Nuri Albayrak: "TFF merkezi taşınmalı"

Nuri Albayrak'tan önemli açıklamalar...

Nuri Albayrak: "TFF merkezi taşınmalı"
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da, karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan'ın yönetimine yönelik tepkiler sürerken, kulübün eski başkanlarından Nuri Albayrak, Futbol Federasyonunun merkezinin İstanbul ve Ankara dışında bir ilde olması gerektiğini savundu.

Albayrak, kendisinin başkanlığı döneminde Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Sivasspor ile oynadıkları ve 90. dakikada 1-0 önde getirdikleri karşılaşmada yaşananların ardından haksız bir cezaya tabi tutulduklarını anımsatarak, "O dönem hem kazandığımız maçı kaybettik, hem de sahamız beş maç kapanmıştı. Bu cezayı bize veren Futbol Federasyonunu o dönem bizim desteğimizle göreve gelmişti. Ceza sonrasında federasyonu değiştirdik ama gelen yönetimlerin Trabzonspor'a bakışı değişmedi." dedi.

"Federasyonun İstanbul'da olması İstanbul'daki kulüplerin baskısı altında kalmasına neden oluyor." ifadesini kullanan Albayrak, "Bu nedenledir ki yıllardır özerkliğin arkasına sığınan federasyon yönetimleri İstanbul'un üç kulübü ve diğer kulüpler olarak sınıflandırma yapıyor. Maçtan sonraki çağrımı yineliyorum. Genel kurul toplanmalı ve federasyon görevine devam etsin, etmesin mutlaka merkez İstanbul ve Ankara dışında bir ilde olmalıdır." diye konuştu.

 "4 MAÇTA BİR HAKEM HATASI"

Albayrak, yıllarca futbolun içinde olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hakem hataları bize yüzde 25 yansıyor. 4 maçta bir hakem hatası ile karşılaşıyoruz. İstanbul takımlarına ne tesadüf ki yüzde 1-2 yansıyor. Demek bu hata değil, kasıttır. İstanbul takımlarına karşı yapılabiliyor mu bu hatalar.  Anadolu takımları birleşecek, gerek futbolun yönetimini, gerekse federasyonu, bu baskıların dışına çekmeleri lazım."

İstanbul takımlarının çıtaları yüksek tuttuğunu dile getiren Albayrak, "Anadolu takımlarını borç batağına sürüklüyorlar. Kendileri de borç batağında. Çıtayı yükseğe kuruyorlar, yükseğe kurunca da bütün takımlar batakta." açıklamasında bulundu.

"FUTBOLUN YENİ YASASI ÇIKMALI"

Albayrak, naklen yayın ihalesi yapılmadan futbolun yeni yasasının çıkması gerektiğini de altını çizerek, şunları kaydetti:

"Yeni yasada yapılması gerekenlerin en başında, kim yönetime gelmişse, kulübün borcu varsa bütçenin yıllık yüzde 20'sini borca ayıracak. Artı kim takımı bu şartların dışında borçlandırıyorsa, sezon sonunda o borçtan sorumlu olacak. Bizden sonra geldiler, kulübü 500-600 milyon lira borçlandırdılar. Hesap soran yok, kitap soran yok, bir şey yok. Ondan sonra bütün camia bunun sıkıntısını çekiyor. Spor bakanlığı olsun, iktidar olsun, hükümet olsun, meclis olsun bu işe acilen çözüm getirmesi lazım. Böyle giderse en kısa sürede bütün kulüpler yerle bir olacak, amatöre dönecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler