Özkan Sümer: Kulüp felakete gidiyor...

Trabzonspor'un efsane isminden dikkat çeken değerlendirme

Özkan Sümer: Kulüp felakete gidiyor...
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor'un efsane ismi Özkan Sümer, Haber61'e özel açıklamalarda bulundu. Gençlerbirliği maçında kulübede 8 yabancı oturmasını eleştiren Sümer, transfer politikasının gelecekte büyük sıkıntılar yaratacağını ve kulübün felakete gittiğini söyledi.

Kulüp felakete gidiyor diyen Sümer " Sportif başarı kulüp performansı için de düşünülmesi gereken bir değer. Yönetim kurulu ne yazıkki herşeyi sportif başarı olarak görüyor. Sportif başarı elde edebilsen bile kulübü ayakta tutabilmek başka bir şeydir.. Bunun bir çok örneği vardır. Çok başarılı sonuçlar alan kulüpler, ekonomik dengeleri kuramadığı ve diğer ihtiyaçları karşılayamadığı için batmıştır, çökmüştür. Mesele budur, takım performansı üzerinden değil de kulüp performansı üzerinden değerlendirme yapılması gerekmektedir.  Şu maçtaki küçük bir görüntü yönetim kurulunun nasıl bir yanılgı içerisinde olduğunu göstermekte. Yedeklerde 8 tane yabancı bulunuyor. Düşünebiliyor musunuz 8 yabancı yedek olduğu yerde, transfer tercihlerinde ve bunun maliyetinden ne anlaşıldığı ortaya çıkıyor." dedi.

Genç futbolcular için kulübün bir hazırlık planı olmadığını söyleyen Sümer "Genç oyuncuların şans bulmasından daha önemlisi onların bugünkü şartlar içerisinde nitelik kazanması. Bu yönden kulübün herhangi bir yaklaşımı ve hazırlığı yok. Trabzonspor'un genç oyuncuları kazanması ve kullanması dışında başka bir seçeneği yoktur. Buna rağmen yedek kulübesinde 8 tane yabancı var. Bu nasıl bir çelişki. İç kaynaklara yönelme konusunda inandırıcı olabilirler mi. Abdulkadir girdi başarılı oldu. Bugüne kadar neredeydi. Tanınmasında bir zorluk yoktu, elindeki bir oyuncuydu. Bi hafta önce bir kaç dakikalığına oyuna sokuyorsun. Bir oyuncu kazanmak için böyle uygulama olamaz. Sonra 8 tane milyonlarca euro maliyetleri olan yabancı futbolcu varken onları yetersiz görüp Abdulkadir'i oyuna dahil edeceksiniz. Sonra onun performansıyla maçı çevireceksin. Bu akıl alır bir şey değil." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor