Muharrem Usta: "Trabzonspor hocaya ait bir takım değildir"

Muharrem Usta önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta: "Trabzonspor hocaya ait bir takım değildir"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.


İşte Usta'nın açıklamalarının satır başları;

Bizim bu sezonun ilk devresi takım iki şeklide bize yaşattı. Galatasaray camisası için en iyisi olsun isteriz. Rakip olsakta bütün kulüplerin iyi olmasını temenni ederiz. Biz öyle şeyler yaşadık ki kim gelirse ne olur cümlesine yorumum yok. Fatih hoca gelecek mi bilmiyorum ama onunla daha renkili olabilir.

Bizim uzun yıllara bakıldığında temel olarak çok sık teknik direktör değişikliği ve yeni bir kadro kurulması sorunu vardı. Biz seçildiğimiz de bir teknik direktör seçelim, Trabzonspor'un istikrarlı bir sisteme ihtiyacı var. Hocamızın arkasında duralım. iyi bir kadromuz olsun. Ne kadar istikrarlı bir süreç yaşarsak takım iyi olur şeklindeydi. Takım kötü gidince Türkiye'de ilk hesap teknik direktöre kasilir. Bu tabuyu yıkmak için hocamızın arkasında durduk. Biz sene başına iyi bir kadroyla girdik. Bizim gündemimizde 6-7 oyuncu vardı. İstediklerimizin tamamını kulübe kazandırdık. İyi bir takım kurmuş olduk. Stoper bölgesinde bir sıkıntı yaşadık ama Ersun Hocanın Hubocan konusunda olumlu bir görüşü vardı. Takımın ana iskeletine iyi oyuncular kattık. Sonuçta bizim Türkiye’de bir tabuyu yıkmak üzere hocanın arkasında durarak yaptığımız iş sonrasında hocayı göndermeye geldi. Bence bizim en büyük sorunumuz çok iyi bir kadro, yönetimin hocanın arkasında durması ancak çok büyük konsantrasyon eksikliği. Beklide sene başında bunları yaşamasaydık, yaptıklarımızın kıymeti bilinmeye bilirdi. Şuanda yaşanan olumlu havanın değeri tüm camiada sahiplenilen bir tablo ortaya çıkardı. Fenerbahçe’nin durumu da bize benziyor. Kötü başladılar aynı hocayla devam ettiler şuan başka bir yerdeler. Hocanın arkasında hiçbir takımda olmadığı kadar duran bir yönetim vardı bizde. Keşke arkasında durduğumuz hocayla yol alabilseydik ama olmadı. Yeni bir hocayla yeni bir takım kurma sirkülasyonuna girmeyeceğiz. Türkiye’nin en iyi kaliteli takımlardan birisi olduk. 2010-2011 sezonundan sonra gelmiş en iyi takım. Bu süreci yaşamış olduk. Değerini bilmemiz lazım. Geçen sene ikinci devre yine böyle bir devre yaşadık. Öyle gelmişken son 6 haftada hüsran yaşadık. Oranın tecrübesi bugüne ışık tutarak şimdi iyi gidiyoruz. Galatasaray’da gördük. Fenerbahçe’ye Galatasaray’a bakın. Beşiktaş’ta oldu. Şimdi Trabzonspor’a gönül vermiş dünyanın her yerindeki insanlar mutlu oldu. Trabzonspor aslında Türkiye’de ve dünyada olağanüstü bir renk eksikliği hissedilen bir değer. Fenerbahçe’nin durumu da bize benziyor. Kötü başladılar aynı hocayla devam ettiler şuan başka bir yerdeler. Hocanın arkasında hiçbir takımda olmadığı kadar duran bir yönetim vardı bizde. Keşke arkasında durduğumuz hocayla yol alabilseydik ama olmadı. Yeni bir hocayla yeni bir takım kurma sirkülasyonuna girmeyeceğiz. Türkiye’nin en iyi kaliteli takımlardan birisi olduk. 2010-2011 sezonundan sonra gelmiş en iyi takım. Bu süreci yaşamış olduk. Değerini bilmemiz lazım. Geçen sene ikinci devre yine böyle bir devre yaşadık. Öyle gelmişken son 6 haftada hüsran yaşadık. Oranın tecrübesi bugüne ışık tutarak şimdi iyi gidiyoruz. Galatasaray’da gördük. Fenerbahçe’ye Galatasaray’a bakın. Beşiktaş’ta oldu. Şimdi Trabzonspor’a gönül vermiş dünyanın her yerindeki insanlar mutlu oldu. Trabzonspor aslında Türkiye’de ve dünyada olağanüstü bir renk eksikliği hissedilen bir değer.

Akhisar maçına benden daha fazla üzülen kimse olmamıştır. Herkesle görüştükten sonra Rıza hocayla konuştuk. Aslında çok fazla tartışmadık. Ahmet Bey İstanbul’a geldi. Çok hızlı bir şekilde hocayla anlaştık. Aslında kontratların çok fazla önemli yok. O kadar sıkıntıya rağmen hocanın arkasında duran bir yönetim olarak başarılı olan hocayı elimizin üzerinde tutarız. Çok iyi bir kadro var. Başarının olduğu yerde anlaşamama gibi bir şey söz konusu değil. Bizim camiamız her zaman zirvede olmayı haketmiş bir camia. Son yıllarda yaşananlardan dolayı bunu bile çekinceli konuşuyoruz. Yaşadıklarımız ayranı üfleyerek yediğimiz için şunu demek lazım. İyi bir kadromuz var. Trabzonspor’un zirvede olması lazım. Zirve şampiyonluktur, oradan Avrupa’dır. Trabzonspor hocaya ait bir takım değildir. Her hocanın üzerine koyacağı bir takımımız var. O kadro kalitesini Trabzonspor bugün elinde bulunduruyor.

Sayısal olarak bakıldığında Türkiye’deki en dar kadrolardan biri bizde. Bizde iyi bir 11 var, kenarda 11’e ilave edilecek 7-8-9 oyuncu var. Biz sezona ligde ve Türkiye kupasında iyi iş çıkarmak için başladık. Bu iki pozisyonunda taşıyabilmek için kadro derinliğinizin iyi olması lazım. Kadro derinliği artınca yönetmek zorlaşır. Oynamayan oyuncu üzülür. Teknik Kadronun becerisi burada olağanüstü önem arz ediyor. Rıza hoca ile devamlı görüşüyoruz. Ne yapacağımız konusunda yol haritamız belli. Şu kadar oyuncu alacağı gibi bir kaosun içinde değiliz. Sorunu en az olan kulüplerden biriyiz. Camia şunu bilsin. Rıza hoca ve yönetim kurulu ne yapılması gerektiği konusunda mutabakat halindeyiz. Devre arasında Türkiye’de ki kulüpler arasında en az hareketlilik bizde olacaktır. Bu derin kadroyu her zaman diri bir şekilde tutmak. Geçen sene okay ve Onazi sakatlığında eyvah çekiyorduk. Sarı kart cezalımız var. Sakat oyuncularımız var ama eyvah yaşamıyoruz. Bu ikisini dengede taşımak için herkes olağanüstü bri seferbelik halinde. Sene başında yaşadığımız acı tecrübeden sonra bugün bulunduğumuz pozisyonun değerini bilerek çalımlaya devam edeceğiz. Ayrılan olabilir. Gitmek isteyen oyuncular var ama iskelette sorun olacak bir durum yok.

Biz yaptığımız toplantıda hocaya forma adaleti istediğimizi söyledik. Sosa bize geldiğinde formda değildi. Milan’da da oynamıyordu. Mehmet Ekici’ye başkan olarak ve Trabzonspor kulübü olarak yanlış yapmadım. Ben Mehmet’e şunu söyledim. İstanbul’daki kulüplerden ikisi ve hangisini isterseniz giderim, ancak ben şu kulübe gitmek istiyorum dediğinde ben seni kadro dışı bırakırım oynayamazsın dedim. Ben bunu anne babasına söyledim. Keşke böyle yapmasaydı. Sosa onun gibi değildi. Sosa gibi bir oyuncunun hazır olmadan oyuna sürülmesi konusunda sıkıntı yaşayacağımızı biliyorduk. Teknik kadro Sosa’yı hazırlamadan oyuna koymamalıydılar. Sosa’nın şehirle sorunu yok. Sosa bizim ikinci devreyle birlikte takım içinde en iyi oyuncularımızdan olan bir oyuncu olacağını herkes görecek. Bildiğimiz Sosa bize lazım. Biz bunu Burak’ta da yaşadık. Türkiye Çine göre daha zor olduğu için yaşadı. Burak’ta Sosa gibi olmaya yaklaştı ancak kurtardı. Rodallega’yı bugün Türkiye’de herkes ister. Trabzonspor gibi bir takımda uzun zamandan sonra forvet hattında çok iyi oyuncuları var. Rodallega’sız bir Trabzonspor düşünülebilir ama Trabzonspor’suz bir Rodallega düşünülemez. Bir oyuncunun değeri takımına ne zaman katkı yaptığı ile alakalıdır. Rodallega bizim için çok değerli bir oyuncu. Ne bizim ne hocanın kafasında Rodallega’nın gitmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Sporda kötü süreçler var ve bu süreçte insanlar geriliyor. 4 hafta önce çok kötü olduğunuz bir süreç yaşarken Sosyal medyada bizim olmamız daha doğru olduğunu gördük.

Biz Malatya’da büyük bir hüzün yaşadık. Bazı arkadaşlarımız istifa ettiler. Çok zorlandık ancak bir kulüpte yönetim zor durumdayken motivasyonu kaybedip çekilebiliyor. Trabzonspor çok zor şartlarda bir dönem yaşadı. Onun acısını hala yaşıyorum. Arkadaşlarımız çekildi olabilir ama bizim mutlaka devam etmemiz gerekiyordu. Bugün bizimde ayrıldığımızı düşünürsek Trabzonspor için bir facia olurdu. Sorumluluğu önce kulüplerde yönetimler alır başkanların yükü de çok ağırdır. Günün birinde tarih bize de yazacak. Gerçekten olağanüstü kötüyken bahar gelebiliyor. Biz aslında büyük takımlara karşı endişe ve korkusu olmayan bir kulübüz. Kötü günde de Trabzonspor taraftarı bizi terk etmedi. Her birine minnettarız. Yapılması gerekenin en iyisini yaptılar. Anadolu takımları ile oynadığımız maçlarda bile 20 Binin üzerinde bir taraftarla oynadık. Yine stadın ful olduğu maçlar yaşıyoruz. Yönetimler hesaplarını bir gün verecek. Bizden yana endişeleri olmasın. Kulübün iyi olması için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Türkiye’de seyircisi en fazla olan ikinci kulübüz. Biz maçlara konsantre olalım. Maç dışındaki hiçbir sebep sahadaki oyunculara yansımasın. İkinci yarıda özellikle Trabzon'daki maçlarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.

TS TV ile ilgili girişimiz yok. Ancak varolan televizyonlara baktığımızda başarılı olunamıyor. Tekrarlar dönüyor sürekli. Var olanların büyük bir ıstırabı var. Belki Trabzonspor çok rahat olduğunda düşünülebilir.
Deplasman bileti ile ilgili bazen kulüp satın alıyor ve dağıtıyor gibi söylemler oluyor. Biz kesinlikle böyle bir şey yapmıyoruz. Türkiye’de bizim gibi bir durum nadir oluyor. Hangi deplasman olursa olsun çok kısa sürede biletler tükeniyor. Deplasmanda bilet yüzdesini kalkması lazım. Taraftarların maça gelmesinin önünün açılması lazım. Gelseler ne olur. Biz artırmak için çok konuşuyoruz ama olmuyor. Bunun mutlaka çözülmesi lazım. Kulüpler için kazanç kapısıdır. Taraftarın olup olmasının etkisi çok büyük. Göztepe maçı oynadık kaybettik. Seyircinin az olduğun maçlarda oyuncu da zevk almıyor. İmkan olsa da yüzde 5 değil. 20-30 olsa.

O dönem uğraştığımız ama alamadığımız oyuncular var. Junuzovic yada Sosa olacaktı biri oldu. Medel ve Kucka olacaktı. Kucka’yı çözünce Medel’den uzaklaştık. Serdar konusunda olmazsa alternatif baktık. Hubocan konusunda ayrıca çek etmek için çalışıyorduk. Serdardan elde edeceğimiz Hubocan’a dan alacağımızı düşündük. Başta ne oldu derken Hubocan Serdar’ın yerini doldurdu.

Abdülkadir daha sonra çıktı. Ama farklı özellikleri olan gözümüzün nuru iki oyuncu. Bu tarz oyunculara dünyanın her tarafından ilginin olmaması söz konu değil. Avrupa’daki büyük kulüplerle görüşmeler oluyor ama resmi bir teklif yok. Resmi kişiler benle görüşüyorlar, izliyorlar. Dev kulüplerin radarında bu isimler. Abdülkadir saha ağırlıklı İspanya tarafından Yusuf’a her taraftan ilgi var. Bu oyuncuları büyük kulüpler takip ediyor. Rakamları da konuşuyoruz. Ama resmi bir teklif yok. Onların geleceği iyi olacak ama çok çalışmalılar. Ne yıldızlar gelip kaybolup gitti. Olağanüstü karakterleri var. O yaşta belki biz olsak çok şımarırız ama şımarmıyorlar. Her maç üzerine koymaları lazım. Üzerine koymaları lazım. Onlar gerçek yıldız adayları. Günün sonunda bu teklifler gelecek. Ben Trabzonspor’da oynasınlar çok iyi olsunlar istiyorum. Ben onlarla konuşuyorum, ailelerimle konuşuyorum. Yusuf yazıcı için ev önemliydi, aldık. Araba istediler hiç olmadı dedi aldık hediye ettik. Kontrat iyileştirmeleri ile onları taşıyoruz. Abdülkadir ev istedi. Onur’un evini çok beğendi Onur’da jest yapmış. Birazını Onur verdi gerisini biz verdik ev alacağız. Ehliyet alacak. Arabasını da alacağız. Bir onların gençlerin idolü olmasını istiyoruz. Düşündük onları da programa alsak diye. Onu da yapacağız. Bunlar toplumun meşurları onların duruşuyla örnek olmaları lazım. Biz Trabzonspor olarak böyle bir misyonunda peşindeyiz. Ben Yusuf’a Backham olabilirsin am dolu dolu gelişimini tamamlaman lazım dedim. Onu ilk olarak Amerika’ya göndereceğiz. Bu Abdülkadir içinde geçerli. Bu tarz konuların konuştuğunuzda bunun ne olduğunu anlıyorlar Onlar önemli bir yolculuğa çıktı.

Sadi hoca ev altyapıda taş taş üstüne koyanlara teşekkür ediyoruz. Artık somut bir durum var. Dünyada gelip bizim oyuncularımızı izliyorlar. Alt yapıdaki çocuklar için bu somut örnekler yakalanabilir durumda. Bizim altyapıda çok değerli oyuncular var. Umarım onlarda çok çalışarak biz Yusuf ve Abdülkadir olacaklar. Kaliteli oyuncu iyi takım içinde kendini gösterebiliyor. Onların arasına girip oynayabilmek çok önemli. Onlarında gençleri sahiplenmesi çok önemli. Bunlar olağanüstü tablolar. Altyapıdaki oyuncular onları seyrediyor. Bende onlara olabilirsiniz ama çok çalışmanız gerek diyoruz.

Mas’a teklif var. Bakıyoruz. Onun dışında hiçbir oyuncu ile ilgili konuşmak istemem. Mas’ın durumu kamuoyuna mal dolu. Devre arasında zaten göreceğiz.

Statta sıkıntı var ama daha daha bir alışkanlık oldu. Araçla çıkmak çok kolay olmuyor. Trabzon tarihinin en büyük yatırımı stat ve çevresine oldu. Stadın boşalmasında sıkıntı oluyor ama çözülecek.

Hakem konularına girmiyoruz. Taraftarlar birçok şeyi yazıp çiziyorlardır. Trabzonspor’un şuanda puan kaybetmeye hem de haksız kaybetmeye tahammülü yok. Ben bunların Yusuf Namoğlu tarafından izlendiğini biliyorum. Hatayı kabul edeceğiz. Ama hangisi kasıtlı hangisi değil durumunun içinde çıkılabilir olduğunu düşünmüyorum. Bazen kasıtlı olduğunu düşündüğüm durumlar oluyor ama aman aman bir durum olmadı. Hiçbir hakemim kasıtlı bir iş yapacağınız inanmıyorum ve inanmak istemiyorum. Yanlışlar oluyor.  Bizim lehimize olan yanlışlarda oluyor. Biz iyi niyetle bu işi çözmek zorundayız . Video hakem uygulamasını net olarak destekliyorum.

Geldiğimizden beri TS Clupları bir yöneticiye vermiştik. Şuanda orada bir yönetici yok. Satışlarda iyi durumdayız. Yapılacak çok iş var o konuda.

Mali anlamda transfer yapmamıza resmen bir engel yok. Kulübün finansallarında çok yoğun bir emek sarf ediyoruz. Çok kaliteli bir takım ve finansallarını da toparlamaya çalışan bir takım var. Uzun bir yolculuğa ihtiyaç var. Herkes bilsin ki. Küçülelim 5-10 seneyi unutalım borçlar olmasın. Ama böyle bir durum yok. Küçülünce her şeyi kaybederiz. Sponsor gelmez. Başarı olmayınca gelir olmaz. 3-5 senede büyük projeler yaparak çok basiretli bir tüccar gibi büyük gelirlerle Trabzonspor sağlıklı bir düzene gelebilir. İlla bir yönetim tarafından yapılması önemli değil. Seçime bir sene daha var. Adaylık konusunda hiçbir şey şuanda düşünmüyorum. Yedek yöneticilerimiz var. Devam ediyoruz. Malatya maçından sonra çok zor bir süreçten geçiyoruz. Kenetlenerek bu yolculuğu taşıyan arkadaşlarım teşekkür ediyorum. Zor dönemde bizde bittik yapacak bir şey yok emek kolay. Bizde yokuz deseydik ne olurdu düşünmek istemiyorum.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor