Rıza Çalımbay hedefi böyle koydu

Rıza Çalımbay'dan önemli açıklamalar...

Rıza Çalımbay hedefi böyle koydu

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu.

Çalımbay şu ifadeleri kullandı;

Başladığımızda sıkıntılar olduğunu biliyorduk. Hiçbir vaktimiz yoktu. İki gün çalıştık. Malatya maçına gittik. O maçı şimdi oynasan kadro ve verdiğimiz kararlar böyle olmazdı. Galatasaray’ı da tanıdığımız için oyun düzenimizi ona göre kurduk. Yüzde 100 yapmadık ama iyi oldu. Çalışıp maça çıkma şansımız olmadı. Belli bir zamanı alacak sıkıntıların çözülmesi. Galatasaray maçının kazanılması gerekiyordu. Futbolcular sahada nasıl oynadıysa taraftarlarda muhteşem bir destek verdi ve elimizden gelini yaparak kazandık.

Karadeniz insanı farklıdır. Hırslıdır, isteklidir. Bunu arkadaşlarımıza söyledik. Oyuncu ile taraftar bütünleşti ve maçın iyi biteceği başından belli oldu. Arkadaşlarımız iyi mücadele etti. Bu maçı daha farklı ve rahat kazanabilirdik. Takımın üzerinde moral bozukluğu vardı. Rahat değillerdi. Bundan sonra daha iyi olacak. Galatasaray maçından daha önemli Kayseri maçı.

Çorum maçı önemliydi. Yabancı yada yerliye bakmadım. Oynamayanlara şans vermeye çalıştık. Son anlarda Batuhan’ı aldık. Federasyon böyle bir hak vermiş çıkabilir. Bütün takımlar çıkabilir. Kimsenin bunu konuşmaya hakkı yok. Doğru olup olmadığı tartışılır. Çorum maçında istediğimiz galibiyetti ama yabancı yada yerli konusunda bir tercih yapmadım.

Her şeyi söylememiz doğru değil. En büyük sıkıntı bazı mevkilerde çok oyuncu olması ve oynamayan oyuncuların bazılarının küskün olması. Bunları düzeltmemiz gerek. Oynayanlar kadar oynamayanlarında düşünülmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızda kendilerine göre haklılar. Herkes oynamak istiyor. Arkadaşları hazır hale getirip iyi olanları oynatıyoruz. Sonradan gelmek zordur. Bir bocalama dönemi olur. Sezon başı olsa bambaşka olur. Sonradan gelince hata olabilir.
Trabzonspor’un hedefi çok önemli. Bu Trabzonspor’u en yukarılara taşımak. Bunların hepsi birden olacak şeyler değil. Zaman lazım ama zaman yok. Benim avantaja çevirmeye çalışacağımız konu milli ara. Kadro bu. Bu kadrodan yeni alamazsın veya gönderemezsin. Bu oyuncuları en iyiye çıkarmamız gerekiyor. Her yerde rekabet olacak. Burada herkesin kendinden çok takımı düşünmesi gerekiyor. Bazıları oynayacak bazıları oynayamayacak. Bizim çok iyi olmamız gerekiyor. Teknik Direktörlüğün zor tarafı da bu. En iyi olanı bulup onu oynatmak.

Bizim işimizin bir parçası ve yapmamız gereken bir şey. Kısa zamanımız var. Biz kayseri ile Antalyaspor’dayken oyandık. İki hoca olarak gittik ve notlarımızı aldık. Bizim açımızdan çok önemli bir maç. Çok dikkat edilecek bir takım. Kendi sahalarında çok iyi bir takım. İşimizi şansa bırakmayacağız. Biz Trabzonspor’u alırken büyük bir sorumluluğun altına girdiğimizi biliyoruz. Başkanla gerektiği şekilde konuşuyoruz. Çok iyi bir maç oynadık bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Oynadığımız oyuncun daha üzerine çıkmamız gerekiyor.

Hugo çok iyi bir insan. O olayı yapacak biri değil. Bir şey oldu da yaptı diye düşünüyorum. Hiçbir Türk insanı ırkçılık yapmaz. İnsanlarda renk ayrımı diye bir şey olmaz. Onlar bizde burada misafirdir. Kolay kolay yapacağını zannetmiyorum. Bir profesyonel oyuncunu8n yapmaması gereken bir şeydir. Bazen oluyor. Onu kazanmamız gerekiyor. Bunlar futbolun içinde olan şeyler.

Bir kere hiç bir taraftarla ters düşmek iyi değil. Hiçbir futbolcunun yapmaması gereken bir şey. Trabzon’da Trabzonspor taraftarına bağırırsanız Uğur’da cevabını verir. Trabzonspor taraftarı sessiz kalmaz. Gerekli cevabı taraftarlar verir. Uğur’un bunları kafasına takmaması lazım. Taraftardan her zaman iyi şeyler gelmeyecek. Sen işine bakacaksın. Galatasaray taraftar bağırır yarım saat sonra unutulur. Taraftar bu saygı duyacaksın.

Kucka’yı bu haftada düşüneceğimizi zannetmiyorum. Tekrar iyileşmeden sakatlanmasını istemeyiz. Burak’ın yüzde yüz iyileştikten sonra oynasın diyoruz.

Trabzon’da bir şey yemedik. Otel tesis gittik sürekli. Buranın nasıl bir yer olduğunu biliyorum. Bizim Trabzon’u istekli arzulu bir yer yapmamız gerekiyor. Önceliğimiz bu.

Çalışmak gerekiyor. Plan programın çok iyi olması gerekiyor. Ben kendime ve ekibime güveniyorum. Yönetimin ve herkesin önünü açık bırakıyoruz. Ben bunları daha öncede yaşadığım için girmedim bu işlere. Trabzonspor’u bir yerlere getirirsek bir şeyler yaparız. Kupada kaldırırız. Bu8rada olmaması için hiçbir neden yok. Taraftar aç bekliyor. Bu seneyi iyi bir şekilde bitirip gelecek sene içinde plan programı iyi yaptığınızda her şey olur.

Şenol hoca benim milli takımda kaptanımdı. Zaman zaman aksilikler olabilir. Şuanda Türkiye’nin en iyi takımını yapmış durumda. Şampiyonlar liginde iyi durumda. Beşiktaş’ta iyi şeyler yaptılar ve devam ediyorlar. Bizde burada aynı şeyleri yapacağız inşallah.

Biz gelemden Trabzonspor’daki bütün oyuncuların morali bozuk ve gerginler. Maç kazanmak istiyorlar. Malatya maçında Sosa’nın yaptığı mücadele. Bunda bir şey yok. Olcay’ın ki de öyle. Tabi ki biz istemeyiz. Sakın dedim maçtan önce sahada eksik kalmayalım. Biz Malatya maçında kendi kalemize gol attık. Sosa atılmazsa o maç öyle bitmezdi. Bu şu ara normal diye karşılıyorum. şehirdeki taraftar bile gergin. Bu arkadaşların bir şeye ihtiyacı vardı buda Galatasaray maçıydı. Aldığımız zaman oh çekecektik. 3 maç oynadım kırmızı kart var. Dikkat etmemize rağmen oldu. İyi bir şey dğil. Mücadele yaparken olursa sıkıntı yok. Taraftarından herkesin de galibiyete ihtiyacı vardı. Yukarıya oynamak istiyorsa öne önemli maç kayseri maçı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler