Rıza Çalımbay: Sadece ben ve futbolcular değil yönetim de....

Rıza Çalımbay basın toplantısıdnda konuştu

Rıza Çalımbay: Sadece ben ve futbolcular değil yönetim de....

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay yarın oynanacak Konyaspor maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Transfer ve takımın son durumuna dair açıklamalarda bulunan Çalımbay, ikinci yarıda başarı yakalanmak istiyorsa sadece futbolcu ve teknik ekiple değil yönetimin de işin içine girmesi ve taraftarla olabileceğini söyledi. Çalımbay ayrıca kesinlikle transfer yapılacağını açıkladı.

İşte Çalımbay'ın açıklamaları;



Kampımız çalışma açısından çok iyiydi. Burak’ın sakatlığı bir şanssızlığımız oldu. Transfer yapmayı umuyorduk. Kampa yetişmelerini çok istiyorduk. Olmadı. Genç arkadaşlarımızı denedik. Güzel bir çalışma ortamamız oldu.
 
Gidenler oldu ancak şuanlık gelen arkadaşlarımız maalesef yok. Tekrar söylüyorum. Maalesef anlamayan oluyor. Eğer mevcut oyuncularımızın alacakları konusunda sıkıntı varsa transfer yapmayız dedim. Tabiki sol bek dışında. İkinci yarı kolay olmayacak. Bütün takımlar takviye yapıyor. Bixim de yapmamız gerekiyor. Bir sol bek mutlaka almamız gerekiyor. Ne bir anlaşmamız var ne de net bir şey var. En kısa zaman daburada olmalarını isteyecez.
 
Geldiğimizden beri iyi bir grafik yakaladık. Taraftarlarımız bu başarının en önemli nedeni. Bizi çok iyi desteklediler. Trabzonspor için taraftar 12. Değil 1. Adamı. Konyaspor maçı bizim için en önemli maçlardan biri. En iyi kadroyla çıkacağız. İlk maçta bazı arkadaşlarımıza izin verdik tam kadro çıkamadık. Bu maça tam kadro çıkaağız. Bu maçı da iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Biz 1-0’ı telafi edebilecek bir takımız. Hem kupada hem ligde gitmek istiyoruz. Çok zor bir maç olacak. Belki 90 değil 120 dakika bizi bekliyor olabilir. Bu maç camia için çok önemli.
Kadromuz azaldığı için arkadaşlarımızın daha çok çalışması gerekecek. Bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum.
Castillo ile başkanın görüşmesinde ben de oradaydım. Onunla görüşmemizin sebebi ondan daha çok şey beklediğimizi söylemek oldu. Onu kazanmalıyız. Bunu ona aktardık.
Burak konuşşmadan önce onunla birlikte konuşmuştuk. Cenk bakın Everton’a gitti. Niye gitti, iyi goller attı. Çok büyük bir teklif aldı ve gitti. Türki,ye’ye baktığınızda en iyi golcülerden biri Burak. Çok iyi bir istikrar yakaladı. Ona teklif gelmesi çok doğal.  Buradan gitmesi mümkün değil. Bizim için çok önemli.
Duruma göre transfer yapıp yapmayacağımız belli olacak. Bizim ihtiyacımız olsa da 3-4 transfer yapamayız.  2 transfere ihtiyacımız var belki 3 olur. Ama yine söylüyorum. Ekonomik sıkıntı varsa transfer istemem. Bir solbek kesin alacağız. Bongonda ve Volkan yok onların yerine de bir oyuncu almak istiyoruz.
 
Uçak kazasıyla ilgili geçmiş olsun diliyorum. Verilmiş sadakaları var. Biz buraya geldiğimizde uçağı görünce olayın daha büyük olduğunu gördük. Çok üzücü bir olay. Kötünün iyisi diyelim. Biz de Beşiktaş’la buraya geldiğimizde aynısını yaşamıştık. O  zaman pist daha kısaydı. Biz deniz tarafına değil de fındık bahçeleri vardı oraya girmiştik. Tekerlekler yine çamura saplanmıştı.
Aaltyapıyla çok haşır neir olma şansımız olmmadı. Biz gelidğimizde bir kriz vardı ve takımı buradn çıkarmaya çalıştık. Yine de 1-2 arkadaşımızı yanımıza aldık. Daha rahat olduğumzuda çok daha detaylı bakacağız. Sadece altyapı değil 1461’de bizim. Mesela Furkan’ı yarım devrelikoraya gönderdik. Hazırlık maçı yaptık. Eğer öyle mücadele ederlerse çok başarılı olacaktır.
Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Mükemmel bir futbol şehri. Ufak tefek düzelmesi gereken şeyler var. Onlar da düzelecek. Trabzonspor’un iyi yerlere geleceğine inanıyorum.
Yarın taraftarlara çok ihtiyacımız var. Onların tribünü doldurmasını istiyoruz.
 
Burak bu maçta oynamaz bütün amacımız lig maçında yetiştirmeye çalışıyoruz. En ufak ağrısı olursa orda da oynatmayacağz Fenerbhaçe maçına yetişsin diye.
Bizde izlediğimiz her oyuncunun alternatifi var. Ama herşeyde konu maddiyata geliyor. Buraya alacağımız oyuncular maddi olarak uyacak, karakter olacak uyacak. İki arkadaşımızın (Novak ve Remy) yerine yine alternatifler var onları da veridk. Biz çok kaliteli isimler belirledik.
Okay yüzde 90 oynar. Bugün belli olacak.
Sosa herkes gibi çalışıyor. Onunla Esteban’ın yaptığı bir disiplinsizlik. Arkadaşları kamptayken onların geç gelmesi olmaz. Oynaması kendine bağlı. Diğer arkadaşlarımız gibi o da çalıştı. Çalışma açısından hiçbir problem yok. Herkesin kafası rahat olsun  bir de yapabiliyorsak transfer istiyoruz.
Ben hep şehirdeyim. Ben 7-8 de buraya geliyorum akşam saat 10 da çıkıyorum.Buradak sorunları hallettikten sonra şehirde gezebiliriz.
Mas’ın açığını mutlaka kapatacağız. Yüzde yüz oraya bir transfer yapacağız. Ben kampta olsun istiyordum. Olmadı. Fenerbahçe maçında yeni transferlerle taraftarımızın karşısına çıkmak istiyoruz.
Mas kendi isteğiyle gitti. Son haftalarda maçlardan sonra söyledi, idmanlardan sonra söyledi. Sürekli söyledi ve sonunda gönderdik.
 Her antrenör kendi takımını kurmak ister. Kendi oyun sisteminiz vardır. Ben alacağım oyuncu  sistemimine uygun olsun isterdim. Kalabalık kesinlikle olmazdı. Bir de yapacağım transfer şehre uygun olurdu. Kadro iyi bir kadro. Bir iki takviye yapmamız gerekiyor. Arkadaşlarımızdan memnunum. İkinci yarı çok daha iyi şeyler başaracağız. Sezon başında gelip takım kurmak tabi ki bambaşka. Genel olarak hepsine güveniyorum. İkinci yarı olacak başarı sadece benim veya futbolcularla olmaz. Yönetimin de devreye girmesi gerekiyor ve taraftara da büyük ihtiyaç var.
Özellikle sol beke ihtiyaç var. Alınmaması söz konusu değil. Bazı pozisyonlar çok kalabalıktı. Mesela 3 forvet var. Şimdi dengeyi kurduk. Alcağımız isimlerle de daha iyi olacağız.
Sosa’da bir sorun yok. Sözleşmesi devam ediyor. Sözleşmesi bitecek isimlerle yönetim tek tek görüşüyor.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor