Ramil transferini anlattı

Ramil, Trabzonspor'a gelişine, ayrılışına ve bir çok konuya dair açıklamalarda bulundu

Ramil transferini anlattı
HABER61 SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna kattığı ancak takımda şans bulamayınca geçtiğimiz günlerde Slovakya'nın Zilina takımına kiralık olarak gönderilen Ramil Sheydaev Azerbaycan basınına açıkalamarda bulundu.

Samimi açıklamalarda bulunan Ramil, transfer sürecine dair konuştu.

Ramil, transfer sürecinde Durica ve Bero'nun etkili olduğunu dile getirerek " Slovakya kulübünden teklif geldi. Her şeyi düşünerek bir karar verdim ve oraya gittim. Zilina iyi bir takım. Ligde konumu iyi. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi vizesini almak için çabalayacağız. Transferimde, Trabzonspor'daki takım arkadaşlarım Bero ve Durica'nın etkisi oldu. İkisi de Zilina'nın büyük düzeyde bir kulüp olduğunu söyledi. Buradaki antrenörümle de görüştüm ve transferim için mutlu olduğunu söyledi. Aramızda "Sen bize biz de sana yardım ederiz" tarzında bir konuşma oldu. Tabiki sürekli oynamak gibi bir teminat verilmedi. Ciddi bir rekabetin içerisinde olacağım. Zilina çok gol atan bir takım ve ben de kolay ayak uyduracağım. Daha önce burada tanıdığım bir fubolcu yoktu. Biraz İngilizce öğrendim. Buradaki bazı oyuncular Rusça biliyor. Bu nedenle iletişim kurabiliyoruz. Fiziksel olarak hazır hale gelmek için çalışıyorum. Burada Zenit'te çıkış yakaladığım formayı 90 numarayı seçtim. Şimdilik otelde yaşıyorum, yakın zamanda bir ev kiralayacağım. Her şey iyi gidiyor. Buradaki hava şartları da Trabzon'dan çok farklı değil o nedenle çabuk alışacağım." ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR'DAN NASIL AYRILDI?

Genç golcü Trabzonspor'dan ayrılışı ile ilgili sorulan soruya şu şekilde yanıt verdi; "Trabzonspor'la uzun süreli sözleşmem var. Burada kiralık olarak oynayacağım. Kulübüm Trabzonspor da bana başarı dileklerinde bulundu. Herşey gayet normal. Türkiye'de yeterince oynayamadım. Oyun tecrübesi kazanmak için kiralık olarak ayrıldımç Hayatta böyle şeyler olur. Çalışıp kendimi kanıtlamam gerekir. Her şey kendinize bağlıdır. Trabzonspor'da oynamaya hazırdım ancak teknik direktör Ersun Yanal'ın kararı önemliydi. Neden kadroya alınmadım bilmiyorum. Türkiye ligi çok güçlü. İyi taraftarlar, güzel maçlar oluyor. Her şey hoşuma gitti. Trabzonspor'da müthiş bir beraberlik var. Herkesle iletişimim güzeldi."

Zenit'te oynayan Trabzonspor'un efsane futbolcusu Fatih Tekke ile yollarının kesişip kesişmediği sorusuna "Birbirimizi görmedik" şeklinde yanıt veren Ramil'in açıklamaları şu şekilde devam etti;

Türkiye'deki siyasi karışıklığın ayrılık kararımda bir etkisi olmadı. Rusya ve Türkiye arasında hayat düzeninde tabiki farklılıklar vardı. Ancak zorluk çekmedim. Trabzonspor büyük bir kulüp. Orada hiç sorun yaşamadım. Tek sorun oynayamamam oldu. Taraftarlar bana çok sıcak davrandı. Futbolu çok seviyorlar. Taraftarlar bütün futbolcuları tanıyor ve destekliyor. Orada oynamasamda Azerbaycan milli takımına davet edildi. O nedenle de çok mutluyum... Zenit'i takip etmeye devam ediyorum. Çocuklarla konuşuyorum.Zenit, Anderlecht'i eleyerek Avrupa Ligi'ndeyoluna devam edecektir... Rusya'yı terkederek vatandaşlığımı değiştirdiğim için pişman değilim. Yapmasaydım pişman olurdum. Zenit yeni sözleşme imzalamak istemişti ancak ben istemedim, doğru olanı yaptım. Şimdi hedefim Zilina'da kendimi kanıtlamak. Mümkün olduğunca başarılı olmak istiyorum. Milli Takımla ilgili çok hayallerim var. Şuanda grubumuzda 3. sıradayız. Rusya'daki dünya kupasında oynamak için şansımız var. Hedeflerime ulaşmak için kararlıyım ve bunun için çabalayacağım.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler