"Prosinecki Trabzonspor’u bekliyor!"

Hırvat hocanın eski yardımcısı haber61e konuştu. "Prosinecki ile görüşme gerçekleşti"

"Prosinecki Trabzonspor’u bekliyor!"
Haber61 Spor Servisi - ÖZEL HABER / Tuncay Lakot
(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)


Trabzonspor’un teknik adam arayışında gündeme gelen isimlerden biri olan Azerbaycan Milli Takım teknik direktörü Robert Prosinecki’nin Kayserispor’daki yardımcı hocası Alp Çağlar Haber61’e özel açıklamalarda bulundu. Çağlar, Trabzonspor’un Hırvat teknik adamla görüştüğünü hatta bordo mavili yöneticilerle yüz yüze görüşmeyi beklediğini açıkladı.

Prosinecki’nin Kayserispor’u çalıştırdığı dönem yardımcı antrerlüğünü üstlenen Alp Çağlar, Trabzonspor ile yapılan görüşmenin çarpıcı detaylarını Haber61’le paylaştı.

MİLLİ TAKIMDAN AYRILIYOR
Sezon başında Prosinecki ile Bursapor’un  1.5 Milyon Euro’ya iki senelik anlaşma sağladığını hatırlatan Çağlar “O dönem Azerbaycan’da federasyon onu bırakmadı. Hoca istese bırakabilirdi. Ama hiçbir zaman kötü ayrılmak istemediği için bırakmadı ve hayır dedi. Şimdi ise sözleşmesi bitiyor. Yarın Bakü’ye gidecek ve ayrılacak. Milli takımda çalışmak istemiyor artık işlerini ayarlayıp Azerbaycan’dan ayrılacak.” Dedi.

TRABZONSPOR HOCAYI KIZDIRDI
İki gün önce İngiltere’de bulunan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın Prosinecki için harekete geçtiğini söyleyen Çağlar “ Başkan, İngiltere’de bulunan Azerbaycan Federasyonundan bir yetkili aracılığıyla hocaya ulaştı. Prosinecki’ye “Çarşamba günü atla gel Perşembe idmana hafta sonu maça çık” demişler. Hoca da “Ben böyle aceleyle iş yapmam. Yüz yüze görüşmemiz lazım. Bunlar telefonda konuşulacak konular değil” demiş ve kızmış. Ardından bir çok menajerle ulaşıp aramışlar hocayı.” İfadelerini kullandı.

“BUNLAR AMATÖR DAVRANIŞLAR”
Prosinecki’den istenen yanıt alınamaması üzerine kendisine ulaşıldığını söyleyen Çağlar “Bana ulaşıp hocayı ikna etmemi istediler. Ben de arayıp yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek ikna ettim. Hoca bana “ Bunlar profesyonel değiller. Bunlar amatör davranışlar. Telefonda ne böyle görüşülür ne de para konuşulur. Bana zaman verirlerse işlerimi halledip detaylı bir şekilde konuşuruz” dedi. Trabzonspor cephesine bunu ilettikten sonra onlar da “Hocaya zaman veriyoruz “ cevabını verdiler. Perşembe gününe kadar hocaya zaman verildi. Azerbaycan’daki işlerini halledecek, ailevi işlerini de çözecek. Şuan hoca Azerbaycan’da görüşmek için onları bekliyor. Bunun dışında çıkarılan haberler iddialar gerçek dışı. Bazı Trabzonspor yöneticileri “Parada anlaşamadık. Hoca çok para istedi” tarzında açıklamalar yapıyor. Bunlar yalan henüz para konuşulmadı. Zaten hocanın buna ihtiyacı da yok” dedi.

TRABZONSPOR BÜYÜK BİR HATA YAPMAK ÜZERE
Trabzonspor’un Rıza Çalımbay ile görüşmeye başladığını belirten Çağlar “ Şahsi fikrim Rıza hoca ile başarı sağlanamayacağı yönünde. . Önceki kulüplerinde yabancılarla sorunlar yaşadı. Trabzonspor’da 14 yabancı futbolcu var. Trabzonspor büyük bir hata yapmak üzere. Çalımbay yapı olarak asosyal bir insan. İlk başladığında takımının 5-6 ay çıkışı olur sonrasında hep düşüşe geçer. Prosinecki’ye baktığınızda 3 yabancı dili var. İspanyolca, Almanca ve İngilizce biliyor. Oyuncularla rahatlıkla anlaşabilir. Hocanın tarzını da isterlese Kayseri’den öğrencisi olan Okay Yokuşlu’ya bir sorsunlar” şeklinde konuştu.

PROSİNECKİ TRABZONSPORLU YARDIMCILARA ONAY VERDİ

Trabzonspor’da bazı yöneticilerin Hırvat hocayı istemediğini öne süren Çağlar “ Bu yönde bilgiler geliyor. Sanırım Hüseyin Cimşir’i yapmak istiyorlar. Ancak Başkan Usta Prosinecki’den yana. Hatta yanına iki eski Trabzonsporlu’yu yerleştirmek istiyor. Prosinecki de buna onay verdi. Hocanın ekibinde zaten 3 kişi var. İki Hırvat hocası bir de ben varım” dedi.

HOCA TRABZONSPOR'U BEKLİYOR

48 yaşındaki teknik adamın paracı bir insan olmadığını vurgulayan Çağlar “ Hırvatistan dahil 5 milli takım onu istiyor. Ancak hoca artık milli takımda çalışmak istemiyor.  Bakın hoca Kayserispor’dan da para almadan ayrıldı. Bunları sorun eden bir insan değil. Kayseri’de başarılı olduğu dönemde niye ayrıldığını söyleyeyim. 3 oyuncu transfer etmek istemişti. Ama Süleyman Hurma kendisi bir çok futbolcu gönderip birçok oyuncu aldı. Ardından kamp yerlerini değiştirdi. Hoca da iki kez istifa etti. Belediye başkanı falan araya girerek ikna ettiler. Ancak Hurma değişmeyince bıraktı gitti. Sonradan Beşiktaş’a gidecekken Ahmet Özen nedeniyle olmadı." ifadelerini kullandı.

Son olarak Prosinecki’nin menajerlerle de işi olmadığını söyleyen Alp Çağlar “ Görüşmelerde araya menajer sokmayı sevmiyor. Direk yöneticilerle yüz yüze konuşmak istiyor. Hoca şuan Trabzonspor’u bekliyor. Ama bazı yöneticiler onu isterken birden dönüş yaptılar. O yüzden de kızmış durumda.” şeklinde sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor