Özkan Sümer açıkladı: Trabzonspor kendini güncellemeli

Efsane isim Özkan Sümer'den dikkat çeken sözler

Özkan Sümer açıkladı: Trabzonspor kendini güncellemeli

Trabzonspor'un efsane ismi Özkan Sümer, bordo mavili takımın son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bordomavi Net'in Üsküdar Belediyesi Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirdiği "Altyapıdan Üstyapıya Trabzon Futbolu" panelinde konuşan Sümer, Trabzonspor'un yanlış tercihler nedeniyle bu duruma geldiğini söyledi.


Transferde takım sistemine göre hareket edilmesi gerektiğini aktaran Sümer " Yoksa dünya çapında oyuncu da transfer etseniz verim alamazsınız. 2003'te Real Madrid dünyanın en büyük yıldızlarını kadrosuna topladı ama o sezon bir kupa dahi alamadı. Bu işleri başarabilmek çok yüksek derecede beceri ister, iyi insan olmak iyi yönetici olmak anlamına gelmez. Biz bu transfer konusunu yıllardır menajerlerle çözmeye çalışıyor ve bedelini de ödüyoruz. Trabzonspor her zaman yarışta olmalı. Deniliyor ki takım 5-10 yıl küçülme politikası izlesin, iddialı olmasın ve kendini toparlasın. Bu yanlıştır. Trabzonspor her zaman yarışmanın içinde olmalıdır. Yoksa kitlesi çözülür, itibarı düşer, ilgi azalır. Ancak bu çılgınca hamlelerle değil, akıllı politikalarla gerçekleştirilmelidir. Bu işi kotarabilecek yetkinlikte yöneticilere ihtiyaç vardır." dedi.
Özkan Sümer açıkladı: Trabzonspor kendini güncellemeli

Başkan arayışlarında üç özellik arandığını kaydeden Özkan Sümer " Aranan başkan tipleri; Paralı başkan, yumruğunu masaya vuran başkan, azarlayan başkan. Büyük proje sahibi olan ve sorunları çözme iradesi bulunan diye bir arayış yok. Yönetici aranırken de çevresi ve parası olan, aynı zamanda söz dinleyen birileri olsun isteniyor. Yönetici olmak isteyenlerde de üç özellik göze çarpıyor: -Önemli olma isteği, -Siyasi ticari başarı beklentisi, -Sosyal statü sahibi olma hevesi. Sonuç? Felaket. Hep söylediğim bir şey var, biraz ağır ama gerçek. "Birilerinin adamı olan kişi aslında adam değildir" Trabzonspor futbolcularının takımı olmalıdır, futbolcular takımın futbolcusu olmamalıdır. Trabzonspor kendisi olmaktan uzaklaştığı için bu durumlara düşmüştür. Trabzonspor'un en başarılı olduğu yıllardaki yöntemler aynen uygulansa aynı başarı gelmez. Çünkü şartlar tamamen değişmiştir, Trabzonspor'un başarılı olması için kendini güncellemesi, yeniden üretmesi, ilkeler doğrultusunda yeni bir yol bulması lazımdır." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor başarılı olduktan sonraki dönemde çok büyüdüğüne dikkat çeken Sümer " Trabzonspor büyüdü ama bu büyüklüğü yönetecek vasıfta insanlardan mahrum kaldı. Bazı yöneticiler o dönemden sonra bıraktılar, bu "Biz artık yönetemiyoruz" demekti. " dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor