Mustafa Hacıkerimoğlu: Başarısız hakem küme düşecek

TFF yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Hacıkerimoğlu: Başarısız hakem küme düşecek

TFF yönetim Kurulu üyesi Mustafa hacıkerimoğlu, Trabzonspor’un Molde ile oynayacağı karşılaşma öncesinde haber61 mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu.

Hacıkerimoğlu MHK'nin yapısının değiştiğini ve başarısız hakemlerin küme düşeceğini söyledi.

Hacıkerimoğlu şu ifadeleri kullandı:

MHK’nin yapısı değişti. Bu sene ilk defa hakemler başarı oranına göre yükselip düşecek. Merakla bekliyoruz performanslarını. Bu bir ilk tabi yükselip düşmeleri.

Uyuşmazlık, disiplin ve tahkim kulu üyeleri üzerinde de Kulüpler birliğinin talebi üzerine genel kurulda bir değişikliğe gidildi. Oradaki üyeler de seçimle gelecek. Yeter mi yetmez. Mahkemelerin adil ve sıhhatli karar verebilmesi için temsilcilerin tutanak tutma biçimi, statların alt yapılarının buna uygun olması. Kameraların bunu desteklemesi. Sesli görüntülü tamamlanması. Bu yapıldığı zaman temsilcinin tutanağı ile bu tamamlanır ve mahkemelerin kararları bu kadar tartışılmaz diye düşünüyorum.

Bunların hepsi tamamlanınca ne olduğunu görecek kamuoyu. Biz de göreceğiz ne kadar faydalı olup olmayacağını. Belki de faydalı olmayacak ama bir adalet arayışı var. Taraftarlar futbolun adil olduğuna inanmak istiyor. Aynı Şekilde sahada çıkan kavgaların tartışmaların en adil şekilde yorumlanıp adil bir şekilde karar bağlanmasını istiyor.

Yapısal olarak her şeyin konuşulduğu, tartışıldığı birçok değişikliğin yapıldığı bir zaman dilimindeyiz.

Tabi sezon başlamadı. Şuan benim duyduğum hakemlerin görev yapacakları liglerin belirlenmesinde bir takım görüşmeler olduğu.

Ama bir yerden başlamak zorundaydı. Hakemlerin koşusu, çıktığı maç sayısına göre topladığı puanlarla bunları ayırdılar. Geçen sene 2. Lig ve 3. Ligin hakemleri aynı hakemlerdi. 1. Lig ve Süper Lig aynıydı. Önümüzdeki sene başarılı olanı yükseltip başarısız olanı düşüreceksen bunları ayırman lazım.

Liglere göre hakemleri ayırdılar. İyi hakemse kendinden eminse bir sonraki sene bir üste çıkacak. Amaç burada gücünü düdüğünden almaktır.

Naklen yayın ihalesi konusu

Çok Spekülasyon var. Son kulüpler birliği ve federasyon toplantısından da dile getirdim. Kulüpler Birliği’ni şahsen Federasyondan şikayetçi olmasına bir anlam veremedim. Çünkü bu ihale yapıldığı zaman 2016 da 4 federasyon da 4 tane kulüpler birliğinden temsilci vardı. Yani beraber yapıldı.

Bu anlaşmada bir madde var. O madde de koşulların her sene yeniden değerlendirilmesidir. Her yıl pazarlık var ve bu sözleşmenin ana maddelerinde var. Bunu konuşmayıp sanki sürekli indirim yapılıyormuş gibi bir durum var. Oysaki Türk futbolunun ekonomik olarak zorluğunu en rahatsız edeceği kısım Federasyonda oluyor. Federasyon ister ki kulüplerimiz iyi durumda olsun hakemlerimiz olsun çalışanlar olsun, alt yapıda mücadele eden topçulara destek vermek ister. TFF’nin ekonomik gücü futbolun gücünü artırır. TFF yayıncı kuruluş konusunda taviz vermek istemez. Ama alternatif yok. Var olan sözleşmeye göre pazarlık yapıyorsun. Kulüpler birliğinin yayın ihalesini biz yapalım diye bir istekleri var. Ama yasa çıkarsa bu olabilir. Şuan yasal olarak bu konu TFF’de. TFF her dönem uzlaşı oluyor. Yasa yetişmezse, kulüplere devredilmemişse, yine kulüplerden 4 temsilcisiyle bu ihale yine yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor