Newton: Oyuncularım hakemle mücadeleyi öğrenecekler

Trabzonspor teknik direktörü Newton, bugün sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Newton: Oyuncularım hakemle mücadeleyi öğrenecekler

Haber61 - Spor Servisi

Kahvaltılı gerçekleştirilen basın toplantısında İngiliz hoca takım hakkında bilgiler verip, soruları yanıtladı.

Kısa bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Newton “Kısa bir çalışma vaktimiz oldu. Başkanımız ve ekibi transfer döneminde çok iyi çalıştılar. “ ifadelerini kullandı.

Newton farklı tarzlar denediklerini belirterek “Farklı tarzlar denemeye çalışıyoruz aramıza katılan arkadaşlarımız var ve çok iyi iş çıkardılar. Çalışma ile daha da iyi olacak. “dedi.

Türkiye ligi ile İngiltere ligi arasındaki farklara da değinen Newton “İngiltere ligi ile Türkiye arasında fiziksel bir farklar. Hakem kararları ve taktiksel olarak da farklılıklar var.” Şeklinde konuştu.

Newton basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Ulaşmayı umduğumuz seviyeye ulaştığımızda hızlı oynadığımızı ve farklı formasyonları görecekler. Daha hızlı oynayan bir takım görecekler.

Kupayı kazandık ama…

Kupayı kazandık ancak hep beraber kaznadık, hep beraber başarılar kazanarak ilerleteceğiz. Sizin de desteğinize ihtiyacımız olacak. Çok genç bir takımımız var.

Hakemlerle nasıl mücadele edeceklerini öğreniyorlar

Hakemlerle ilgili gerçekleri, onlarla nasıl mücadele edeceklerini öğreniyorlar ve bunu çok hızlı öğreniyorlar. Flavio, Beşiktaş maçından sonra soyunma odasında arkadaşlarından özür diledi. İkinci karttan sonra nasıl yanlış bir karar verildiğini gördünüz. Bunlara alışacaklar ve çok kısa sürede öğrenecekler.

Genç bir takımımız var

Genç bir takımımız var. Geçen sene benim içinde öğrenme dönemi oldu. Takımımızın tecrübeli ve yeni arkadaşlarımızla konuşarak bilgilendirme yapıyoruz. Benim tek başıma hakemle konuşmam doğru olmaz ve bana kırmızı kart getirir. Bununla doğru şekilde nasıl mücadele edilir bunla ilgili oyuncularımızla konuşuyoruz.

Serkan yardımcı oldu

Serkan Pereira’nın sakatlığında bize yardımcı oldu, önünde çok iyi bir gelecek var. Canbaz, Rahim ve diğerlerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Sezon uzun bunlar zaman zaman oynayacaklar ben gençleri oynatmaktan korkan biri değilim. İngiltere’de hafta içi ve hafta sonu maç oynayacağız ve oyuncularımızın buna alışmaları lazım.

Baker ve Afobe sadece futbol için gelmedi

Avrupa’ya bakarsanız 17-18 yaşındaki oyuncuların kiralandıklarını ve geliştiklerini görebilirsiniz. Baker ve Afobe burada özel bir şey olduğunu anladılar. Arkadaşları ile paylaşımlarını görüyoruz. Sadece futbol için gelmediler.

Burada çok özel bir baskı var. Ben bu kulübün büyük işler yapabileceğini düşünüyorum. Takımı tarihine baktığımızda başarıları ve kupaları görüyorsunuz. Hem futbolcu ve teknik direktör olarak başarılar kupalar kazandım. Bizim aradığımız sürdürülebilir bir başarı. Takımın geleceğine yönelik büyük hayallerimiz var. Bir şey kazanacaksak bunu hep birlikte yapacağız.

Denizlisipor maçı

Denizli maçı özelinde konuşursak Afobe yeni katılmış ve çok yorulmuştu. Onu çıkararak yerine yeni bir hücumcu kattık. Arkadaşlarımızı yerinde kullanmak zorundaydık. Ondan istediğimizi gösteremedi ve kendilerinin yerine, onları da korumak adına değişim yaptık. Oyuncuyu sahada tutsanız sakatlanma be başla riskler olacak.

Sakatlıkların durumu

Sakatlıkları durdurmanın bilimsel bir yöntemi yok. Geçen sezondan farklı bir antrenman tarzı uyguluyoruz. Sahaları ve diğer koşulları buna göre ayarlıyoruz. Kimseyi suçlamadan çalışmaya devam ediyoruz. Klop’u biliyorsunuz Liverpool’da göreve başladığında takımdaki sakatlıkları biliyorsunuz. Ama şimdiki durumu görüyorsunuz.

Farklı sistem

Farklı sebepler dolayısıyla farklı sistemlerle oynadık. Tek bir sistemi uygulama fırsatımız olmadı. Bir çok sistemi arkadaşlarımıza uygulatmaya çalışıyoruz. Abdülkadir ve Nwakaeme özelinde konulursak henüz istediklerini yapamadılar ama bunu zamanla yapacaklar. Diğer kanat oyuncularını düşünürseniz sadece çizgide kalan ve orta açan oyuncular değiller. Bu arkadaşlarımız bu şekilde oynayan arkadaşlar. Onlara gerekli özgürlüğü veriyoruz. Onlarda zamanla istenileni verecekler.

Zamanla daha iyi olacağız

Maalesef sezon öncesi kampımda sıkıntı çektiğimiz durumlar oldu. Kısa bir çalışma durumu elde erik. Transfer sezonu birince tam takım çalışma fırsatı oldu. Zamanla daha iyi everilebileceğimizi düşünüyorum. Hangi hocaya sorarsanız sorun oyuncu ister. Geneli düşünürseniz iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor