Rıza Çalımbay: İkinci yarı herşey farklı olacak!

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu

Rıza Çalımbay: İkinci yarı herşey farklı olacak!

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Türkiye Kupası'nda oynanacak olan Konyaspor maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Çalımbay, Cuma günü Başkan Muharrem Usta ile bir araya geleceklerini ve devre arasında atılacak adımları konuşacaklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam bazı kararlar aldığınıv e ikinci yarı itibariyle herşeyin değişeceğini dile getirdi.

Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanla şu şekilde;

KİMSEYE TAVİZ YOK

Göreve başladığımızda sorumluluğumuzun farkındaydık. Burada bi,r kriz vardı ve onu yönetmemiz gerektiğini biliyorduk. Kadroyu biliyorduk ancak yüzeysel olarak biliyorduk. Bizim mazaret olmadan bir seri yapmamız gerekiyordu ve bunların çoğunu başardık. Burfada üzüldüğüm tek maç var. O da Malatya maçıydı. O da bnim şanssızlığımdı. 2 günde maça çıktım. Sosa'nıhn kırmızı kart görmesi, kendi kalemize gol atmamız şanssızlıktı. O maçtan sonra Galatasaray ve sonraki maçlarla umutlandık. Takımımız oradan sonra düzelmeye başşladı. Zaman zaman iyi oynadık, bazen iyi mücadeleyle kazandık. Başladığımızdan beri lider konumdayız. İyi bitirmek isterdik ancak biz son maçın kolay olmadığını biliyorduk. Herkesin kapasitesinin üzerine çıkması gerektiğni söyledik. Ama sonuç olarak mağlubiyetten beraberliği yakaladık. İyi sonuçla ayrıldık. Geldiğimizden beri maçları kazanırken bile hatalarımızı bir kenara yazıyorduk ve o hatalar şimdi birikti. Devre arasında bu hataları düzeltmeye çalaışacağız. Bizim için lig ikinci yarı başlayacak. Benim aldığım çeşitli kararlar var bunları ikinci yarıda uygulamaya başlayacağız. Biz bazı şeyleri telafi etmeye çalıştık ama artık tahammül etmeyeceğiz. Kimsenin yedek kaldım kaprisine taviz vermeyeceğiz. Oyuncularım inanılmaz özverilerde bulundular. Taraftar çok iyi destek verdi. Onlara da teşekkür ediyorum ve daha fazlasını bekliyorum. Ligde kendi sahamızda oynayacağımız ilk maçı Fenerbahçe maçı. Bu maç final maçı olacak ve iyi bir sonuçla çıkacağamıza inanıyorum

EN AZ 3 TRANSFER

Bizim oyuncuya ihtiyacımız olduğu gerçek. Ama kulübümüzün maddi açıdan sıkıntısı varsa kesinlikle yapmayacağız. Eğer yapabilirsek bizim alacağımız oyuncu en az 3 olur. Onu da çok dikkatli şekilde yapacağız. Geldiğimizden beri maç seyrediyoruz. Mehmet Yılmaz şuan Mısır'da ondan rapor alacağız. Başkanla görüşmeler yaptık. Cuma günü başkanla yüz yüze konuşup bazı şeyleri açıklamam gerekiyor. Mevcut oyuncularımız içinde alacakları olan varsa kesinlikle transferi düşünmüyorum. Mevcut arkadaşlarımız içinde oynamadığı için çok rahatsız olan arkadaşlar var onlar oynayacakları yerlere gidebilirler. Transfer yapsakta yapmasak da kulübümüzün faydası için olacak. Şuan transfer için bir isim yok. Cuma günü netleşecek

MAS'IN KALMASINI İSTİYORUM

Mas'ın gitmesini istemiyoruz ama kendisi isterse gidebilir. Ben ondan çok memnunum. Oynasa da oynamasa da elinden geleni veriyor. Trabzonspor'un böyle oyunculara ihtiyacı var. Bazı görüşmeleri devam ediyor henüz transferi netleşmedi. Eğer giderse yerine biri alınacak.

TAVIR YAPANI İSTEMEM
Bongonda ve Volkan'ın durumu cuma günü netleşecek. Ben yedek kalıp yalandan ısınanı, oyuna girerken surat yapanı, oynamadığı zaman tavır yapanı gereksiz yere antrenmana çıkmak istemeyeni kesinlikle istemiyorum. Bazı arkadaşlar ayrılmak için ellerinden geleni yaptıkları için bir uygulama yapmak zorundayız.

KANATLARI DONATMALIYIZ

Mas'ın durumuna göre bir transfer kesinlikle yapılacak. Bizim Rodallega ve N'doye oynamadığında saha içinde Burak'tan başka golcümüz yok. Tek forvette herşeyimizi Burak'a dayamışız. Kanatlarda ona destek olacak isimler laazım. Baktığınız zaman hep ona yüklenmişiz. Onun dışında bir tek Yusuf var. O nedenle orada kanatlarda top taşıyacak, özellikle Burak'a top taşıyabilecek isimlerle oraları donatmamız gerekiyor.

Bizim ilkyarıda istediğimizi alamadığımız arkadaşlarımız var. İki yerde birden gideceğiz. Hem lig hem de kupa var. O nedenle bu arkadaşları da kazanmamız gerekiyor. Biz saha dışı olayları daha iyi duruma getirebilirsek saha içi daha iyi olacak. Bir oyuncunun yalandan ısınmaya gitmesi saha içini etkiliyor. Herkes devre arasında gidebilir. Oynamak istemiyorum diyen gidebilir kalmak istiyorum diyen kalır ama görevini yapmak zorundadır. Kimse burada bedava oynamıyor. Herkes burada birşeyler alıyor. Bunun karşılığını vermek zorundalar. Kimsenin parası Trabzonspor'da kalmaz. Herkes aldığı paranın karşılığını vermek zorunda.

Biz Rodallega'yla sürekli konuşuyoruz. Nasıl ondan verim alabiliriz nasıl katabiliriz. Biz N'doye'yi biliyoruz , sağda veya solda tam oynayamadığını biliyoruz. Ama orada ortaya yönelecek Burak'a destek olacak biri lazım. Onu orada kullanmak zorunda kaldık. Ona da sana çok yükleniyoruz dedim. Rodallega'nın golcü olduğunu biliyorum. Kasımpaşa maçında kısa sürede attığı golü gördük. İki forvet oynatabilirsiniz ama akıllı riske girmek gerekiyor. Bu arada onlar için uğraşacağız.

İkinci yarı bambaşka olacak. Bu konuşmaları oyuncu arkadaşlarımızla da yapacağız. Bazen oynarsınız bazen oynamazsınız. Profesyonelsiniz ve işinize saygı duymalısınız. Bunlar ikinci yarıda olmayacak. İkinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız ve ben buraya başarılı olmaya geldim.

Düzenlenecek seminere mecbur katılacağız. Pro lisans olan teknik direktörler katılacak. Mecnun Başkanın katılacağını bilmiyordum yeni öğrendim.

Lige baktığımızda bizim oynayacağımız ilk 3 maç çok önemli. Konya Fener ve Göztepe. Bu maçları kesinlikle çok iyi bitirmeliyiz. Konya ile 3 maç oynayacağız bunları da iyi bitirmeliyiz. Ben ilk defa 10 gün takımla düzgün çalışma fırsatı bulacağım. Bizim için deplasman ve içerisi farketmeden kazanmamız lazım. İkinci yarı lig çok farklı olacak.

SOSA KALACAK

Sosa ile tabiki görüştüm. Sosa burada devam edecek. Biz de ondan ne kadar yararlanabilrisek yararlanacağız. Çok pofesyonel ve kariyerli bir oyuncu. Tek sıkıntısı buraya gelirken antrenmansız hazır olmaması. Şuan iyi durumda iyi de çalışıyor. Buraya negatif bakmıyor. Karabük maçında mesela çağırdım , bazı arkadaşlar yürüyerek gelirken o koşarak geldi girmek için. Sosa'da herşey kendine ağlı. Buraya gelmişse çok faydalı olmalı.

Ben geldikten sonra herkes kendini verdi. Burak'ın eski hocası olarak diyebilirim ki kendini inanılmaz geliştirmiş. Bütün maçlarda oynayan arkadaşlarım çok iyi mücadele ettiler. Galatasaray, Osmanlıspor, Kasımpaşa maçları olsun hepsinde çok iyi döndük. Benim tek memnun olmadığım konu oynamayan oyunculardı.

Büyük takımları yerli teknik adamların çalıştırmasına çok sevindim. Fatih hocayı anlatmaya gerek yok. Galatasaray'a hayırlı olsun.

Benim çalışma sistemimde iki arkadaşımız tribünden maçı izler sürekli iletişim halinde oluruz ve devre arasında da bize raporları verir. Biz de yazarak bakıyoruz. Bu hataların hepsi yazılıyor. Karabük takımıyla oynadığınızda size karşı net pozisyonu yok. Gol yesek öyle bir gol yerdik. Bu bir hata. Bunu çıkardık... Kolay golleri yememeliyiz. Bunların önlemini bu arada almalıyız. Benim anlayışım defansın sadece defans yapması değil. Takım olarak yapacağız ve Burak'tan başlayacak.

Yusuf ve Abdulkadir'le dün konuştum. Kendimden de onlara örnek verdim. 17 yaşımda ben Beşiktaş'ta oynadım. Onların oynamaları çok müthiş birşey onlar için. Kendi memleketlerinin takımdalar. Basında çıkan şukadar paraya buraya oraya gidiyorlar diye tabiki etkileniyorlar. Onlar kaliteli karakterler. Trabzonspor'u hep düşünüyorlar. Burada takım kötü gitse en çok onlar üzülür. Uçuk rakamlar yazıyorlar, çocuklar bir maçta kötü oynayınca bu kez farklı şeyler yazıyorlar. Biz onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım Avrupa'ya giderler tabiki. Altyapıdan çıkıp oynamaları çok güzel. Gökdeniz çıktı, bugün yıllardır Rusya'da oynuyor.

Yusuf ve Abdulkadir'e çok güzel bir teklif gelirse tabiki farklı davranmak gerekir. İki tarafın da menfaati gözetilmeli. Yusuf şuan da tam uçta çıkış yapmak üzere. Yazılanların tamamının doğru olduğuna inanmıyorum. Trabzon'un iki arkadaşımıza da ihtiyacı var. Bu oyuncular şunu taşıyotlar; Bakın biz altyapıdan çıktık, sizde yapabilirsiniz... Biraz daha altyapı ve 1461'e sahip çıkılmalı.

Mas'ın gitme durumu ortaya çıkınca Sakıp, Behic, Pinto olsun hepsinin adı yazıldı çizildi. Bunlar kulüpleriyle mukaveleli futbolcular. Mas'ın durumu net değil. Netleşsin öyle bakacağız. Mas gitmeden oyuncu alamayız. Yazılan çok ama ortada birşey yok.

Kupada şimdi oynayacağız takım oynadıklarımızdan daha güçlü ve disiplinli brir takım. İlk maçımızı iyi bitirmeliyiz. Baya eksik gideeğiz. Yorgun olan hasta olan oyuncularımız var. Oradan iyi bir şekilde dönmeliyiz. Camiamız için çok önemli olduğunu arkadaşlarımıza söyledik. Ben en çok korkutan ligin son maçlarıdır. Tatile girmeden oynanan maçlar tehlikelidir. Herkes bavulunu hazırlamıştır. Bu konuda konsantre olmak gerekir. Kolay maç oynamayacağız. Büyük ihtimalle N'doye de dahil bazı arkadaşlarımız kadroda olmayacağız.

Trabzon camiasının ve halkımızın yeni yılını kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor