Müminhan Bilgin: Başarılı bir sezon geçirdik

Trabzonspor yöneticisi Müminhan Bilgin Haber61'in sorularını yanıtladı

Müminhan Bilgin: Başarılı bir sezon geçirdik

Trabzonspor yöneticisi Müminhan Bilgin, Gençlerbirliği maçının ardından Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Sezonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Müminhan Bilgin “ Bu yıla başlarken bir takım sıkıntılarla başladık. Özellikle harcama limitlerimiz ve pandeminin getirdiği büyük ekonomik kayıplar. Bunun tolere edilerek lig düzeninin oturtulması, 21 takımla oynanması gibi bir çok bilinmezin içinde olduk.” dedi.

Bilgin şöyle konuştu;

Puan durumuna baktığımızda 40 maçta 71 puana ulaşmış bir Trabzonspor. Borç yapılanmasını çözmüş, futbolcusuna, çalışanına UEFA’ya, piyasaya borcu olmayan bir Trabzonspor var. Harcamaları limitlere paralele hale getirilmiş bir kulüp. Bu modeli tutturulabilmek için çok sıkıntı yaşadık. Hep zirve beklentisi olan ve şampiyonluk mücadelesinin içinde olması gereken bir kulüp. Bütün bunlar bir çok bilinmezin olduğu bir dönemde hepimiz yordu ve gerdi. Bütün futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu kadar sık trafikli zor bir lig oynandı. Koronaya yakalanıp geri dönen bir çok futbolcu da oldu. Bütün bu sıkıntılara rağmen Trabzonspor oldukça başarılı oldu. Harcama limitlerini de aşmadık. Düzenli bir planlamayla kendi kalitemize uygun bir sıralamayı yakaladık. Kulüplerin harcamalarına bakıldığında en iyi olan Trabzonspor. Kafaya oynayan takımlar ile aramızda en az 3 kat fark var.

Bugün ligi önümüzde bitiren Fenerbahçe ile aramızda 3-‘te 1 gelir farkı var. Hocamızla planları şimdiden yapmaya başladık. Lige önümüzdeki yıl renk katacağız. Daha kaliteli bir performans sergileneceğini düşünüyorum.

Transfere ayırdığımız bütçe belli. Futbolculara da talepler var. Bir kısmı satılacaktır. Kiralıklar devre dışı kalacak. Belli bir planlama devam ediyor. Futbolcuları iyi paralara satabilirsek bir yandan borç kapatacağız bir yandan kaliteli futbolcular kadroya katılacak.

Trabzonspor fahiş transferler yapamaz. Yaparsa geçmişte düştüğü duruma düşer. Esnafa borcu olan bir Trabzonspor’un hiç kimseye bir faydası olamaz. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor