Rıza Çalımbay: "bu kadar sorun içinde Trabzon iyi ayakta kalmış"

Rıza Çalımbay Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: "bu kadar sorun içinde Trabzon iyi ayakta kalmış"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Dİrektörü Rıza Çalımbay Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde;

Bizim güncel işlerimize bakmamız gerekiyor. Önümüzde iki maç var. Geçmişten alacağımız dersler var. Kasımpaşa maçını oynadıkça. Böyle maçlar yaşadık. Ters bir maçtır böyle maçlar. Maalesef defansif açıdan baktığımızdan baktığımızda iyi şeyler yapmadık. Bireysel hatalara yapacak bir şeyimiz yok. İnanılmaz pozisyonlara girdik. Çok iyi pozisyonlar oldu onları da atamadık. Şanssız bir maç yaşandı. Pozisyonu çok olan bir maçtı. Rakibimizin de girdiği pozisyonları da hemen hepsi gol oldu. Kabullenemediğimiz şey hakem arkadaşımızın yaptığı hata. Normalde benim çok beğendiğim başarılı bulduğum bir hakem. O pozisyonda kırmızı kartı göstermesi gerekiyordu. Kimse görmedi görmemezlikten geldi. O kadar pozisyonu kaçırırsan mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Bursa maçını aldığımızda büyük bir avantaj yakalıyoruz. Benim maçta üzüldüğüm bir konuda Hubocan ve Okay’ın gereksiz kart görmeleri. Öyle kırmızı kart görmeye hiçbir oyuncunun hakkı yok. Kendilerine de söyledim. Taraftar için olağandır. Ama burada yaşananları gündeme getirmiyorlar. Taraftar skora bakıyor. Ben net şekilde önümüzdeki hafta her şeyi dökeceğim. Burak ve Hugo sezonu kapadı.

11’de oynamayan bir sürü oyuncu var. Kadroya aldığımız genç oyuncular var. Kadromuzu onlarla 20 kişi yapıp Bursa’ya gideceğiz. Bu maç çok önemli almaya çalışacağız. Burada sorunlar vardı. Şuanda da en büyük sorun oyuncuların kafasını karışık olması. Alacaklarından FİFA’ya vermesi ve bizim bu arkadaşlarla maça çıkıp onlardan faydalanmaya çalışmamız. Önümüzdeki yıl her şey o9labilri. Oyuncular gidebildi, öze dönülebilir. Biz maalesef o havayı yakalayamadık. İki maç kalmış takımı en iyi şekilde motive etmemiz gerekiyor. Oyuncuların kafaları başka yerde. Çoğunun kulüp aramaları. Bu takımı olumsuz etkiliyor. Ben buraya geldiğimden beri huzur içinde çalışamadık.

Camiadan ricam şu Bursa maçını herkesin sahip çıkarak kazanalım. Avrupa kupalarına gideceğiz bizim maçlarımız şöyle diyen birini görmedim. Tanıma sahip çıkmak lazım. Futbolcu gönderilebilir, alınabilir. Kalan maçlara takımı en iyi şekilde motive etmemiz gerekiyor. Bir sürü sorunumuz var. Ama abu maçlar varken konuşmak istemiyorum. İki maç sonra bitiyor. Mukavelem bitiyor. Mukavelem bitene kadar buradayım. Sonra yokum. Yönetim istediğini yapabilir. Benimde yönetiminde önü açık. Ben tek sıkıntı şu iki maçta takıma sahip çıkması. Ben Trabzon’a geldiğimden beri şunu gördüm bu kadar sorun içinde Trabzon iyi ayakta kalmış. Buraya geldiğimizden beri en uğraştığımız şey sorun. Burada benden başka transfer yapmadan çalışan oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Kendimle ilgili bir şey istemiyorum. Tek istediğim iki maçta takıma sahip çıkılması. Elimizdeki şey gitmesin.

Biz şimdiye kadar öyle bir şey konuşmadık. Maçlardan dolayı gündeme gelememesi gerekiyordu. Ben sadece mukavelemin bittiğini belirtiyorum. Benim tek düşüncem maçlarımı bitirip mukavelem zaten bitiyor. Yollar ayrılıyor. Ondan sonra istek olursa oturur konuşuruz.

Benim hiç bir pişmanlığım yok.Benden öncede Bongonda oynamıyordu. Gerçeği söyleyeyim. Bongonda kendisi istedi gitmedi. Bizde yönetimle konuştuk gitti. İki oyuncu gönderilirken başka oyuncular alınacaktır. Castillo’da gidecekti. Ama transfer olmayınca Castillo’yu göndermedim. Transfer olamayacaksa neden gönderiyim.

Trabzonspor’un ne olursa olsun en süt seviyede bitirmesi gerekiyor. Trabzonspor'un iki maçını Avrupa’ya gitse de gitmese de çok iyi bitirmesi gerekiyor. Bütün camianın bu takımı sahiplenmesi gerekiyor. Herkes önümüzdeki yıl ile ilgili konuşuldu. Ben başkanla rica ettim. Başkan anlattı. Oyuncular kendilerine geldiler. Buna rağmen birkaç arkadaş kulübü FİFA’ya verdi ve biz o arkadaşlarla yola devam ediyoruz ve hayati maçlar oynuyoruz. Taraftar ne sıkıntılar yaşandığını bilemez.

Rıza Çalımbay’a üzülüyorum. Gençlerbirliği maçında penaltı kaçtı neden Sosa atmadı dediler. Penaltıcı o. Yememen gereken goller var ama yiyorsun. Biz şuanda ekip olarak her şeyimizi verdik. Oyuncu istemedik mi istedik. Takım sıkıntıları kendi sahasında yaşamız ne den. Atak oynadığınızda defansınız sağlam olması lazım. Oyuncu alınmadı. Alınsa sıkıntı yaşanmazdı.

Biz arkadaşlarımızı Altyapıdan alalım bakalım diye almadık. ben onları net şekilde görmek istiyorum. Bu maçlarda da sakatlık olabilir. Bu maç hayati bir maç. Onları kullanmakta yanlış olur. Abdülkadir’e baktığınızda bizden önce 2-3 maçı var. Bizden sonra bütün maçlarda oynadı. Yusuf ve Abdülkadir’in ve diğer arkadaşların çok başarılı olacaklarına inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor