Rıza Çalımbay: Sorumluluk almayanı takımda istemem

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay basın ile buluştu

Rıza Çalımbay: Sorumluluk almayanı takımda istemem
Bordo mavili ekibin teknik patronu Rıza Çalımbay basın mensupları ile bir araya geldi.

Çalımbay'ın bir çok konuya değindiği açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

KAYSERİ DÖNEMEÇ MAÇI

​Malatya maçında şanssızlıklar yaşamasak ordan da farklı ayrılacaktık. Onun ardından Çorum maçında oynamayan arkadaşları görme şansımız oldu o maçı da iyi bitirdik. Galatasaray maçı için çok önemli olduğunu söylemiştik. Arkadaşlarımıza izin de vermedik iyi hazırlandık ve kazandık. Burada şu oldu, taraftarın desteği yönetimin ve camianın desteği sahaya yansıdı. İyi oynadık ve kazandık. Şimdi Kayseri maçı var. Seyrettiğim maçta çok istekli bir takım olduğunu gördük. Çok kaliteli oyuncuları var. Her an skoru değiştirebilirle. Galatasaray maçından daha zor olacak. Ama üst sıralara çıkacaksak bunları kazanmamız gerekiyor. Eksikler var ama kim oynarsa oynasın kazanmamız lazım. Oynadığımız oyunun daha da üzerine çıkıp iyi bir şekilde oradan ayrılmamız lazım. Eğer yukarıya oynayacaksak bu dönemeç maçı.

BütümN maçlarda zorlandık çünkü yeni bir takıma geldik. Tanıyorduk takımı ama yüzeysel olarak. İşimizin kolay olmadığını gördük. Burada zaman harcamak gerekiyor. Bunu da yapacağız. Bizim işimizin en önemli parçalarından biri bu. Taşlar yavaş yavaş oturuyor. Benim en çok beklediğim şey Kayseri maçı sonrasındaki ara. Oynamayan arkadaşlarımızı hazır hale getirmek için fırsat olaak. Ben kadrodan e arkadaşlarımızdan memnunum.  Sadece geniş bir kadromuz var. Oynamayan arkadaşlarımız oluyor. Hem kupada hem ligde götürmeye çalışacağız.

RODALLEGA ÇOK PİŞMAN
Biz geldikten sonra oyuncularımızı gözlüyoruz ve yapmamaları gereken şeyleri de söylüyoruz. Özellikle de takımı eksik bırakmamaları konusunda. Gereksiz kart görmemeleri gerekiyor. Sosa’nınkine bir şey diyemeyiz ama diğerleri sıkıntılı olmaması erekiyor. Biz gelmeden önce gergin bir dönem yaşamışlar.  Bizim gereksiz kart görenleri affetme şansımız yok. Hepsi çok pişman özellikle Hugo çok pişman. Çorum maçında olanlardan ötürü çok üzüntülü. Hem kendilerine hem takıma zarar veriyor bu. Bir daha inşallah olmayacak aynı şeyler.

Rodallega’nın 3 maçlık cezasına gelirsek TFF’nin buna iyi bakması lazım. Durup dururken kimse böyle şey yapmaz. Kendisiyle uzun uzun konuştuk. Ağlayacak şekilde üzgün. Tahrik olduğunu söyledi, söylediği lafı kaldıramadıpım için yapmak zorunda kaldım, normalde asla yapmam dedi. Rodallega durup dururuken birine kafa atacak bir şey yapacak bir karakteri yok. Ben de kabul etmek istemiyorum, hiçbir Türk’ün ırkçılık yapacağını düşünmek istemiyorum ama orada bir şey olmuştur. Ben kesinlikle dün inandım orada bir tahrik vardı ki o hareketi yaptı.

Şuanda arkadaşlarımıza aşırı yüklenme şansımız yok. Milli arada 4-5 gün bir kamp yapacağız. Hem çalışma hem konuşma anlamında. Biz devre arasına kadar da tespitlerimizi yapacağız. Gidişatımız açısından Kayseri maçı çok önemli bir maç olacak.

SORUMLULUK ALMAYAIN İSTEMEM

Arzulu istekli, mücadeleden kopmayan ve iki yönlü oynayan bir takım olmasını istiyorum. Sahay çıktığında taraftarının gurur duyacağı bir takım yaratmak istiyoruz. Benim düşüncem bu. Özellikle burada oynanan maçlarda kesinlikle istekli arzulu bir takım olacak. Ben sorumluluk almayan futbolcu istemem takımımda.

Galatasaray maçı camia için çok önemliydi. Biz çok iyi bir maç kazandık. Bahar havası yok, sadece üzerimizden bir şey atıldı. Daha iş bitmedi. Lider takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Daha işin başının başı yani. Galatasaray maçından daha önemli Kayseri maçı bizim için. Bizim gevşeyecek halimiz yok zaten. O maç bitti. Bizim hedefimiz daha çok var. O yüzden uğraşıyorum. O yüzden şimdi kampa gidiyoruz. Arkadaşlarımızı tanıyalım.

Kucka’yla biraz önce konuştuk, milli takımdan antrenörünü aradık. Gitmesin milli takıma diye. Burada onunla daha çok çalışalım daha çok tanıyalım diye. En ince ayrıntısına kadar uğraşıyoruz. Kucka milli takıma gidecek, hocasıyla konuşacak. Ayağını gösterecek. Duruma göre geri gelecek.

Eskişehir’de çalıştığımız doktorumuzu getirdik burada ekibimizi güçlendirmek için. Barış’ın durumunu sorduk ve gelebileceğini öğrendik. Başkan da uygun gördü aldık. Buradakilerin yetersiz olduğu için değil buranın daha iyi olması için aldık. Onun da çok faydası olacak.

G.SARAY MAÇINDA HAKEM İYİYDİ

Galatasaray maçında bir sürü şey var. Bana göre o tempoya göre iyi maç yönetti. İki takım da kazanmak için oynadı. Bazı şeyler oldu ama iyiydi. Galatasaray’ın daha çok konuşulması doğal. 4 büyük takımdan bir tanesi ve iki derbi üst üste puan kaybı yaşadı. Biz yine galip gelelim de diğer takımlar konuşulsun problem değil. Lige ayarlama yapılacak söylemlerine katılmıyorum. Ben öyle bir şeye inanmıyorum.

HAZIRLIK MAÇI YAPILACAK

Kampımız Salı günü başlayacak Pazar günü döneceğiz bir de hazırlık maçı yapacağız. Güzelce bir hazırlanıp geleceğiz.

Herkes burada hakkını alıyor. Kimse ben almadım demesin diye. Ben asla prim işlerine girmem. Prim peşine koşuyor demesin diye. Burada galibiyet alınca herkes seviniyor ve herkes hakkettiğini alıyor.

Bizim kampa gideceğimiz kadroda takımda yer almayan arkadaşlarımız. Zaten o arkadaşlarımızı çalıştırmak için gidiyoruz. Zaten oynayanlardan çok oynamayanlarla ilgilenirseniz o arkadaşlar daha faydalı olur. Eğer oynamayan arkadaşları bir kenara koyarsak onların hiçbir faysaı olmaz. Mçaları bazen sonradan giren oyuncular kazandırr. Örneğin N’doye. Hiç maçı yoktu ama çıktı herşeyini son ana kadar verdi.

BURAK'DA ACELEMİZ YOK

Onazi kontrol amacıyla takımdan ayrı çalıştı. Burak’ta acelemiz yok. Bizden önce fedakarlık yapmış oynamak istemiş. Kesinlikle tamamen iyileşince oynayacak. Yüzde yüz olduğunda oynayacak.

Ersun hoca da burada görev yaptığında mağlup olmak için sahaya çıkmadı. Bundan sonrasına bakmamız gerekiyor. Çok zor maçlarımız var. Koşmadan savaşmadan kazanma şansımız yok. Küçük büyük takım ayırmadan eşit şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Trabzonspor büyük hedefleri olan bir takım. Şehir olarak Türkiye’de futbolla yatıp kalkan en büyük şehir burasıdır.

TRABZON BAŞKA BİR YER

20 sene futbol oynadım. Beşiktaş’la başlayıp orada bitirdim. Buraya çok kez geldim. Trabzon başka bir yer. Sanki futbol için yaratılmış. Herkes takım yapar, herkes bir şey sorar. Benim çok hoşuma gidiyor. Dün çıktım mesela bir arkadaş geldi o bana bir şey söyledi, ben ona söyledim gittik öyle. Tabiki üst üste yenildiğinizde gelip size sarılmazlar. Ona da bir şey diyemeyiz. Tabiki konuşacağız bu 1-2 dakikanızı alır, konuşan arkadaşımızı da kırmamış oluruz. 

Benim eniştem var doktor Trabzonlu futbolun f’sini bilmez o da bana 11 yapıp veriyor. Normal herkesin bir düşüncesi var. Ama onlara yatıp kalkan biziz. Onlarla antrenman yapan biziz. Bu benim işim. Teknik direktör kendine yaramayan adamı sahaya koyar mı. Taraftar şunu bilmeli hiçbir futbolcu kötü oynamak için sahaya çıkmaz. Herşeyden etkilenebilir. Benim işim bu. Takımla bir hafta geçiren biziz. Antrenmanda iyi mi, sakatlığı var mı, moral olarak iyi mi herşeyini bilmek lazım. Taraftar bunu görmüyor o nedenle konuşması normal.

Trabzon’da büyük bir açlık var başarı konusunda. Bunu bir an önce halletmeliyiz. Biz Trabzon’un eskilerini biliyoruz. O nedenle büyük başarılara ihtiyaç var.

ALTYAPIDAN TAKVİYE GELECEK

Altyapı konusunda İhsan hocayla konuştuk. Dün kendisiyle birlikteydik. Ali Kemal ve Serdar abi ziyaretime geldi. Hocayla konuştum bana 3 veya 4 oyuncu ver dedim.  Bizim görmediğimiz senin gördüğün olabilir dedim. Mutlaka U21 maçlarını izliyoruz. Yardımcılarımız kesinlikle maça gidiyor. Altyapıyla ilgili başka düşüncelerimiz de olacak. Ama önce biraz toparlanmalıyız. Oyuncular kampa gelecekelr. Ben de altyapıdan geldiğim için oraya çok önem veriyorum.

Bizim sezon başında buraya gelmemiz çok farklı olurdu. Oyuncu kadrosu ve sistem dahil. Burada şampiyonluğa oynayacak en yakın takımlardan birisi. Şenol hoca orada çok iyi başarılar kazandı. Dün de öyle. Başkanla beraber iyi işler yapıyorlar. Bizim amacımız da aynı başarıları burada yapmak. Önec biraz zaman lazım. Önce krizi yönetmemiz lazım. Önümüzdeki yıl için yönetimle oturur konuşuruz.

Ayrıca şehitlerimiz var bugün. Hepimizin başı sağolsun.

Her hafta burada toplantı yapıp her türlü bilgiyi size aktaracağız.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor