Muharrem Usta'dan Bomba Açıklamalar!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bugün akşam saatlerinde televizyonda yayınlanan bir spor programına konuk oldu. Bordo-mavililerin başkanı Usta, Trabzonspor ile ilgili son dönemde neler olduğu ve transfer dönemi ile ilgili neler yaşandığıyla ilgili birç

Muharrem Usta'dan Bomba Açıklamalar!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, bugün akşam saatlerinde televizyonda yayınlanan bir spor programına konuk oldu.

Bordo-mavililerin başkanı Usta, Trabzonspor ile ilgili son dönemde neler olduğu ve transfer dönemi ile ilgili neler yaşandığıyla ilgili birçok konuya açıklık getirdi.

Muharrem Usta'nın kendisini yöneltilen sorulara verdiği satırbaşları şu şekilde:

BURAK YILMAZ KONUSU

Trabzonspor'da şu ana kadar ekonomik anlamda iyi işler çıkarmış olduğunu düşünüyorum. Burak Yılmaz da satılsaydı belki kreması olacaktı, çileği olacaktı. Burak da bir kısmıyla bizim oyuncumuz sayılır, gitmesi bize de fayda sağlayacaktır. Ama ne olur bilemiyorum. Büyük oyuncular başka kulüplere gittiğinde negatif tepkiler olabiliyor. Trabzonspor camiası olarak baktığımızda Burak'a teşekkür borcumuz var. İyi para kazandırdı ama herkesin de Burak'ın arkasında saf tutup da alkışlamasını bekleyemeyiz.

"FEDA" FAYDALI OLDU MU?

Trabzonspor'a geldiğimde yıllık gelir 30 milyon TL,sırf oyuncu giderleri 150 Milyon TL idi. Bakın, 2 ayda yaptığımız iş bir mucizedir. Gideri 150 milyondan 75 milyona indirdik. Şuana kadar "feda" demeyen neredeyse kalmadı. Demeyen sadece iki oyuncu kaldı, Sefa ve Erkan. İkisi de bana söz verdi.

MEN TEHLİKESİ VAR MI?

Bunu UEFA'ya sunacağız ve üzerimizde dolanan men cezası riskini kaldıracağız. Dün Dursun Bey ile Galatasaray - Trabzonspor basketbol maçını izledik. Bana sordu: "Ya başkan bunu nasıl yaptınız ?" dedi. Onların da men riski var. Biz kaldıracağız bu riski.

TRABZONSPOR'UN BORÇLARINI BİLİYOR MUYDU?

Kulübün bu borçlarını biliyordum, sürpriz olmadı. Yeni stadımız açılıyor, yeni sponsorlar gelecek. Forma satışlarımız çok düşük.

TRANSFER İLE İLGİLİ

M'bia kesinlikle kalmak istemiyordu. Bosingwa ile anlaşmasaydık transfer yasağı gelecekti. Önemli olan transfer yapmak değil, futbolcu yetiştirmektir. Deniz Yılmaz'a 3 milyon tl veriyoruz, onunla da ayrılıyoruz, sadece küçük detaylar kaldı. Trabzonspor'a yıldız oyuncular değil, Çin'e Arabistan'a gitmeden önce son durak olarak gören isim yapmış oyuncular geliyor. Trabzonspor, İstanbul'a benzememeli. Trabzonspor başarıya aç, daha genç oyuncular almalı. İstanbul takımları isimli oyuncular alıyor, Trabzonspor da alsın! 30 milyon dolar gelirli Trabzonspor bunu yaparsa biter. Yapacağımız transferlerde oyuncu bizde başarılı olursa, "Aman satmayalım" gibi bir derdimiz yok. Trabzonspor 'son durak' olamaz. Son dönemde Trabzonspor'u böyle gören oyuncular geldi ve bu politika iflas etti.

AKYAZI STADININ İSMİ BELLİ Mİ?

Stadyumun adı henüz belli değil.

2010-2011 SEZONU ŞAMPİYONU ŞAMPİYONU KİM?

Trabzonspor 2010-2011 yılında söke söke şampiyon oldu. Passolig olmasa o dönemdeki seyirciyi kaybetmezdik. 2010-2011 sezonu bizde çok derin bir iz bıraktı. Hukuken alınan kararlara saygımız var. Ben bu çaresizliğe isyan ediyorum. Şike süreci ile ilgili mücadelemiz devam edecek.

TRABZONSPOR TV NE OLDU?

Trabzonspor TV için zaman istiyorum. Trabzonspor TV olmazsa olmaz ancak zamana ihtiyacımız var.

FENERBAHÇE TRABZON'A GELDİĞİNDE NE OLACAK?

Fenerbahçe, Trabzon'a geldiğinde 1. sınıf muamele uygulayacağız.

ALTYAPI İLE İLGİLİ

Önümüzdeki hafta altyapıyı ve 1461 Trabzon'u aynı çatı altında toplayacak operasyonu başlatıyoruz. Bir tane Almanya'da, bir tane İstanbul'da altyapı işine giriyoruz. Scout ekibimiz ilk etapta 8 kişi olacak. İsimleri önümüzdeki hafta açıklayacağız. 

HAMİ KALACAK MI?

Hami'ye güveniyorum. Hami başarılı olursa onu gelecek sezon da takımın başında görmek isterim. Buradan söz veriyorum. Eğer o sinerji yakalanırsa, Hami o başarıyı sağlarsa Hami'yi göndermem." 

"HACIOSMANOĞLU'NU SUÇLAMIYORUM"

Benim kimseyi suçlamak gibi bir niyetim yok. Takımlar sıkıntıya girdiğinde çözümü şunda arıyorlar, "flaş bir transfer, ortamı şöyle bir yatıştıralım'' o nedenle ben gerçekçi bir Trabzonspor yolculuğunu vaat ediyorum. Biz bunu yapacağız. Ne olursa olsun hiçbir baskı bizi yanlışa yönlendirmeyecek. Twitter'ı kullanıyoruz... Biz hiçbir baskıyla transfer yapmak istemiyoruz. Zor bir tünelden geçtiğimizi, tünelin sonunda da ışığı gördüğümüzü belirtmek istiyorum.
 
"HACIOSMANOĞLU 500 TL ÇEK ALMIŞ"
 
İbrahim Hacıosmanoğlu'nun elinde bir çek olduğu doğru. Bu ne dedim. İbrahim Bey kulübe borç para vermiş. Ayrılmadan önce de almak üzere çekini almış. 500 bin TL'lik bir çek. İçeride böyle bir alacak var ki çeki almış. İçeriye vermiş olduğu para var. Kendisinin başkan olduğu dönemde defalarca verdiği ve aldığı var. Sonuçta olmayan bir şeyi alması mümkün değil. Nereden geliyor bu paralar benim konum değil.
 
"TS CLUB'LAR ZARAR EDİYOR"
 
TS Club'lara baktım, çok acı bir durumla karşı karşıyayız. İnsanlar kârı, satışla karıştırıyorlar sanırım. Kâr başka bir şey. Stoklara baktım, rapor henüz gelmedi ama bizim TS Club'larda 4 milyon zararımız var. Forma vs. her şeyi satıyoruz ama 4 Milyon zarar ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor