Özkan Sümer: " Bütün mesele bu"

Özkan Sümer'de Haber61'e önemli açıklamalar.

Özkan Sümer: " Bütün mesele bu"

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor Başkan Başdanışmanı Özkan Sümer, Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Sümer, gelecek sezon için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Hala arayışımız sürüyor. Bu konudaki yanılgılar çok büyük bir maliyet, hem ekonomik hem sportif hem de kitlesel bir rahatsızlığa dönüşüyor. O bakımdan olabildiğince yanılgıyı azaltmak ve Trabzonspor’a uygun şartları oluşturmak. Bu hem kişisel olarak hem sistem olarak dikkate alınması gereken bir husus. Bizde öyle yapıyoruz. Yani kişi hangi sisteme uyması gerekiyor. Başka yerde başka türlü performansı olabilir ama bizim için performansı ne olabilir, nasıl olabilir, o arayış içerisinde. Bunlarda kolaylıkla çözülecek işler değil. Dikkatle, duyarlılıkla, sorumlulukla arayışımız sürüyor. Bir karara dönüşmüş değil, zaten karara dönüştüğü zaman bir basın açıklaması ile gündeme gelecek” dedi.

Teknik adam konusunda da arayışların sürdüğünü belirten Özkan Sümer, “Bu ifade ettiğim şeyler teknik adamı da kapsıyor. Birileri gelip de buraya oturacak hali yok. Birilerini biz getirip yerleştireceğiz. Yerli bir isim olur ama dediğim gibi araştırmamız henüz sonuçlanmış değil” şeklinde konuştu.

Takıma katılacak yeni oyuncularla ilgili konuşan Sümer, “Bir oyuncunun katılması bir maliyete ve ihtiyaca dönük. Gitmesi de bir değerlendirme. Hangi maliyete gidecek yada bırakacağı bir boşluk var mıdır? Bir boşluk varsa bu boşluk nasıl kapanacaktır gibi ilişkili bir hazırlık söz konusu. Bu konuda halen netleşen bir şey yok. Trabzonspor’un da daha transfer yasağının devam edip etmeyeceği netleşmedi. O da bizi ayrıca bekleten ve arayışlarımızı sınırlayan bir hadise” ifadelerini kullandı.  

Altyapıdan A takıma alınacak oyuncuların olduğunu sözlerine ekleyen Özkan Sümer, “Altyapıdan gelecek oyuncular elbette ki var. Hem buna ihtiyaç var hem de bu yeterlilikte gördüğümüz oyuncular var. Ama oyuncuları bu yeterlilikte benim görmem veya yöneten insanların görmesi başka teknik bir değerlendirmeye de muhtaç. Bu yönüyle bir tamamlama yapmamız söz konusu. Tamamlamayı da nasıl yaparız? Hoca katılacak, hocaya bir takım bilgiler sunulacak ve o bilgiler doğrultusunda kimler katılacak, nasıl ve hangi şartlarda katılacak sonraki yerleşim ne olacak? Bu oyuncu alma meselesi değil. Takım oluşturmadan bahsediyoruz. Oluşturmanın her aşamasında bir yeterlilik söz konusu. Yani ne ile neyi bir araya getirirsem ne elde ederim? Bütün mesele bu” dedi.

Özkan Sümer, Teknik adam konusunda kimse ile görüşmediğini ifade ederek, “Teknik adam konusunda hiç kimseyle görüşmedim. Biz kendi ihtiyaç kriterlerimizi belirleyeceğiz, bu ihtiyaçlar doğrultusunda en uygun kimdir. Bir de uygun bulursun da çalışıyor alabilir veya gelmeyebilir. Bu tarafını da dikkate almak lazım. Gelebilirliğini de sağladığımız takdirde olacak. Çok bedeller ödedik bu yanılgılara ve yanlışlara. Yanılmamanın bir garantisi yok. Yanılgıyı azaltabilecek birinci güvence arayıştır ve anlayıştır” şeklinde konuştu.

Ekonomik şartların zorluğuna dikkat çeken Sümer, “Arayışımız ve hazırlığımız mevcut ekonomik şartların zorluğunu dikkate alarak yapılıyor. Yoksa her şey yolunda, biz doğru bulduğumuz, her şeyi elde ederiz gibi bir rahatlıkla hareket ediyor değiliz. Mevcut zorluklar var. O zorluklar içerisinde neler yapılabilir anlayışıyla çalışma yapıyoruz. Yönetim kurulu da bu ekonomik zorlukların doğruları yapmaya engel olmayacak bir biçimde engellemesini ve ya giderilmesini sağlamaya çalışıyor büyük bir gayretle” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’un Kasımpaşa’ya yenilip Bursaspor’u iyi bir futbol ile mağlup etmesi konusunda “Ben hoca şunu yaptı bunu yaptı gibi bir yorumlama yapmak istemiyorum. Rıza hocaya sorulacak bir soru” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor