Özkan Sümer’den Trabzonspor’a reçete

Eski Başkan, Bordo Mavili kulübün gerçek kimliğinden uzaklaştığını vurguladı

Özkan Sümer’den Trabzonspor’a reçete
Tecrübeli futbol adamı “Türkiye 'de yöneticilerin  kulüplerin ve futbolun üzerinde tepkidiklerini öne sürdü"

Sümer şöyle devam etti: "Öfkelenmek, hayıflanmak kızmak değil, düşünmek zorundayız. Olayın çözümü öç almak değil, ne yapabileceğini anlamak ve o doğrultuda enerjinizi kullanmaktan geçer. Dağılmayalım, savrulmayalım, çatışmayalım. Doğru bir düşünce etrafında toplanıp onu harekete geçirebilme akılcılığını kullanabilelim. Trabzonspor'suz bir Trabzonculuk olmuyor. Yüksek bir değeri yalnızca izlemek düşüncesiyle, geçiştirecek halimiz yok. Onu yaşamak lazım"

FUTBOLUN ÜZERİNDE TEPİNİYORLAR"

Türkiye'de genel anlamda bir yönetici eksikliği yaşandığının altını çizen Özkan Sümer, "Ülkemiz genel manada bir yönetici eksikliği yaşıyor. Yönetenler yönetmiyor, kulüplerin ve futbolun üzerinde tepiniyor. Süper Lig'de geçen seneki 595 profesyonel futbolcunun, 290 tanesi yabancı. Türk olanların da 70'i diğer ülkelerden katılan oyuncular. Bunu da çıkarırsak Türk oyuncuların yüzde 2'si kendi kaynaklardan... Oysa Türkiye'nin en, önemli ihtiyacı oyuncu üretmek" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un eski Başkanı Özkan Sümer, kulübün giderek kimliğinden uzaklaştığını belirtirken, "Geriye dönüp bakmak bazen ileriyi görmenin en önemli gereğidir. Trabzonspor'da geçmişi hatırlamak en ciddi ihtiyaçtır. Zira Trabzonspor'un yaşadığı bu zorluk geçmişten kopması, özgürlüğünü yitirmesi, kendi insanını değerlendirmekten mahrum kalmasının bir sonucudur. Geçmişte 'kendin bil' denirdi. Ama günümüzde artık bu yeterli olmuyor. 'Kendin ol' ifadesinin uygulanmasına şiddetle ihtiyaç var" dedi.

"7 YIL SEFALET DÖNEMİDİR"

Kulübün geçmişte kendinden üst olanlara üstünlük sağladığının altını çizen Sümer, 'Trabzonspor kendi oluncaya kadar büyük zorluklar yaşadı. 7 Yıl tam bir sefalet dönemidir. O durumu futbolcu olarak yaşadım. Daha sonra kendi insanıyla ile buluştuktan sonra o büyük başarının yolunu açmıştır. Üzülerek ifade ediyorum; Trabzonspor kendi olmaktan uzaklaştı. Bu nedenle değil başarı, yaşamak bile zorlaştı. Bu realiteye uygun olarak gerçeğimize dönüp, neler yapabileceğimiz konusunda ciddi ciddi düşünmeliyiz" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor