Rıza Çalımbay: "6 maç çok önemli"

Rıza Çalımbay'dan önemli açıklamalar.

Rıza Çalımbay: "6 maç çok önemli"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay düzenlediği basın toplantısı ile Antalya'da yaptıkları kamp ve takımın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rıza Çalımbay'ın basın toplantısından satır başladı;
 
Malatya maçımız bizim bu hafta olsaydı başka olurdu. Biz bu bir ayı dolu dolu yaşadık. Antalya’ya gittik. En yararlı kamplardan biri oldu. Bu bir yüklenme gibi değildi. Belli bir ölçüde antrenman yaptırdık. Antrenmandan çok konuşmak ve mental anlamda çalıştık. Beraber oynayamadık yani maçlarda görmedik. İnşallah daha iyi olacak. Biz ne bir oyuncu ile görüştük. Ne bir oyuncu ile görüştük. Şuanda düşündüğümüz 6 maçımız var. Camia içinde bizim içinde önemli 6 maçımız var. Yönetimle konuşuyoruz Rapor hazırlayacağı vereceğiz.  Net bir şekilde anlaştığımız belirlediğimiz bir isim yok. Mevcut kadroyla da gidebilir. 6 hafta bize neler olduğunu gösterecek. Net olarak bir şeye girmedik. Bizim için oynayacağımız 6 maç ve Erzurum maçı çok önemli. Bunlara iyi şekilde hazırlanıp geçmemiz gerekiyor.

Bizim amacımız az şans bulan arkadaşlarımızı yararlı duruma getirmek. Hazırlık maçı oynadık. Belki de oynadıklarımızdan en iyisinden bir tanesi. Çok mücadele bir takımla oynadık. Orada bazı arkadaşlarımızı gördük. Kendi beklentilerimizi aktardık. Tek sıkıntımız az kişiydik. 11’e 11 maç yapamadık. Güzel bir kazanç oldu. Neşeli geçen bir kamp oldu. Eşlerini çocuklarını alıp geldiler. O açıdan da çok önemliydi. Kampın çok iyi geçtiğine inanıyorum.

Bugüne kadar baktığınızda gol yemiş Trabzonspor. Bunu defansa yüklemek yanlış olur. Takım halinde defans yapmamız gerekiyor. Bazı maçlarımız var bunlarda ofansta etkili olabilsek kazanabilirdik.

Keita ile ilgili onu gördük. Çok genç arkadaşımız. Yabancı hakkına baktığınızda kullanma şansımız az. Eğer kalma şansı varsa kalabilir. Kalırsa nasıl anlaşma yapıldı bilmiyorum ama konuşacağız bakacağız. Net bir şeyimiz yok A Takımla ilgili.

Bizim getirdiğimiz disiplin kataloğunda onlarda zaten yazıyor. Gereksiz kart görüldüğü zaman belli bir ceza verilecek. Bu herkes için geçerli olan bir şey. Sakatlılar ve cezalardan orta sahada bir sıkıntı yaşayacağız. Sosa’nın da bir sıkıntısı oldu. Kucka’nın oynayıp oynamayacağı belli oldu. Bizim maçı kazanmamız gerekiyor. Eksiklerimiz olabilir. Kayseri ve Galatasaray maçında da eksiklerimiz vardı. Ne olursa olsun kazanmak zorundayız.
Burak şuanda çok iyi durumda kamp da en çok ona yaradı. Cumartesi günü kampa girmeden önce konuşacağız ve karar vereceğiz. Bir sürü şeyler çıkıyor. Biz ne kimseyle görüştük, ne görüşmemiz var. Biz maçları düşünüyoruz. Sosa ile de görüşmedik.

Kadro yapmakta herkes sağlam olduğunda zorlanacağız. İnanılmaz bir yığılma var. Ben çalışmıyorum veya antrenmanda kendini vermeyen arkadaşların oynaması zor. Çalışmadan kazanmak mümkün değil. Bizim için bütün oyuncular eşittir. Trabzonspor kadrosunda da çok iyi oyuncular var. Burak hazır hale geldi. Batuhan oynuyor. Tam oynayamayacak durumda kimse yok.

Onların hepsi değerlendirilir. Birdenbire oyun sistemini değiştirmemiz takıma zarar verebilir.

Futbolculuk ve antrenörlük hayatımda bu seneki kadar transfer görmedim. Buna yönetimler karar verecek. Bizim artık altyapıdan oyuncu çıkarmamız gerekiyor. Biz nasıl 3 oyuncu aldık altyapıdan onlardan başka oyuncular da var. Trabzon’dan oyuncu çıkmaması söz konusu değil. Bizim en çok oyuncu aldığımız bölgelerden bir tanesi Karadenizliydi. Türkiye’deki oyuncuların çoğu Trabzonluydu. Milli maçlar bitti. Avrupa şampiyonası başlayana kadar çok uzun bir zaman var. Federasyonu bunu değerlendirecektir. Geçmişten bakılırsa ne iyi ne kötü gerçekler ortaya çıkar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor