Orhan Ak'tan futbolcularına eleştiri! "Kahraman olmaya çalışabiliyorlar..."

Orhan Ak, Kayserispor yenilgisinin ardından açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber61 - Spor Servisi / Trabzonspor'da Teknik Direktör Orhan Ak, 4-3 kaybedilen Kayserispor mücadelesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Orhan Ak'ın açıklamaları şu şekilde;

Öncelikle çok üzgünüz. Böyle bir Ramazan gününde taraftarlarımızı mutlu etmek isterdik. İstemediğimiz bir skor aldık. Oyunun başında hiç istemediğimiz oyun ve beklemediğimiz, hayal kırıklığı yaşadığımız bir ilk yarı. Oyunun genelindeki kırılmalar psikolojik. Hep rakibin lehine oldu. İkinci yarı oyun başında yediğimiz talihsiz gole benzer gol yedik. Döndük oyuna, 3-3 yaptık. 4-3 olabilirdi. Bireysel hatalar yaptık ve 5'e 2 yakalanarak gol yedik. Yine maçın kırılma anlarından biri oldu. 4-3'ten sonra doğru savunma yapan Kayserispor kazandı. Hücumda üretken olduk ancak 4 isabetli şut attırdık, 4 gol yedik. Ders çıkartılacak çok ciddi şeyler var. Sezonun özetini bu maça bakarak görebiliriz.

orhanak4

Bu psikolojiden çıkmak adına oyuncular duygusal anlar yaşayabiliyor. Tabiri caizse kahraman olmaya çalışabiliyorlar. Ama kahramanlar takım olduğu zaman çıkar. Bireysel çözmeye çalıştığınız zaman takım olamıyorsunuz ve kazanmıyorsunuz. Psikoloji olarak böyle kırılmalar yaşıyoruz.

Önümüzde önemli ve zor bir deplasman var. Artık yarından itibaren Ankaragücü maçına konsantre olacağız. Hatalardan ders çıkarıp, kupada yolumuza devam etmemiz lazım.

orhanak5

Ömür'ün sakatlığı olduğu için çıkardık. Ayakta duramıyordu. Lazar Markovic de tempo olarak düşmeye başladı. Bu oyuncuları bu sebeple çıkardık. Hücum hamlesi yaptık. Kenarda da güçlü oyuncularımız vardı. Ömür aslında oyundan çıkacak oyuncu değildi ancak çarpışma sonrası sorun yaşadı. Riskleri aldık, son dakikalarda 3'lüye de döndük. Savunmayı aşamıyorduk. Markovic kapalı savunmalara çok etkili değil. Daha çok geniş alanda etkili. Set oyununu çözebilecek oyuncuları koyduk ancak başarılı olamadık.

Skorlardan size yardımcı olur. Oyuncu kazandıkça takım, taraftar ve camiada öz güven birlikte oluşur. Kazandıkça öz güven ortaya çıkar. Biz bu kırılmaları üst üste yaşadık. Aslında hepsi kaliteli ve kendisini kanıtlamış oyuncularımız var. Mesela Umut. Geçen sezonun gol kralı. Bazen olmuyor. Mesela şampiyon ekiple çalışıyorsun bir sonraki sezon olmayabiliyor. 4 şut, 4 gol. Anlatabiliyor muyum? Direkten dönüyor, 4-3 öne geçeceksiniz. Olmuyor. Kazanmak, kazanmaktan başka çareniz yok. Başka türlü geri dönemezsiniz.

orhanak3

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler