Nevzat Şakar: Yönetimin işi zor

Nevzat Şakar: Yönetimin işi zor

Trabzonspor eski Asbaşkanı Nevzat Şakar, Haber61’in sorularını yanıtladı.

Trabzonspor’un inişli çıkışlı başarı grafiğini değerlendiren Nevzat Şakar, “Şu andaki sonuçlara baktığımızda Trabzonspor iyi gitmiyor ve bu bizi derinden yaralıyor. Trabzonspor’un geçmiş dönemden kalan büyük sıkıntıları var ve yeni gelen arkadaşlar her ne kadar çaba sarf etse de bu büyük rakamlar karşısında eziliyorlar. Bu mali tabloyla uğraşmak kolay iş değil tabi. Tahmin ediyorum onları aldıkları bankalardan aldıkları krediyle kapattılar. Yapılan transferler tabi ki çok yerli yerine oturduğunu düşünmüyorum.  Ancak Başkanın da şöyle bir serzenişi var; kulüp olarak itibar kaybına uğradığımız için oyuncu bizi tercih etmiyor diyor. Bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum. Huzurun birlik beraberliğin ekonominin olmadığı yere dışarıdan oyuncu getirmek son derece zordur. Trabzonspor bu yıl ilk 8’in içinde olursa iyi bir netice olacağını düşünüyorum. Bu yapılanma gelecek sene de bize uyacak 3 veya 4 tane oyuncu katılırsa seneye ilk 6’da olup Avrupa kupalarına oynayacak bir takım yapabiliriz. Bu süreç hemen başarılı olacak diye bir şey yok. Bunu beklemek doğru değil. “

OĞUZHAN ÖZYAKUP TRANSFERİ

Asbaşkanlık yaptığı dönemlerdeki transferler konusuna değinen Şakar, “ Serdar Taşçı gündemimize gelmedi ama Oğuzhan ile anlaşmıştık. Babası o dönem 1 yıl daha Arsenal’de oynasın, seneye zaten Trabzonspor’un deyince biz de tamam dedik. Bir baktık ki daha maçlar bitmeden Beşiktaş’a transfer olmuş. Onda bizim yapabileceğimiz bir şey yoktu. Biz o dönem kulübüyle gereken görüşmeleri yapmıştık ama babası veya kendisi böyle bir tercih yaptı. Biz de buna saygı duyduk. O dönemde bunlar iyi oyunculardı, izleme komitesindeki arkadaşlarımız özveriyle çalışarak tespit ediyor ve bizlere sunuyordu. Transfer yapmak da kolay işler değil.  Şu anda bir iskelet olmadığı için şu anki yönetimin işi zor.” dedi.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN



SCOUT EKİBİNDE KEŞKE TRABZONLU OLSAYDI

Trabzonspor’un Scout ekibinin futbolcu tercihini yorumlayan Şakar “Yeni arkadaşları tanımıyorum onlarla ilgili bir şey konuşmak biz eski yöneticilere çok uygun düşmez. Bununla beraber gördüğümüz kadarıyla bu arkadaşların büyük bölümü yabancı, Trabzon dışından olan arkadaşlar. Kulübümüzün yapısını, iç dinamiklerini bilmediklerini düşünüyorum. Hatalar yapabiliyorlar ama neden Trabzon’dan bir tercihte bulunmama nedenlerini bilemiyorum, bunu anlatmaları lazım. Dışarıdan da Scout ekibini katabilirsin Trabzonlu olacak diye bir şart yok ama Trabzon’dan hiç kimse olmayınca dikkat çekiyor. Çok önemli oyuncularımız, bu işi iyi bilen ve yabancı dili olan arkadaşlarımız var. Tercih yönetim kurulunundur ama bence en azından 1 veya 2 Trabzonlu olan, bu işe emek ve gönül veren eski futbolcularımızı, arkadaşlarımızı görevlendirmeleri lazım diye düşünüyorum. “

TAKIMI SAHİPLENEN OYUNCU YOK

Şakar, satılan oyuncular konusunda Trabzonspor yönetimini başarılı bulduğunu belirterek şöyle devam etti: “Geçen yılki oyuncu hak edişimiz bonservis paraları hariç yaklaşık 150 milyon TL'ydi. Bu yönetim bu meblağı 65-70 Milyon TL arasına düşürdü. Bunda çok başarılı olduklarını düşünüyorum ama alınan oyuncular daha iyi olabilirdi. Trabzonspor’da bana göre sahiplenen oyuncu eksikliği var. Mağlubiyeti hazmetmeyen, iddialı oyuncu tipine ihtiyacımız var. Halı sahada oynuyormuş gibi futbol oynayan oyuncularla bu işlerini yürümeyeceğini düşünüyorum. Divanda konuşmacılardan biri bir futbolcu için konuştu başkan da buna cevap vermişti. Başkanın ve yönetimin futbolcularla ilgili konularda yorum yapmamaları lazım. Oyuncuları kamuoyu önünde refüze etmemek lazım. Buna dikkat edilmeli.”

TÜZÜK EMREDİYORSA…

Asbaşkanlık yaptığı dönemle şu anki dönem farklılığına değinen Şakar, “Hepsi değerli arkadaşlarımızdır. Mutlaka can siperhane ile çalışıyorlar ama benim gördüğüm eksiklik, Trabzon’da bu işi burada yapan, burada yaşayan çok az insan var. Sayı olarak Trabzon’da daha fazla olsaydı daha iyi olurdu ama Başkanın çalışma arkadaşlarını tercih etmesi doğal hakkıdır.”

Divan Kurulu’nda Başkan Muharrem Usta’nın “kongre kararı almayacağız” sözlerini hakkında konuşan Şakar, “Tüzük emrediyorsa kongrenin yapılması lazım ama en azından bu arkadaşlar yeni geldiler, bazı hatalar yaptılar ve bundan ders alırlar, önlerinde de bunu değerlendirmek 1-2 yıl zaman var. Ama dediğim gibi tüzük emrettikten sonra çok uygun olmaz. Başkan da açık ve net şekilde seçimin olmayacağını deklere etti. Yapacak bir şey yok.”

TRANSFER KURTARICI OLMAYABİLİR

Seçim öncesi yönetimin vaatleri ve sonrasında Trabzonspor taraftarının memnuniyetsizliği için mevcut yönetimin bundan sonra yapması gereken hamleler konusunda fikir beyan eden Şakar, “Yönetim bu başarısızlıktan sonra transfere yöneleceğini tahmin ediyorum ama transfer yapmak kurtarıcı olmayabilir. Alınacak oyuncu iyi çıkmayabilir, verilecek paraya da yazık olacak. Kamuoyuna, taraftarlara ve basına önemli görevler düşüyor. Yöneticileri çok baskı altına almamak lazım. Olacak olan Trabzonspor’a olacak. İnşallah sakin düşünürler. Bizlerin görevi de baskı altında tutmadan rahat çalışma imkanı sunmak. Bizden önce de başarılı dönemler vardı. Dönem kıyaslaması yapmayı doğru bulmuyorum. Arkadaşlarımız da bu sene olmasa da seneye başarılı olurlar ve bizi sevindirirler. Akyazı’nın açılışını loca satın almadık ama kombinelerimizi alacağız. Akyazı’ya 5-6 önce gitmiştik çok fikir sahibi olamadık ama çok güzel bir stada kavuşacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İhalesi bizim zamanımızda yapılmıştı. Şimdi bu yönetime kısmet oldu. İyi olacağını, Trabzonspor’a yakışacağını düşünüyorum. İnşallah yönetimimiz ve oyuncularımız yeni stadımızda başarılara imza atar.”

BAŞKA KULÜPLER GİBİ YAPSAKDIK ÇARMIHA GERİLMİŞTİK

Nevzat Şakar, Asbaşkanlığı döneminde yaşanan şike olayıyla beraber yaşanan sıkıntıları şu şekilde anlattı: “Çok uzun süre sıkıntı yaşadık ve çok üzüldük. Hiç hak etmediğimiz şeyler yaşadık. Mahkemelere gidip gelmek bile bizi üzüyor, yoruyordu. Ama adalete saygımız var, yapacak bir şey yok. Ama Trabzonspor’un hiçbir kötü işin içinde olmadığını herkes gördü. O dönemde biz aklandık. Kulübümüze leke sürmediğimiz için yüzümüz ak şekilde sokaklarda geziyoruz. Başka kulüplerin yaptığı gibi yapsaydık bizi burada çarmıha gererlerdi. Tenezzül dahi etmedik. “

TARAFTARA DESTEK MESAJI

Trabzonspor taraftarlarına takıma destek vermeleri mesajını veren Şakar şöyle seslendi: “Trabzonspor’a sonuçları ne olursa olsun destek vermemiz, eleştirmememiz lazım. Yeni kurulan bir ekip. Bayağı sıkıntılar yaşadık, bugünlere geldik. Taraftara düşen görev sonuçta ne olursa olsun oyuncular ve yönetimin yanında olmalarını rica ediyorum bu şekilde olursa toparlanmamız çok daha kısa sürer.

Haber 61 : Tuncay LAKOT
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler