Muharrem Usta'dan transfer açıklamaları

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta basının sorularını yanıtladı, yeni transfer edilen isimleri değerlendirdi.

Muharrem Usta'dan transfer açıklamaları
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Transferi tamamlanan Burak Yılmaz ve Kucka ile yine transferi düşülen isimler Sosa, Medel, Sissoko, Medel ve Serdar Taşçı hakkında açıklama yaptı.

Muharrem Usta şunları söyledi: "Burak, Türkiye’ye geleceği zaman Trabzonspor ya da başka kulüp. Burak önemli bir oyuncu. Biz burak Türkiye'ye dönecekse bu Trabzonspor olmalı diye düşünüyorduk. 5 maçlık cezası var. Türkiye‘ ye geldiğinde cezası dolması için bekledik. Zor bir transfer oldu. Şartlar çok uzadı. Dün itibari ile 5 maçlık cezası bitmiş oldu. Saat 12:00’de sağlık kontrolünden geçecek. Sonra imzayı atarız ve resmi açıklamaları yaparız. Bizim stoper bölgesine bir oyuncuya ihtiyacımız var. Bize gelecek her oyuncunun adaptasyon sorunu yaşamayan ve kalitesini kanıtlamış oyuncu olması lazım. Yaptığımız çalışmalarda Serdar'ın daha iyi olduğuınu düşündük. Yerli oyuncuya ihtiyacımız var. Burak’ta bu konuda çok önemli. Serdar’da yerli. Serdar yerli olduğu için bir adım öne çıkıyor. Medel’le de hala görüşüyoruz. Maliyeti daha yüksek. Takımın yabancılaşma sorunu da oluyor. İşin sonuna yaklaştık. Bitti dediğiniz anda sorunlar çıkıyıor. Serdar’ın Trabzonspor’a gelme noktasında kesin bir kararlılığı var. Bizim de var. Kulübünün savunma konusunda eksikleri var ve bırakmak istemiyor. Hala o noktadayız. Kucka var. Bırakmak istemediler. Burak’ta ne kadar zorlandıysak Kucka’da da o kadar zorlandık. Bitti diye düğşündüğümüz andan itibarenb Kucka'nın takıma kazandırılması ile ilgili sorun yaşadık. Bundan sonra belki ofansif bölgede serbest oynayacak bir oyuncu olabilir. Alınabilir ama almasakta olabilir. Alınsa belki bu takım daha derli toplu olabilir gibi duruyor. Sosa ile görüşüyoruz. Ekonomik nedenler var arada. Sissoko ile’de görüşüyoruz. Bu sene oyuncu ile Trabzonspor arasında kulübü kiralamaya müsaade ederse bir yıllık kiralama olabilir. Bunlardan birisi olacak. Ya da olmayacak. Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu transferler sonrasında kadro derinliğini yakalayabiliriz. Beşiktaş maçı bizim için çok önemliydi. O maç bizim kadro derinliği bakımından tartışa çıkacağımız bir maçtı. Beşiktaş'ın kadro derinliği belli. Rekabetin olmadığı yerde başarı gelmiyor. Hesabı kitabı yaparak 50. yıla Trabzonspor’u iyi bir şekilde sokmaya çalışıyoruz." 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor