Rıza Çalımbay: "Kesinlikle şampiyonluk yaşarız"

Çalımbay katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay: "Kesinlikle şampiyonluk yaşarız"

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay TRT Spor'da yayınlanan bir programın canlı yayın konuğu oldu.




Rıza Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

ANTALYA'DAN AYRILIŞ NEDENİM...

- Antalyaspor'dan ayrılış sebebim tamamen yönetimle aramızdaki görüş ayrılığıdır. Ayrılırken de dostluk çerçevesinde ayrıldık. Bizim istediğimiz futbolcuları onlar istemedi, onların istediğini de biz istemedik. Hedefleri ilk 10 ve düşmeyelimdi, takımı 5. yapmıştık. Başkan çok iyi bir insan ancak çevresi o kadar değildi. İki gün önce yine beraberdik, dostluğumuz arkadaşlığımız var.

ETO'O'YU TRABZON DA İSTEDİ

- Eto'o'yu Trabzonspor, Beşiktaş ve Başakşehir istiyordu. İlk teklif Beşiktaş'tan geldi. Burada önemli olan futbolcunun isteiğiydi. Ona sorduk o da Beşiktaş'a gitmek istediğini söyledi. Yanlış anlaşılma olsun istemem sonuçta Beşiktaş da benim için önemli bir yer. Başkan aslında transfere onay verdi. Biz onlardan Kerim'i ve Ömer'i istedik. Eto'o da kariyerini büyük bir takımda bitirmek istiyordu. O istek gerçekleşmeyince ve araya diğer iki kulüp de girince transfer olmadı. Daha sonra yönetim transferden vazgeçti Eto'o da bu kez kalmak istediğini söyledi. Trabzonspor'da şuan 3 tane forvetimiz zaten var. O yüzden şimdi sözkonusu değil. 

YILDIZLARLA SORUNUM YOK!

- (Yıldızlarla anlaşamadığı iddias üzerine) Yıldız dediğiniz Eto'o gibi profesyonel olur. Beni çalıştığım en iyi en profesyonel en karakterli futbolcudur. Yaşı ne olursa olsun çalışır.  Benim kadar futbolu seven biri varsa o da Eto'o'dur. Nasri alındığında hazır değildi.En sıkıntılı transfer Menez'di. Onu hiç göremedik. Geldi sakatlandı sonra ameliyat oldu. Benim yıldızlarla ilgili bir problemim olamaz. Ama takıma zararı varsa gerekeni yaparım.

GÜNEŞ İLE BENİM İŞİMİZ ÇOK ZOR

- Benim kadar kimse Beşiktaşlı olamaz. Ben orada futbola başladım orada bıraktım. Her türlü rekoru kırdım. Her şampiyonluğu yaşadım. Ancak benim sorumluluğum var. Şimdi Trabzonspor'dayım bu herşeyden önemli. Ben gittiğim hiç bir yerde Beşiktaş'a kötü konuşmadım. O yüzden Şenol Güneş ile benim işimiz çok zor. Eskişehir'deyken Beşiktaş'la önemli maça çıktık. Maçta orta sahada iki genç oynattım ve maçta 2-1 öndeyken 3-2 yenildik. hakkımda demedikleri kalmadı. O oynattığım iki genç de Alper Potuk ile Veysel Sarı'ydı. Ben her zaman söyledim, biz Beşiktaş'ta altyapıdan itibaren ahlakı saygıyı öğrendik. Şimdi Trabzonspor'dayım ve Trabzonspor'u konuşmalıyız.

- Trabzon'da bulunduğum için çok mutluyum. En çok çalışmak istediğim yerlerin başındaydı. İmkanlar ve futbolu bilen bir şehir olması çok iyi. Tek şanssızlığım arada gelmem. Yüzeysel olarak futbolcuları biliyoruz tabiki ama çalışmak çok farklı. Malatya maçına çıkmadan iki günde bilmeden tanımadan maça çıktım. Şuan o maçı oynasam herşey farklı olur. Transfer mutlaka yapacağız. Başkanımız ve kendi ekibimizle konuşuyoruz. 6 haftamız var önümüzde. Yardımcı arkadaşlarımız yurtdışında maçlar izliyor. Keşke yerli oyuncu alabilsek.. Nerede ihtiyacımız varsa orada takviye yapmaya çalışacağız. Tabi burada bütçe var. Bunu aşmadan kulübe zarar vermeden almamız gerekiyor.

Her gelen antrenör transfer yapacak diye birşey yok. Mesela bıraktığımız Antalya'ya transfer yapmaya gerek yok. Takımı tamamlayıp bıraktık. Şimdi burada bazı aksaklıklar var ki biz geliyoruz. Durup dururken hocayla yollar ayrılmaz. Geldiğimizde gördüğümüz en büyük sorun, futbolcuların moralsizliğiydi. Demoralize olmuşlar ve güvenleri gitmişti. Önce bunu kazandırdık arkadaşlara. Malatya ve Çorum maçından sonra Galatasaray maçı bizim için büyük fırsatdı. Camia ve bizim için çok büyük fırsattı. Bunu başaracağız dedim. Ve başardık. Mükemmel oynayıp kazandığımız bir maçtı.

Ersun hocanın bir düşüncesi vardır mutlaka ama. Okay Yokuşlu'nun yeri defans değil. Zaman zaman böyle mecburi değişklikler olabilir. Ama ben her zaman her oyuncuyu kendi mevkisinde oynatmaya çalışırım.

(Yardımcısı Bülent hocanın Polonya'da maç izlediği ve Michał Pazdan 'ı takip ettiği sorusu üzerine) Arkadaşımız orada sadece onu takip etmiyor bütün takımı izliyor. Ayrıca o maçta Michał Pazdan oynayamadı. Servet hoca slovakya da maç seyredecek. Ardından başka maçlar izleyecek. Sonra belirlediğimiz lig maçlrı var arkadaşlrımız onları izleyecek. Biz transferde sıkıntı yaşamayız. Özellikle yabancı transferde yüzde 99'u tutar bizde. İzlemeden kesinlikle almayız

Sezon başında gelmiş olsaydım daha farklı oyuncular alırdım. Kayseri maçında çok iyi defans yaptık ilerde toplanamadık. Kayseri maçında sıkıntıyı önde yaşadık. Bu sezon gol yemediğimiz tek maç bu. Galatasaray maçında da defansta iyi oynadık. Orada dikkat etmemiz gereken şeyler var. Antalya'dayken Galatasaray korner bile atamadı. Tudor'un söylediği de kendi düşüncesi. Bu tip eleştirilere gülüp geçiyoruz. Biz çok iyi oynadık. Kayseri maçında oyundan memnunum skordan değilim.

Sosa geçen sezon fazla oynamamış sezon başında hazırlık kampı geçirmemiş olduğu için istediğiniz seviyede değil. Sosa belki 1 ay sonra çok farklı olacak. Aynı şekilde Volkan var. Bu arkadaşlara biraz zaman lazım. Biz şimdi kamp yaptık. Biz orada oynamayan arkadaşlarımızı çok iyi hazırladık. Bu oyunculara şimdi yüklenemezsiniz. Sabah akşam idmanlarıyla gerekli çalışmaları yaptık. Bongonda da bu şekildeydi. İstediğimiz seviyede değildi. İstediğiniz kadar antrenman yapın futbolcu maç temposu kazanamazsa hiçbirşey olmaz.

Trabzon gerçekten mükemmel bir yer. Furtbol aşklarını insanlarını çok seviyorum. Başarılarım olsa bu Trabzon'da olur. Arkamda inanılmaz bir destek var. Gecem gündüzüm uykusuz gümlerim oldu ama olsun Trabzonspor'un başarısı çok önemli. Teknik ekibin bir bütün olması gerekir. Bu olduğunda başarı gelir. Sabır olacak ama Trabzon başarıya aç bir yer. 

Trabzon gerçekten mükemmel bir yer. Futbol aşklarını insanlarını çok seviyorum. Başarılarım olsa bu Trabzon'da olur. Arkamda inanılmaz bir destek var. Gecem gündüzüm uykusuz gümlerim oldu ama olsun Trabzonspor’un başarısı çok önemli teknik ekibin bir bütün olası gerekir. Bu olduğunda başarı gelir. Sabır olacak ama Trabzon başarıya aç bir yer. Trabzon başarıya aç.

Ben teknik direktörüm beni yolda görmüşler. Trabzon halkı gelir, konuşur. Benim için problem yok. Ben memnunum. Taraftara açık değildi antrenmanlar. Ama açtım. Bizi zor duruma düşürecek şeyler olursa kısarım. Bunu suiistimal etmemeleri gerekiyor. Volkan izin istedi, çıkaralım dedi doktor. Ertesi gün Volkan’ı antrenmandan çıkardı yazdılar. Benim basına saygım var. Takımı takip eden insanlar var. Çalışıyor işi bu. Malzeme getirmesi lazım. Antalya’da ufak bir şey oldu. Bunu büyütüp yazmanıza gerek yok ki. Hiçbir şey yok. Arkadaşlık her şey mükemmel.

Bizim bu seneki amacımız kalan 6 maçı iyi bitirmek. Bunların yanında Türkiye kupası var. Trabzon’da hiçbir zaman enerji ve hedef bitmez. 6 maçımızda final. Bunları çok iyi geçmemiz gerekiyor. Devre arasını hem çalışarak hem de raporumuz olacak. Ona göre karar vereceğiz. Benim en büyük hedefim Trabzonspor’da başarılı olmak. Trabzon büyük bir camia ve buraya layık olmamız gerekiyor. Sezon başı gelsek daha iyi olurdu ama olmadı. Devre arasını iyi değerlendireceği ve iyi bir yerde bitireceğiz. En iyisini yapmaya çalışacağız.

Abdülkadir ve Yusuf’u çok seviyorum. Her maçta oynuyor Abdülkadir. Tecrübe kazandıktan sonra bambaşka olacak. Yusuf çok daha iyi olacak. Avrupa’ya gidecek Yusuf ama bu yönetimin işi. Ama ben ikisi de çok seviyorum.
Geniş kadro bence iyi değil. Oyuncun kalabalık olduğu zaman iyi olmuyor. Bir oyuncuda düşüklük varsa onu iyi duruma getirmek lazım. Bir sürü oyuncu var. Güzel oturmuş bir kadron varsa çok güzel. Trabzon’u da o hale getireceğiz. Ben antrenörlük hayatımda defansa çekilen bir oyun oynatmam. Kesinlikle bunu yapmam.

Kesinlikle şampiyonluk yaşarız. Planlı programlı gitmek gerekir. Anadolu’dan bir şampiyon çıkacaksa bunların en ideali Trabzonspor’dur. O potansiyel var. Ben buna inanıyorum. Var ve artık patlamak üzere.

Ben hiçbir zaman para işine girmem. Kulübüne zarar gelecekse müdahale ederim. Alınması gereken bir oyuncuysa konuşuruz. Ben kulüpte prim işlerine dahi girmiyoruz. Kulübün transfer komitesi vardır. Başkan seçer. Biz geliriz oyuncuları sunarız. Alınmasını isteriz. Ona göre hareket ederiz ama girmem. Seyretmediğim oyuncunun da alınmasını istemem.

Milli takımımızın artık önüne bakması gerekiyor. Oynayacağımız önümüzdeki maçlarda sonuca bakmamamız gerekiyor. Romanya’ya Arnavutluk’a yenilmenin bir anlamı yok. Türkiye’de inanılmaz bir ışık var. Şenol Hoca dünya 3. Oldu. Fatih hoca Avrupa’da başarılı oldu. Ne Lucescu’ya ne başka birine karşıyım. Ben futbol hayatımda hiç yerli antrenörle çalışmadım. Yabancı Antrenör karşı değilim ama Milli takım farklı bir yer. Lucescu gelmiş sonuna kadar arkasındayız. Ama milli takım farklı. Bizim altyapıya gereken önemi versinler. Trabzon’da ve diğer bazı kulüplerde genç oyuncular yetişiyor. Milli takıma o sene kimse onu alacaksın. Önemli olan milli takımın ruhunu yaşamak. Havası kayıp Milli takımın bunu yakalamamız lazım.

Yerli antrenör arkadaşımızın daha başarılı olacağına inanıyorum. Kendi düşüncem bu. Fatih Hoca ayrıldı. Kısa bir dönem var. Türkiye’yi çok iyi tanıyan bir arkadaş mı başarılı olur. Yoksa yabancı bir arkadaş mı? Milli takıma giden bri Türk’ün para düşüneceğini düşünmüyorum. Prim krizleri olur. Onlara kızmaya gerek yok. Bir başarı geliyorsa belli bir primde verilmesi gayet normal.

Yabancı oyuncuları birden değiştirme şansımız sıfır. Bunu kademeli olarak azaltmamız gerekiyor. Birde federasyonun yapması gereken şey teknik direktörleri çağırıp görüş alınabilir. Yapmazsın ama fikir alınabilir. Yabancıları birden bire göndermek mümkün değil. Ben işimi çok seviyorum. Ben futbolculuk hayatımı da antrenörlük hayatımı da çok seviyorum. Trabzon’u da çok seviyorum. Trabzon iyi şeylere layık bir yer. Elimizden geleni yapıp başarılı olmak istiyoruz. Hakem arkadaşlarımızın kendilerini yenilmek gerekiyor. Psikolojik olarak kendilerini hazırlamaları gerekiyor. Yurt dışında iyi yönetiyorlar ama burada ön4emli, hatalar oluyor. Kendilerini çok iyi hazırlamaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor