Okay Yokuşlu imzayı attı

Trabzonspor'da Okay Yokuşlu doğum gününde sözleşme imzaladı

Okay Yokuşlu imzayı attı
Trabzonspor'da yeniden anlaşmasağlanan Okay Yokuşlu bugün düzenlenen törenle yeni sözleşmeye imza attı.

Yapılan görüşmeler sonrasında sözleşmesinin uzatılması konusunda anlaşılan Okay Yokuşlu, katıldığı Şenol Güneş Spor kompleksi Medical Park Arena'da  düzenlenen ve Başkan Muharrem Usta'nın da katıldığı törenle yeni sözleşmesini imzalaladı.

İmza töreninde Muharrem Usta ve Okay Yokuşlu açıklamalarda bulundu. İlk olarak açıklamalarda bulunan Başkan Usta, Okay’ın 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıklayarak şöyle konuştu;

Bugün özel bir gün. Okay’ın doğum günü. Planlanmış bir durum değildi. Bu sene sonundan itibaren 3 yıl daha Trabzonspor’da güzel bir dönemi geçirmek üzere anlaşmayavardık. Hepimiz biliyoruz ki Trabzonspor çok önemli bir süreçten geçiyor. Doğası gereği yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Bu dönemde üzerinde durduğumuz en önemli konu karakter konusu. Herhangi bir takımın başarılı olabilmesinin anahtarı karakterli oyunculara sahip olması. Karakterin iki anlamı olduğunu düşünüyoruz. Birisi insan karakteri diğeri de futbol karakteri. Okay, Trabzonspor camiası için her iki karaktere de sahip olan çok önemli bir gencimiz. Bugüne  kadar hepimizin beğenisini kazanan Okay’la yeni bir süreç başlıyor. İyi bir oyuncu grubunun olduğu takımdaşlığın üst seviyede olduğu bir takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bugün Trabzonspor adına gururla söyleyebiliriz ki Trabzonspor’un içerisinde yer alan oyuncularla ilgili bizi çok mutlu eden çok futbolcumuz var. Herbirine buradan teşekkür ediyorum. Bazen tatiller oluyor iki üç gün izinler oluyor. Bu iznini dahi Trabzon’da geçiren ve burada çok mutlu olan çok sayıda oyuncumuz var hem yerli hem yabancı. Henüz ülkemizde yeni olmasına rağmen yabancı oyuncularımız da böyle. Okay ve onun gibi bir çok arkadaşlarımız burada oyuncularımıza ev sahipliği yapıyor. O şehirde en yakın olduğumuz arkadaşlarımızdan birisi. Trabzon’u ve Trabzonspor’u benimsemiş, ev sahipliğini haketmiş gerçek bir Trabzonsporlu. Sözleşme uzatma konusunda tarihin en rahat tartışmasız görüşmesini onunla gerçekleştik. Çünkü Okay, başarılı olacağımıza inanan oyuncularımızdan birisi. Hem bizim hem de milli takım için önemli bir oyuncu. Kendisine teşekkür ediyorum. Trabzonspor’da nice başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum.  En önemlisi daha çok genç bugün 23 yaşında evindesin nice mutlu yıllara hep beraber . Takımı yapılandırırken gelen ve giden oyuncular olacaktır. Ancak bizim bir iş planımız var ve şuan bunları konuşmaya gerek yok. Şuan çok daha rahat bir durumdayız.
 
Okay Yokuşlu ise Başkan Usta’nın ardından söz aldı ve şu ifadeleri kullandı;



“Başkanımız çok güzel şeyler söyledi. Bu sözler benim için doğum günü hediye oldu. Bizim şuan kulüp içerisinde yönetimden teknik ekibe kadar, personelimiz ve takımımız müthiş bir uyum içerisinde. Ben de bu uyumun içerisinde bir parçayım. Burada olabilme şansını bana verdiği için başkanımıza teşekkür ederim.”

Açıklamaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. İşte Okay Yokuşlu ve Muharrem Usta’nın gelen sorulara verdikleri yanıtlar;


Okay: Ben burada mutluyum herşey güzel gidiyor. Büyük bir camiadayım. Kulüp içerisinde şuan hiçbir şey bozuk diyemem. Taraftarlarımız da arkamızda. Bizler de bunun karşılığını vermeye başladık. Huzurluyum ve bu huzurumu bozmak istemedim. Başarılı olabileceğimize de inanıyorum.

İlk yarının başında yeni bir takımdık ve yeni oturmaya başladık. Hocamız ve biz çok çaba sarfediyoruz. İnanın çok daha iyi olacak. Bunun için çalışıyoruz.
Şehrin takımıyla bütünleşmiş olması benim burada en çok hoşuma giden şeydi. Buraya ilk geldiğimde bunu görmüştüm. Trabzon insanı herşeyi uçlarda yaşıyor. Sevinci de hüznü de böyle. Onların takıma bağlılığı beni en çok etkileyen şey oldu.
Ailemin desteği her zaman aklımda ama burada kalmam da bir etkisi yok. İnsan her zaman iyi gününde olmuyor. Burada sıkıntılı günler de yaşadık. Şuan onların mutluluğunu da görmek çok güzel. Son maçta attığım golden sonra eve gittiğimde annem babam benden çok sevinmişti.

Takımımız iyi yolda ve ben de bunun bir parçasıyım. Performansımın arttığını ve daha iyisini yapabileceğimi düşünüyorum. Burada başarılı olduktan sonra ben de Avrupa’da ülkemi temsil etmek istiyorum

Muharrem Usta : Ersun hoca konusuna biz hep şöyle baktık; işin bir yönetim tarafından bakış açısı var bir de kamuoyu tarafından bakış. Biz Ersun hoca ile yaptığımız görüşmelerde bir iş planımız vardı. Ve bu plana inanıyordum. İşler kötü gittiğinde birini kurban etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. İlk yarıda takımın iyi oynadığı ve kazanamadığı maçlar da olduğunu görüyorduk. Yeni gelenlerin katkısının çok olduğunu söyleyebiliriz ancak ilk yarıda kurulan kadronun da başarmak için çaba sarfettiğini gördük. Doğru bir şey yapmışsanız arkasında durmalısınız. Bu bazen erken karşılık bulur bazen degeç. Ersun hoca ile birlikte yeni ve eski oyuncularla bundan sonra geleceklerle bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte kolay kolay değişiklikler yapıp ağır sonuçlarla karşılaşmayacağız.
 
Stat konusunda teknik anlamda bazı sıkıntılar var o nedenle bekliyoruz. İsim konusunda nokta koyuldu o konuda bir sıkıntı yok. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bakanlıkla görüşmelere devam ediyoruz ve ortak bir tarihte devri gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu konular tarihe gömülmüş olacak.

Mehmet Ekici’nin kendine göre kurduğu bir iş planı var. O konu da kapandı. Kendisi için hayırlı olsun. Ben Trabzonspor zarar etmeyecek dediysem etmeyecek.

Okay : Takımımızda Onur gibi bir örnek var. Şehrin ona olan bakışını görüyoruz. Onun gibi olmayı kim istemez ki… İzlediğimiz belgeselde Trabzon ve Trabzonspor’u daha iyi anladım. Bunun bir ihtilal olduğunu gördüm.  

Usta : Yerlisiyle yabancısıyla bütün oyuncular müthiş bir hava yakaladı. Bu duruma gelebilmek için inanılmaz mücadeleler verildi. Seçildiğimiz dönemle siyahla beyaz gibi  fark var. O dönem zedelenen itibar nedeniyle Trabzon’a gelmek istemeyenler oldu. Bugün Mas, Arjantin Milli Takımı’na gitti. Orada mutlaka buradaki olumlu havayı anlatacaktır. Burada görüşmeleri yaptığımız Okay’ın menajeri Batur beye de teşekkür ederim. Burada olduğumuz sürece neler gördük neler. Ekonomik açıdan yapmamız gereken bir çok iş var. Ama kara bulutların dağıldığını söyleyebiliriz. Ekonomiyi düzgün kullanan bir kulüp olmaya çalışıyoruz. Çok rahat değiliz ama düzgün bir planımız var. Devre arasında 5 oyuncu geldi ama 5’te oyuncu gitti. Kadroda bulunan oyuncu sayımız 23. Transfer yaparken elimizde biriken oyuncu yok. Biz geldiğimizde 50 civarındaydı.

Benim artık rahat ettiğim konu şu, artık Trabzonspor bir oyuncuyu ikna etmek istediğinde çok fazla uğraşmayacak. Ödemelerini zamanında yapan bir kulübüz. Bir çok Avrupa kulübüne bonservis borcu varken şuanda öyle bir durum yok.

Biz her hafta en önemli maçı oynuyoruz. Maç maç bakarak bir focus kaybı yaşamamız lazım. Oyuncularımızın ve teknik ekibin buna dikkat ettiğini biliyoruz. Akhisar maçları son yıllarda Trabzonspor için zor oldu. Oraya konsantre olmamız lazım. Diğer taraftan derbi maçlarda gündeme düşer. Ancak büyük kulüpseniz
 
Trabzonspor’un 12500 kombinesi var. Bu önemli bir sayı. Galatasaray maçının biletleri satışa çıktığında kombineler de satışa devam ediyordu ve 1300 kombine satıldı. Tahmin ediyorum bu sayı gelecek hafta 17-18 bini bulacak. Biz yeni stat da sportif olarak iyi bir duruma geldi. Biz bunları iyi kullanarak Trabzonspor’a taraftarlarının da sahip çıkacağı bir platforma yakalamalıyız. Bunun şehir ekonomisine de katkısı var. Sıkıntı içerisindeki kulübümüze katkı yapmalıyız. 20 lira olan bilet 40 lira oldu ancak gerekirse katkı için 140 olsun. Tribünümüzün protokol kısmına ilgi çok az. Şöyle bir öneri geldi; İşadamları vs. protokole girerken kimse ücretsiz girmesin herkes para vererek girsin. Bu paraya kulübün ihtiyacı var. Bu konular bir dönem sonra hiç konuşulmayacak. Trabzonspor stadından en önemli gelirleri elde etmek zorundadır. Herkesin yüksek bir ilgisi var. Sportif anlamda iyi bir takım olduktan sonra bu konular gündemden çıkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor