Mustafa Akçay Trabzonspor'a dönmek istiyor mu?

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor'a karşı kazanmanın güzel olduğunu söyledi.

Mustafa Akçay Trabzonspor'a dönmek istiyor mu?

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Trabzonspor'a karşı kazanmanın güzel olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Osmanlıspor'u konuk eden Trabzonspor rakibine 2-1 mağlup oldu. Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Haksızlığa uğramış bir Trabzonspor ve futbolcularının bilinçaltında bu anlayış vardı. Ofansif ve gol atma üzerine planlanmış bir oyun şekliyle karşılaştık. Bu oyuna direnç gösterdik. Rakibin bıraktığı boşluklarda tuzağa düştüğümüz anlar oldu. Final pasları konusunda disiplinsiz ve cömert davrandığımızı düşünüyorum. Bu da bize maçın berabere bitmesine bile sağlayacak ortam hazırladı. Maçı kazanmak istedik. Eksik olan ve müsabaka öncesi travmalar yaşamış olan Trabzonspor'a karşı kazanmak güzel" dedi.

"BEN TRABZONSPORLUYUM"

Akçay, "Trabzonlu bir teknik adam olarak Galatasaray - Trabzonspor maçını izlediğinizde neler hissettiniz?" sorusunu üzerine, "Spor adamıyız. Biz tarafız. Sonuçta ben Galatasaraylı mıyım? Hayır, Trabzonsporluyum. Sonuçta bana göre hakem egosunun kurbanı oldu. Pozisyonların ruhu vardır. 17 kural, 18. kural hakem yorumudur. Pozisyonların kendine göre ruhları var. Hakemlerin bu ruhları yakalaması lazım. "Kural böyle yazıyor'. Hayır, pozisyonun ruhuyla tanışmak lazım. Kurala direkt olarak uymak ve onu sahaya yansıtmakla ilgili yapılan eğitimlerin içinde pozisyonların ruhu da konuşulmalı" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR'UN ÖLÜSÜ 100 TON ÇEKER"

Akçay, bir gazetecinin, "Böyle kötü bir Trabzonspor bekliyor muydunuz?" sorusuna ise, "Trabzonspor'un ölüsü 100 ton çeker. Trabzonspor'a kötü denilemez, ölüsü 100 ton. Trabzonspor'u yenmiş olmayı çok büyük bir takımı yenmiş gibi algılıyoruz. Çok sevindik. "Yukarı doğru tırmanabilir miyiz, aşağıdan koptuk mu?" gibi sorularla kafamızı meşgul ediyoruz. Trabzonspor gibi takımların ölüsü 100 ton çeker. Bu ülkede ateş yakan bir camiadan, takımdan söz ediyoruz. Eskilere takılmayacağız doğru. Efsane takımla patinaj yapıyoruz. Başka arayışlara girmek zorundayız ve patinajdan kurtulmalıyız" şeklinde yanıt verdi.

"AVUNARAK ÖLÜRÜM"

Tecrübeli bir teknik adam olarak Türk futbolunun son durumu hakkındaki görüşleri de sorulan Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada atılım yapan takımların hepsine baktığımızda, hepsi dibe vurup yeni vizyonla harekete geçmişler. Belçika öyle. Almanya Hırvatistan'a 4-0 yenildikten sonra yenilendi, tırmanışa geçti. İspanya aynı. Hollanda aynı. O zaman, bir şeylere bakmaya gerek yok. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Dibe vurduysak, her şeyiyle yeni bir vizyon oluşturmak zorundasınız. Akil insanlar var. Fatih hoca görev aldı, umarım başarılı olur. Yoksa duvarları tırmalayacağız, çıkmaya çalışacağız. Birbirimize bakacağız, çay kahve ısmarlayacağız, "oldu mu olmadı mı?" diyeceğiz. Sevinmek yerine avunmakla günlerimizi geçireceğiz. 55 yaşında oldum bundan sonra da öyle avunarak ölürüm yani."

"TABUTUMUN ALTINA GİRECEK ADAMLARLA KÖTÜ OLMAK İSTEMİYORUM"

Mustafa Reşit Akçay, "Bundan sonraki hedefinizde yine Trabzonspor teknik direktörlüğü var mı?" şeklindeki soru üzerine, "Hayır. Tabutumun altına girecek adamlarla bir daha ters düşmek istemiyorum. Annem öldükten bir gün sonra bana koro halinde küfreden kişilerle tekrar aynı duyguları yaşamak istemiyorum. Altyapısında veya burada bir amatör takımda gelir hizmet ederim. Ben buraya gömüleceğim. Tabutumun altına girecek adamlarla tekrar ters düşmek istemiyorum. Onları severek, oraya giderken de bana dua etmeleri için ortam hazırlamam lazım" yanıtını verdi.

"KULÜPTE SAKİNLİK YOK"

Akçay, toplantının son bölümünde ise, "Birlikte çalıştığınız Hami Mandıralı Trabzonspor'un başında ve durum da ortada. Bu atmosferde nasıl davranmak lazım?" sorusunu, "Bence birinci koşulda sakinlik olması lazım. Şu anda kulübümüzde sakinlik yok. Baştan sonuna kadar sakinlik yok. Bir kere kriz yönetmek herkesin becereceği bir iş değil. Psikolojiyi bileceksiniz, pedagojik taktikleriniz olacak. Cebiniz pedagojik bir takım şeylerle dolu olacak. Birini çıkaracaksınız, olmazsa öbürünü çıkaracaksınız. Destek alacaksınız. Ayıp değil ki. Psikologlardan destek alacaksınız. Ne var yani, bunun neresi kötü. Sanal alemde 15-30 yaş arasında dolaşan ve Trabzonspor'a akıl vermeye çalışan anlayıştan uzaklaşacağız. Bu anlayış Trabzonspor'u yönetemez. Trabzonspor'u yönetmek aklı selim bir anlayışla ve cesur adamların işi" yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler