Olcay Çakır: Defansta az hata yapan kazanacak

Olcay Çakır Trabzonspor Galatasaray maçına dair yorum yaptı.

Olcay Çakır: Defansta az hata yapan kazanacak
HABER61 SPOR SERVİSİ

Haftasonu oynanacak olan Trabzonspor Galatasaray maçı hakkında spor yorumcusu Olcay Çakır değerlendirmelerde bulundu.

A Spor'da konuşan Olcay Çakır, Trabzonspor'dan beklenen atak futbolu yerine daha temkinli bir oyun ortaya koyulabileceğini belirtti.  Çakır ayrıca bordo mavililerin iki beki Mas ve Pereira'nın performanslarının da belirleyici olacağını dile getirdi.

İşte Olcay Çakır'ın değerlendirmesi;

 Önde oynamaya çalışan sabırsız, atak oynayan bir Trabzonspor bekleniyor. Ama rakibiniz size ne kadar izin verir. Aynısı Galatasaray için de geçerli. Yükselişte olan çok ciddi iki takım. Mücadele açısından da yükselişte olan iki takımın maçı. O yüzden ilk dakikalar defans arkasına sürpriz kaçabilecek sürpriz oyuncularla sürpriz goller gelebilir. Onun haricinde organize bir golün gelmesi sürpriz gibi geliyor bana. İki tarafta birbirine kuracağı psikolojik baskıyla temkinli oynayacak gibi gözüküyor ilk 20 dakikalık periyotta. Ama senaryo çok farklı şekilde de çizilebilir. Trabzonspor kendi evinde hızlı oynar beklentiler bu. Galatasaray da yerinde durmayacak. Ön tarafta önemli oyuncuları var. Onlar da aynı şeyleri yapacak. Ben önce bir çarpışma nedeniyle atomlar çarpışır gibi ilk 20 dakikada bir hadisenin olacağını düşünmüyorum. Galatasaray tarafından bakıldığında; çok tempolu başlıyor. Eğer oyunda bir üstünlük kurarsa Galatasaray nefesi nereye kadar yeter bu çok önemli. Trabzonspor geriye düşebilir kendi evinde. Daha önce geriye düştüğü her karşılaşmada ilk yarıda psikolojik anlamda daha da fazla gol yiyerek çöküntüye uğradı. Ancak ikinci yarıda ise geri düştüğünde bile maçları çevirmeye çalışan gayret edip önde oynamak isteyen bir Trabzonspor var. Farklı bir Trabzonspor değişen bir Galatasaray var.  Tam 3 ihtimalli maça dönüştü karşılaşma.  Maçın net favorisi Trabzonspor diyen var Galatasaray diyen var. Çok haksız değil kimse. Ben defansta az hata yapan kazanacak diye düşünüyorum. Çünkü iki tarafın defansı da sıkıntı yaşayabilir. Eğer Durica dönerse Trabzonspor için daha güvenli olur. Galatasaray çok sıkıntı yaşıyor defansta bunu maçlarda görüyoruz.

Bruma Pereira’yı baya meşgul edecek. Muhtemelen Pereira bindirme yapamayacak. Ersun Hoca gerekli planlamaları yapıyordur. Mas ve Pereira öne çıkamayabilir ama rakipte de benzer oyuncuları kilitlediği anlamına gelebilir. Ne taraftan baktığımız çok önemli. Ama eski rahatlıkları olmayabilir. Önde Castillo birisinin Olcay birisinin önünde bunlar ne kadar yardımcı olacak. Olcay daha yardımcı bir oyuncu hoca Castillo’dan da istiyor bunu o da yapmaya çalışıyor. Burada Yusuf Yazıcı faktörü de var. Onun da ne tür bir performans ortaya koyacağını göreceğiz. Önemli ve genç bir oyuncu. İlk büyük maçına çıkacak. Onun da tatlı bir heyecanı olacaktır. Mas ve Pereira konumları itibariyle Rodriguez ve Bruma ile çarpışacak. Bunlar çok süratli oyuncular. Bu konuda Pereira çok tecrübeli bir oyuncu. Takımın da önemli isimlerinden birisi oldu. Onları daha defansif görebiliriz. Durica’nın oynayıp oyanamaycağı belirsiz. Onsuz düşünmek gerekirse özellikle Mas’ı stoperlere yakın görebiliriz. Kademeye girmeleri gerekecek. Önlem alınması gerekn yıldız oyuncu olarak bakıldığında Castillo Olcay Yusuf ve Rodallega’yı sayıyoruz. Ama Galatasaray’da Bruma,Rodriguez, Podolski, Yasin gibi ligin tecrübeli oyuncularını da gözardı etmemek gerekiyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler