transfer yasağı var. Kesinlikle Trabzonspor'a nefes aldıracaktır ve kötü olmayacaktır. Trabzonspor'un şuanki kadrosu ve altyapıdakilerin çok büyük faydaları olacaktır. Bu nedenle kimse korkmasın. Trabzonspor buradan güçlenerek çıkacaktır.

Geçen hafta çok rahatsız olduğum şeyler oldu. Burada bir sorumluluğum var. Benim amacım Trabzonspor'u çok iyi bir yere getirmek. Bazen benim ağzımdan farklı şeyler yazılıyor. Bundan dolayı mağdur duruma düşüyorum. Beşiktaş'ta yetiştiğim için illaki orayla ilgili sorular bana soruluyor. Benim tek düşüncem burada başarılı olmak. Şampiyonluk yarışıyla ilgili bazen sorular soruluyor ve cevap veriyoruz. Mesela "Beşiktaş şampiyon olur" demişim gibi şeyler yazılmış. Ama böyle bir şey yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler