Özkan Sümer: “Şuanda kaotik bir ortam var”

Trabzonspor’un efsane ismi Özkan Sümer Haber61’e konuştu.

Özkan Sümer: “Şuanda kaotik bir ortam var”

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor’un eski teknik direktörü Başkanı ve efsane ismi Özkan Sümer, yönetimin aldığı Olağanüstü Genel Kurul kararını Haber61’e değerlendirerek “şuanda kaotik bir ortamın olduğunu söyledi.


KRİZ YÖNETİMİ ÖNEMLİ

Sümer, yaptığı açıklamada Kriz yönetimin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Kaotik bir ortam var şuanda. Bu kriz yönetimi benim fikrimdi epey bir zaman önce. Çünkü Şuanda gelecek yönetim Aralıkta yine bir genel kurul yaşayacak. Bu dönem geçiş dönemi olarak düşünülürse Trabzonspor’un ihtiyaçlarını ilkesel boyutta ele alabilecek ve bu yönde gerekli desteği bulabilecek bir kriz yönetimi. Bunun anlamı budur. Bu kriz yönetimi her hangi bir yerden olmaz” dedi.

FİNANSAL SIKITININ GİŞDERİLMESİ İÇİN SİYASETİN KATKISI ÖNEMLİ

Siyasetin desteğinin finansal krizi çözme konusunda önemli olduğunu sözlerine ekleyen Özkan Sümer, “Kriz yönetiminden bahsederken Trabzonspor’un çıkış doğrultusundaki en önemli argüman siyasetin desteği. Çünkü işin bir nolu çözüme muhtaç olan ayağı finansal boyut. Bu finansal boyutu çözebilecek olan, bir yönetim, bir kişi veya bir kuruluş söz konusu değil. İlk kaynak siyasetin bu konuda yardımcı olması. Oluşacak yönetimin siyasetin de yardımıyla çalışacağını bilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

BÜTÜN KULÜPLER BU NEDENLE BATTI

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor yönetimi tarafından organize edilen toplantıya katılan Sümer, “Oradan çıkan düşünce Trabzonspor’un mevcut ihtiyaçları doğrultusunda finansal zorlukları aşabilecek bir kaynak ve bu kaynağa siyasetin katkı yapıp yapamayacağının anlaşılması. Çünkü mevcut maliyeti yüksek verimi düşük oyunculardan vazgeçmek, vazgeçerken zarar etmemek tabi, iyi bir şekilde tasarlamak. Ayrıca boşluğu maliyeti düşük ama verimi yüksek oyuncularla kapatmak ve buda ciddi bir araştırmayı ve bilinci gerektiriyor. Bütün sorun buradan geliyor. Oyuncu katma ve bu yöndeki tercihler neler ona bakmak lazım. Bütün kulüpler aynı nedenle batmışlar” ifadelerini kullandı.

TRABZON’A ÖZGÜ YÖNEİTİM ÖNEMLİ

Kendi dönemimde önemli bir borç yükünü ortadan kaldırarak yönetimi devreden Özkan Sümer yapılması gerekenler konusunda yerli oyunculara daha çok önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Bir kere Trabzonspor Trabzon’a özgü bir yönetim tarzında kararlılık gösterdi. Bir kısım aşırılıklardan ve çılgınlıklardan uzak kalmıştı. Trabzon’a özgü yönetimden ne anlıyoruz. Bir kere kendi kaynaklarını özgün kullanmak. Biz bıraktığımız zaman o kadroda 15 tane Trabzonlu oyuncu vardı. Hem maliyeti düşürmek hem performansı yükseltmek bakımından en önemli etken. Ve o kadro iki kere kupa aldı iki kere lig ikincisi oldu. İkincisi her alanda tasarruf. Burada ihtiyaçları bilmek yetmiyor. İhtiyaçları gidermek yönünde sıralamasını iyi yapmak gerekiyor. Bu sıralamayı iyi yapmadığın sürece ihtiyaç duyulan katı sağlanmıyor” dedi.

MALİ FAİR PLAY

Özkan Sümer bütün sıkıntının UEFA Mali Fair Play kurallarından kaynaklandığını belirterek, “Sportif yetersizliklere finansal krizlerde eklenince artık bu olayın dayanılır bir tarafı kalmıyor ve gidermek yönünde de bir imkan kalmıyor” dedi.

YERLİ OYUNCULARLA SIKINTI AŞILIR MI?

Yerli oyuncularla bu sıkıntıların aşılıp aşılamayacağı konusunda açıklamalarda bulunan Sümer, “Buna dışardan cevap vermek hiç mümkün değil. Olayın içerisinde nelerin yapılacağı konusunda bir değerlendirme yapılacaktır. Kontrolü elinde tutarak Trabzonspor’da mevcut şartlarda neler yapılabilir anlayışıyla hareket edeceksin ve hatta bir kararlılık göstereceksin” diye konuştu.

BEN ZATEN KATKI YAPIYORUM

Efsane isim Sümer, oluşturulacak yeni oluşuma, kendisinin yer alması istenmesi halinde katılıp katılmayacağı yönünde konuşarak, “Bunun kişileri bağlamaması lazım. Ben zaten düşünsel bağlamda ve bilgi bağlamında katkı yapmaya çalışıyorum. Bu bilgi bağlamında yaptığım katkıyı kabullenme ve buna uygun davranış sergileme ayrı mesele tabi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor