ÖZAK" Bu Yönetim Yetkisizdir"

 Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Trabzonspor eski başkanlarından Faruk Nafız Özak, Trabzonspor’un içine düştüğü zor durumdan ancak hukuk yoluyla kurtulabileceğini ancak hukukun geciktiğini söyledi. MAHKEMELERDE 3 DAVA BEKLİYORYargıtay'da bulunan dosyanın

ÖZAK" Bu Yönetim Yetkisizdir"

 Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Trabzonspor eski başkanlarından Faruk Nafız Özak, Trabzonspor’un içine düştüğü zor durumdan ancak hukuk yoluyla kurtulabileceğini ancak hukukun geciktiğini söyledi.

 MAHKEMELERDE 3 DAVA BEKLİYOR

Yargıtay'da bulunan dosyanın biran evvel sonuçlanmasının Trabzonspor için önemine vurgu yapan Özak, “Yargıya intikal etmiş dava veya davalar bununla sınırlı değildir. Kamuoyunun henüz hafızasından silinmeyen son kongre de mahkemeye intikal etmiş ve bu dava da beklemektedir.” dedi.

Özak, bekleyen bir diğer davanın da  olağanüstü kongre için noter kanalıyla toplanan 1600 imzalı dava olduğunu belirterek, yargı kararlarının biran evvel sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti.

Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Trabzonspor eski başkanlarından Faruk Nafız Özak, Trabzonspor’un içine düştüğü zor durumdan ancak hukuk yoluyla kurtulabileceğini ancak hukukun geciktiğini söyledi. Toplumun ve STK’ların demokratik ve hukuk çerçevesi içinde elinden gelen her şeyi yaptığını ve tüm keyfiyetin hukukun önüne gittiğini kaydeden Özak, “Geciken hukuk, kaybedilenleri bir daha geri  getiremez. Bu kadar önemli.” dedi.

TRABZONSPOR’UN HUKUKA İHTİYACI VAR

3 Temmuz’dan buyana hukuk peşinde koşan ve bu çerçevede mücadele veren bir camianın bu tavrının sadece şike davası ile sınırlı olamayacağını kaydeden Özak, “Bugün Trabzonspor’un her zamankinden daha çok hukuka ihtiyacı var.  Üstelik son çaresi hukuk gibi gözüküyor.” dedi.

YÖNETİM YETKİSİZDİR

Özak sözlerini şöyle sürdürdü: “26 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen Trabzonspor olağanüstü kongresi sonrasında bazı üyelerimiz ‘Yönetim Kurulu’nun görev süresinin uzatılmasına’ dair genel kurul kararının iptali için mahkemeye müracaat etmişti. Bağımsız Türk yargısı bu başvuruyu haklı bularak davanın kabulüne karar verdi. Bu kararın yönetim kurulu tarafından temyizi üzerine Yargıtay onama kararı verdi. Yargıtay’ın bu kararı ile mevcut yönetim yetkisiz bir duruma düşmüştür. Bundan sonra yönetimin takındığı tavır Trabzonspor için çok ayıplı bir tavırdır. İtiraz Trabzon’dan değil, Tekirdağ’dan yapılmış ve üstelik UYAP sistemi olmayan bir ilçe seçilmiştir.

BU ZİHNİYET YANLIŞ

 Bu tablo Trabzonspor’un nasıl yönetildiğinin ve yönetenlerin nasıl bir zihniyete sahip olduklarının ve aynı zamanda hukuka ne kadar saygı duyduklarının bir göstergesidir. Yargıya intikal etmiş dava veya davalar bununla sınırlı değildir. Kamuoyunun henüz hafızasından silinmeyen bir kongre yaşanmış ve mevcut yönetimin tasarrufu yine mahkemeye aksetmiştir. Bu dava da henüz beklemektedir.

Yine genel kurul üyesi 1600 civarındaki arkadaşımızın noter kanalıyla topladıkları imzalarla ilgili davada hala bir karar verilmemiştir.  Temiz futbol ve adalet beklentisi içerisinde bulunan camiamızın  ve herkesin ortak beklentisi bu davaların biran önce bitirilmesi ve hukuka  olan güvenin devam etmesidir. Zira bilinmelidir ki camia hukuka sığınmış ve yalnızca yargının vereceği kararları beklemektedir.

Kaynak: Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor