Trabzonspor ‘un Nijeryalı oyuncusu Paul Onuachu, Trendyol Süper Lig’de attığı gollerle vatandaşı Osimhen’i adeta gölgede bıraktı. Bordo-mavililerin golcüsü 7 gole ulaşırken, Osimhen ise 2 golde kaldı.
Trendyol Süper Lig’de deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor’da golcü oyuncu Paul Onuachu gollerine devam etti. Son 4 haftaya 5 gol sığdıran Nijeryalı forvet seriye bağlarken, attığı gollerle bordo-mavili takımın elde ettiği 20 puan 14 puanına direk katkı sağladı.

Onuachu, vatandaşı Osimhen’i solladı
Trendyol Süper Lig’de bu sezon Nijeryalı golcülerin rekabeti dikkat çekiyor. Trabzonspor’un yıldız golcüsü Paul Onuachu, ligde geride kalan 9 haftalık bölümde attığı 7 golle gol krallığı yarışında zirveye yer aldı. Bordo-mavili formayla adeta gol makinasına dönen Onuachu, sarı-kırmızılı ekibin golcüsü vatandaşı Victor Osimhen’i geride bıraktı. Osimhen ise bu sezon forma giydiği 6 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırabildi.
Hem sahada hem ekonomide büyük fark
Trendyol Süper Lig’de rekabet sadece sahada değil, ekonomide de yaşanıyor. Galatasaray, Nijeryalı golcü Victor Osimhen’in transferi için İtalya temsilcisi Napoli’ye tam 75 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi taahhüt etti. İstanbul ekibi ayrıca yıldız forvetle 4 yıllık bir sözleşme yaparken, Osimhen’e her sezon 15 milyon Euro garanti ücret, 1 milyon Euro sadakat primi ve 5 milyon Euro imaj hakkı olmak üzere toplamda 21 milyon Euro kazanç sağlayacak.
Trabzonspor’dan mütevazi tablo
Trabzonspor cephesinde ise tablo daha mütevazı. Sarı-kırmızılı takımın transferde harcadığı rakamlar karşısında, bordo-mavililer daha düşük maliyetlerle kadro mühendisliğine gitti. Trabzonspor, diğer Nijeryalı forvet Paul Onuachu için İngiliz kulübü Southampton FC’ye 5 milyon 670 bin Euro ödeyecek. Bu bedel dört taksit halinde gerçekleştirilecek. Karadeniz ekibi, Onuachu ile 3+1 yıllık sözleşme imzalarken, deneyimli forvete her sezon için 2 milyon Euro garanti ücret verecek.

Arada 145 Milyon Euro’luk uçurum var
Süper Lig’de rekabet sadece sahada değil, mali yapılar açısından da dikkat çekici boyutta. Sahada rekabet olsa da kasa da takımlar makas iyice açılmış durumda. Mali uçurum, oyuncu maliyetlerinde de kendini gösteriyor. Sarı-kırmızılı takımın transferi Osimhen ile Trabzonspor’un golcü oyuncusu Paul Onuachu arasında maliyet farkı iki kulübün bütçe farkını adeta gözler önüne serdi. Galatasaray Nijeryalı oyuncu için 4 yılda 159 Milyon Euro maliyeti göze alırken, Onuachu’nun maliyeti ise Trabzonspor 3+1 yıllık dönemde 13 milyon 600 bin Euro ödemeyi garanti altına almış durumda. Nijeryalı oyuncular arasındaki toplam maliyet farkı yaklaşık 145 milyon Euro.
Kaynak:Haber61