Mustafa Akçay Trabzonspor'un kurtuluş yolunu açıkladı

Trabzonspor’un eski Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Lig TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.   “BEN VARKEN BAŞARI OLSUN, BEN YOKKEN OLMASIN"    Trabzonspor’un durumu hakkında değerlendirmede bulunan Akçay, "Yörenin genetiği bir ke

Mustafa Akçay Trabzonspor'un kurtuluş yolunu açıkladı
Trabzonspor’un eski Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Lig TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.
 
“BEN VARKEN BAŞARI OLSUN, BEN YOKKEN OLMASIN" 
 
Trabzonspor’un durumu hakkında değerlendirmede bulunan Akçay, "Yörenin genetiği bir kere kıskanç. Sizin tavuğunuz benim için kaz. Biri iş başına geliyor, diğerleri kıskanıyor. Çok sağlıklı ve dürüstçe kulübün büyümesi için destek yok. Ayağından çekmese bile, gerekli kamuoyu oluşturmada, kulübün içine düştüğü durumlarda bir yardımlaşma çok geride. Birinci sırada kıskançlık var.
 
“Ben varken başarı olsun, ben yokken olmasın" Genetiğimiz fevri ve geçmişe takılı. Efsane takıma takılı kalınması. O efsane takıma teşekkür etmek gerekiyor. Onlar bu kulübü çok ilerilere taşıdı. Bu insanlar küstürülmesin. Bu adamlar desteklensin. Onore edilsin, kimlik verilsin, büstleri yapılsın. Ama efsane takımdan bir kurtulalım. Aidiyet duygusuyla bizi büyütüyor ama 30 sene oldu. Bunu bir aşalım.
 
Onuncu dakikadan itibaren gol ve goller istemek. Taraftarlar bu konuda eğitilmeli. Bununla da biri ilgilenmeli. Kulübü taraftar kontrolünden çıkarmak gerekiyor. Türkiye'deki çoğu yöneticiler sosyal medyada 18-30 yaş arasındaki gençlerin kullandığı dilden etkileniyor ve bu dille kulübü yönetmeye kalkıyor. Trabzonspor yönetimi seyirci kontrolü altında. Sadece Trabzonspor değil. Ekonomik olarak şehirden bir Fenerbahçe gibi Galatasaray gibi ekonomik bir yapı oluşturmuş bir kulüp değil. Başarıya giderken bu ekonomiyi iyi kullanma becerisi geliyor. Ama bunu da yapamıyoruz. Seçime gidecek kulübün 500-600 milyon TL borcu olduğu söyleniyor” şeklinde konuştu.
 
TIRIN ALTINA GİRECEK BİR YÖNETİM LAZIM!
 
Trabzonspor’a çare olarak tırın altına girmekten korkmayan bir yönetimin gelmesi gerektiğini belirten Akçay, “Ben Türkiye'de her şeyi yöneticilerin çözeceğine inanan birisiyim. Eğer yöneticiler olayın içerisindeyse akıllıysa başarı da başarısızlık da onlara mal edilmeli. Yöneticiler bunu dert edinecek, makro plan yapacak. 7 yıl mı, hayır. 10 yıl sonra bunu taraftara anlatacak. Bu süre içerisinde akademiden gelen oyuncularla bir planlama yapacak.
 
Sabır olmasın, hiç önemli değil. Kavga etmek ve vurulmak. Bazı yörelerimiz vardır, şimdi isim vermeyeyim. Bu yörelerde ecelinden ölen olmuyordu zamanında. Ölümden korkma gerideydi. Şimdi o geri gelsin. Geleneğimizde var. Bırakın ölelim. Birileri çıksın ölsün, bu takım için. Trabzonspor'un dinamikleri yüksek. Başarıya getirecek birçok genetik argümanı var. Trabzon'un dışında bir 10 tane daha Trabzon yaşıyor. Yüksek düzeyde aydına sahip. Yüksek düzeyde şaire, ressama sahip. Entelektüel yapısı da var. Ekonomik olarak da dışarıdaki insanlara bunu samimi bir şekilde anlatırsanız neden gelmesinler. Yurt dışı ve şehir dışındaki Trabzon'a bakışlarındaki saflık Trabzon'da olanlardan daha yüksek durumda. Bize her yer Trabzon lafı 'cuk' diye oturuyor. Bayern Münih bunu yapıyor. Almanlar bizden çok mu zeki. Sadece sistem, sisteme sadakat ve kulüp önceliği bu kadar" ifadelerini kullandı.
 
AJAX’I İZLEMEYE GİDERKEN ARABAMI SATTIM
 
Trabzonspor’un altyapısında hocalık yaptığı yıllarda Ajax’ı izlemeye arabasını satarak gittiğini söyleyen Mustafa Reşit Akçay, “Ajax’ı izlemeye arabamı satıp gittiğim doğrudur. İyi ki de yapmışım. Çocuklarınıza imkânlarınız varsa kendi branşlarıyla ilgili farklı bir dünya ile yüzleşmesini sağlayınız. Bu bazen bilgisizlikle duvara toslamak gibi de olabilir. Kıyasla gelişmeyi sağlayabilir. Metodoloji değişik. Erken özelleşme yok. 9 yaşındaki çocuğa maç kazanmayı ve onun bir önce gol atmasını sağlamaktan başka bir şey değil. Onu belli bir mevkiinin oyuncusu haline dönüştürmek. Farklı disiplinler farklı mevkilerde oynama ve gelişme oyuncunun belki de ideal mevkiini bulmanızda size yardım edecektir. Tabi kültürü de alması gerekiyor” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor