Muharrem Usta: "Türkiye'de sistem artık bitmiştir"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçının ardından oluşan gelişmeleri aktararak, o günden bugüne üzüntülerinin devam ettiğini söyledi.   Usta, "Türkiye'de futbolun oturduğu si

Muharrem Usta: "Türkiye'de sistem artık bitmiştir"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçının ardından oluşan gelişmeleri aktararak, o günden bugüne üzüntülerinin devam ettiğini söyledi.
 
Usta, "Türkiye'de futbolun oturduğu sistem artık bitmiştir" dedi. 
 
Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı olağanüstü toplantının ardından Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "5 tane kırmızı kartlı oyuncunuz var, 5 önemli oyuncunuz da sakat ve takımı kurtarmakta zorlanıyorsunuz. Bir de onun üstüne bu psikoloji ekleniyor. Tabii zor bir durum. Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşananların Türkiye'de değişimin işaret noktası olduğuna inandıkça, bunu Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında da gördüm, biz bu eziyeti çekmeyi de sindirebiliriz" diye konuştu.
 
"EL BİRLİĞİ İLE YENİDEN İNŞA ETMELİYİZ"
 
Kulüpler Birliği Vakfı olağanüstü toplantısının ana temasından bahseden Usta, "Türkiye'de futbolun oturduğu sistem artık bitmiştir. Bütün kulüplerin gerçek anlamdaki deklarasyonunu söylüyorum. Biz artık şuna net bir şekilde inandık; büyüklüğü, küçüklüğünü ayırmadan, Anadolu, İstanbul kulübü ayrımı yapmadan bu düzen bitmiştir. Bu düzen ile ne Türkiye Futbol Federasyonu ne hakemlik camiası ne futbolcular ne yöneticiler ne kulüpler yarınlarını kurtaramazlar. El birliğiyle bunu yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında bu söylemlerle ilgili negatif herhangi bir cümle asla ve asla konuşulmadı. Buna onun için sevinçliyim. Galatasaray - Trabzonspor maçı buna milat oluşturduğu için sevinçliyim" şeklinde konuştu.
 
"TRABZONSPOR BÜYÜK BİR KULÜP"
 
Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu vurgulayan Usta, "Barcelona 2003'te çok önemli bir kriz yaşadı ve ligin en altına kadar inmişti ama büyükler kalkmasını bilirler. Tabi ki biz de buradan kalkmasını bileceğiz" diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor