Rıza Çalımbay: Sezon başında gelsem farklı olurdu

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay haftalık olağan toplantısını düzenliyor.

Rıza Çalımbay: Sezon başında gelsem farklı olurdu
Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay haftalık olağan toplantısını düzenledi. Tecrübeli teknik adam, Karabükspor maçının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek transfer konusunda da açıklamalarda bulundu. Mas'ın takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Çalımbay, Pereira, Uğur ve N'doye ile yeni sözleşme imzalanacağını ayrıca transfer için futbolcu izlemeye devam ettiklerini dile getirdi.

Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

SEZON BAŞI GELSEM FARKLI OLURDU

Bu yılın son toplantısını yapıyoruz. Herkese iyi yıllar diliyorum. Benim amacım herşeyden önce taraftarımızın gurur duycaüı herşeyini ortaya koyan mücadele eden bir takım yapmak. Çalışmayan veya aklında başka birşey olan futbolcuyla çalışmak istemem. Kaybedebilirsin ama hiçbirşekilde mücadele etmeyen takım istemem. Bunu kurmak için sezon başı gelmek lazım. O dönem hazırlığı çok iyi yapman lazım. 8 haftaya baktığımızda şuan lider biziz. Mükemmel bir grafik çizdik. Attığımız yediğimizin çok üzerinde 3 golü de kendi kalemize attık. Devre arasında da yaptıklarımızın üzerine koymalıyız. Hem ofansif hem de defansif olarak çalışmalıyız. Kazandığımızda da toz pembe bakmıyoruz hatalarımızı görüyoruz. Saha içi ve dışındaki hataların hepsinin farkındayım. Belki sezon başı düzeltilecek en iyi zamandır. Benim kendi düşünceme göre isteklerim vardır arkadaşlarıma bunları madde madde anlatırım. Kendi disiplin konularım vbar. Bunları sezon başı yapsaydım disiplin konusu çok farklı olurdu. Çok iyi bir ekibim var yıllardır beraber çalıştığımız. Sonradan Mehmet aramıza katıldı. O da buranın içinden yetişmiş yıllarca oynamış bir arkadaşımız. Şanssızlığım Malatya maçı oldu. İki günde maça çıktık. Bize en iyi katkıyı yapanların başında taraftar geliyor. Dün Vakfıkebir'e gittim. Böyle bir ilgi görmedim ben. Mükemmeldi...

FİKSTÜR AVANTAJ

Fikstür bizim için avantaj. Çalışarak devre arasını iyi geçirmeliyiz. Belki takviye de yaparak devam etmeliyiz. Öncelikle Karabük maçını geçmeliyiz. Bu maç kolay değil farkındayız. Sonrasında büyük maçları kendi sahamızda oynayacağız. Eğer yukarıyı hedefliyorsak bu maçları mutlaka değerlendireceğiz.

SIKINTI VARSA TRANSFER YAPMAM

Futbolcu arkadaşlarımla toplantı yaptım ve bazı arkadaşlarımızın oynayamayacağını anlattım. Burada memnun olmayan arkadaşlarımız devrede ayrılabilir dedim. Yedek kalmak sonradan oyuna girmek bazı arkadaşlarımıza zor gelebilir. Biz ikinci yarıda çok önemli maçlara çıkacağız. Kimsenin kaprisini, yedek kulübsindeki suratsızlığını çekeek değiliz. Biz kazandıklarımızı sileecğiz ikinci yarı yeni bir lig başlıyor. Burada taraftara, yönetime ve kafası rahat iyi futbolculara ihtiyacımız var. Sorunsuz bir şekilde ikinci yarıya girmeliyiz. Saha dışı durumları o nedenle halletmemiz gerekiyor. Transfer konusunda kulübün maddi durumu önemli. Futbolcularımızın alacağı varsa bir sıkıntı varsa transfer yapmam. 

Bongonda geçen hafta ailesiyle ilgili bir mahkeme durumu olduğunu söyleyerek izin istedi ve verdim. Gitmek istiyorum diye bize gelmedi. Ama gelirse gidebilir. Hangi arkadaşımızın kafasında gitmek varsa gidebilir.

Biz Karabük maçını mutlaka kazanmalıyız. Bu maçlara arkadaşlarımızı motive etmeye çalışıyoruz. Karabük ve Konya maçlarının kolay olmayacağını biliyoruz. Geçen hafta Karabük takımını canlı izledim. Çok mücadelecei bir takım. Çok dikkatli olmamız gerekiyor.

(Emre Belözoğlu ve Mecnun Odyakmaz ile çıkacağı panel) Tabiki o panele mecbur katılıyoruz. Pro lisansı olan arkadaşlarımızın katılacağı bir seminer. Bir panelde de konuşacağız orada. O yüzden katılacağım. Panelde Emre'nin isminin önde yazılmasına falan bakmadım. Biz Trabzonspor'un teknik direktörüyüz oo yüzden nerede olduğumuzu biliyoruz.

4-5 Ocak'da kampımıza başlayacağız. 15 gün civarında Antalya'da kalacağız.

RAMAZAN ÖVÜNÇ DEĞERLENDİRİLECEK

Ramazan Övünç konusunda araştırmalar yaptım. Sadi hocayla da görüşeğim. Eğer boştaysa şuan tabiki değerlendirmek isteriz. Biz onu ilk u21'de takip etmiştik. Hocasıyla da görüştüm. Ona kayıtsız değilim.

Karabük maçını izlemiştim 3 Rumen oyuncu yoktu. Gollerin hemen hepsini atan oyuncular onlar. Herşeyin farkındayız. Ligin son maçları her zaman zordur. Tatil öncesi konsantre olmak çok zordur. Biz bu maçlara herşeyimizi vereceğiz. 

Pereira ve Uğur'un sözleşmelerinin uzatılması konusunda yönetimle görüşeceğim. Onlar da yeni transfer sayılır. Dame N'doye benim en beğendiğim oyunculardan biri. Yeni sözleşme konusunda onunla da görüceğiz.

ALTYAPIDAN TAKVİYE YAPILACAK

Hüseyin ve Furkan bizimle birlikteler altyapıdan hocamızla da görüşüp bazı oyuncular alacağız. Bizim tespit ettiklerimiz, altyapıdan hocalarımızın önerdikleri, Ramazan'ın durumu hepsini değerlendireceğiz. Altyapıya mutlaka önem veriyoruz. Bence onların da buşansı iyi değerlendirmeleri lazım.  Belki de Hüseyin direkt olarak başlayabilir. Çünkü Durica'nın durumu belli değil ağrıları var. Ama 4-5 arkadaşı kampa götüreceğiz.

Gol yemek iyi değil. Biz her takıma gol atıp pozisyona gireriz. Ben hiçbir zaman defans yapalım maçı bitirelim düşüncesinde değilim. Ama oyun tek taraflı oynanmaz. Defans yapacaksak bu önden başlar. Defans yapmayan oyuncu istemem. Forvetteki de yapacak.

MAS AYRILMAK İSTİYOR

Mas gitmek istiyor. Mas milli takım nedeniyle ayrılmak istiyor. İyi de bir takım istiyor. Başkan görüşmelerini sürdürüyor. Başarılı olmasını isteriz. 

TEKNİK EKİP FUTBOLCU İZLİYOR

Şuanda Mehmet Yılmaz Mısır'da 3 maç izliyor. Biz sürekli futbolcu izliyoruz. Mas giderse yüzde yüz futbolcu alacağız. Aklımızda olan isimler de var. Aldığımız elimizdekilerden daha iyi olacak. Ama şöyle söyleyeyim, herhangi bir futbolcu ile görüşmedik anlaşmadık.

KUCKA ÖZÜR DİLEDİ

Kucka ve Yusuf pozisyonuna gelirsek maç içerisinde herşey olabilir. İzinden geldikten sonra Kucka ile konuştum. Ben söylemeden o söyledi yaptığının yanlış olduğunu, farkında olmadığını ve özür diledi. O zaten böyle karakterde bir futbolcu değil üst düzey bir oyuncu. Toplantı yaparak böyle şeylerin olmaması gerektiğini söyledik. Bunları sezon başında olsam direk söylerdim. Bir sorunumuz varsa bunları sahada, kulübede veya soyunma odasında yapmayacağız. Tesislerde yapacağız. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor