Özkan Sümer: Trabzonspor altyapıda başlangıç noktasıdır

Trabzonspor'un efsane ismi Özkan Sümer Haber61'e özel açıklamalarda bulundu

Özkan Sümer: Trabzonspor altyapıda başlangıç noktasıdır

HABER61 - SPOR SERVİSİ

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Özkan Sümer, BNU Futbol Turnuvası'nın açılışında Haber61 TV mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu.

Özkan Sümer Trabzonspor'un altyapı hamlesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Özkan Sümer, "Trabzonspor altyapıda başlangıç konusunda ilk olan bir kulüp. Benim fahri olarak Bölge Futbol Antrenörü olduğum zamanlar biz bölge bünyesinde bir altyapı kurduk ve Trabzonspor'a aktardık. Bizden sonrada yanlış hatırlamıyorsam Beşiktaş altyapı kurdu. Trabzonspor'un başarı devamlılığı içerisinde bu altyapının verimliliği ve devamlılığı çok önemli katkılar vermiştir. O zamanki şartlarda profesyonel takımı beslemek bile zorken altyapıyı bütün ihtiyaçları besleyebilmeleri çok önemliydi. Trabzonspor Profesyonel takımı hep en yükseklerde sportif sonuçlar üretti. Ne zamaki Trabzonspor bir başkalaşım yaşar hale geldi; kendi özgün yapısını kaybetti. Ne yazıkki Trabzonspor bir şeyi kaybettiği yerde değil; herhangi bir yerde arıyor. Kaybettiği yer kendi kaynaklarını ihmal ve iptal etmesiydi. Bir söz vardır, 'kullanılmayan yok olur'. Trabzonspor kullanamayınca her yönüyle büyük zarar gördü. Yeniden de bir dönüş çabası içerisindedir. Her zaman söylüyorum: sadece Trabzonspor değil, kendileşmeyi başaramayan her kulüp, yok olmaya mahkumdur. Bu nedenle Trabzonspor'un bilinçsiz değil; bilinçli bir şekilde ve doğru bir planlamayla kendi kaynaklarına yönelmesi benim dileğimdir." ifadelerini kullandı.

"U21 KARARI SON DERECE YANLIŞ"

Sümer U21 Liginin kaldırılmasını da eleştirerek "Kulüpler böyle bir eğilim içerisindeyse son derece yanlıştır. Bu tarz faaliyetler gerçekleştirilirken iki tane değer çok önemlidir; birincisi ne üreteceği, ikincisi de amaç ve ihtiyaçtır. Onlar özel maç oynatmak istiyor. Özel maçla futbolcunun gelişmesi mümkün değil. Zaten bu faaliyetde olan ülkeler de bu sistemi kaldırmış. Avrupa'da olan faaliyet profesyonel faaliyetdir. Ben 15 yılı aşkın süredir bunu söylüyorum. Gençlerimiz, kaybetme ve önem derecesi yüksek bir organizasyona muhtaç. Bunu sağladığımız zaman oyuncular yetişir ve gelişir. Öteki türlü yaş 22 olmuş, 25 olmuş önemli değil, çünkü özel maç yapmış olacaklar. Yöneticilerimiz bu konuda çok fazla araştırıcı olmadıkları için bu sistemin üretici olacağı yanılgısı içindeler." şeklinde konuştu.

özkan sümer

Bordo-Mavili ekibin bu sezonki transfer politikasını değerlendiren Sümer, "Kullanılmayan yok olur. Sen kendi kaynaklarını önemsemediğin sürece verimliliğin artması açısından yeterli planlama ve yatırımı yapmadığın takdirde verimlilik açısında bir düşüş yaşarsınız. Aldığın oyuncularla, yerel manada diğer oyuncularla kendi kaynaklarını kullanmayı güçlendiriyorsunuz ve onu değersiz gösteriyorsunuz. Yabancı oyuncu da ulusal tükenişe sebep oluyor.Bu da buna benzer birşey." dedi.

Trabzonspor'dan bu sezon nasıl bir performans bekliyorsunuz sorusuna Sümer, "Sportif performansın bir başka etkeni de diğer takımların etkisizliği. Geçen sezon da yaşadığımız gibi son derece zayıf bir lig ve zayıf bir yarışma ortamı var. Bunlara Şampiyonlar Ligi'ne ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılanlar da dahil. Diğer takımların da etkisiyle beraber bizimde doğru yapacağımız işlerle ortaya bir iş çıkacak." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor