Muharrem Usta değişim için söz verdi!

Olaylı Galatasaray Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta CNN Türk'de bir programa telefonla katıldı. Usta kendisine yöneltilen soruları yanıtlaken değişimin öncüsü olacağının sözünü verdi. İşte U

Muharrem Usta değişim için söz verdi!

Olaylı Galatasaray Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta CNN Türk'de bir programa telefonla katıldı. Usta kendisine yöneltilen soruları yanıtlaken değişimin öncüsü olacağının sözünü verdi.

İşte Usta'nın açıklamlarının satır başları

Sembolik anlamda sanal hayat kendisini gösterdi. Bu maç uzun süredir Türkiye’deki futbolun inandırıcılığı hakkında bir fotoğraftı. Bu fotoya bakıldığında samimi inandırıcı bir şey bulabilir misiniz. Halbuki spor, kardeşliği, bir arada olmayı ortaya çıkaran bir alandır. Ancak biz bir tiyatro izlemekteyiz. Bu durumda Trabzonspor’un rahatsızlığı üst seviyeye çıkmıştır. Yanlızca Trabzonspor için değil bu atmosferin Türkiye'de hava almayı zorlaştırdığını düşünüyorum.  Burada şeffaflığın ortadan kalkması gereken bir durum var. Biz bunun için zarif bir protestoyu ortaya koyalım. Medeni bir protesto olmalı. Kendi aramızda biraz belirledik ancak daha farklı şeyler ortaya çıkmıştır. Bunu Trabzonspor için değil Türkiye'deki puslu havanın kalkması için buhranın dağılması için yapacağız.

Bizim Galatasaray maçından sonra beni 10 kulüp başkanı aradı bunlar arasında büyük takımlar da var. Sistemden şikayetçi olduklarını bir şey yapmaları gerektiğini söylediler. Kulüpler birliği Pazar günü toplanıyor. Burada hiçbir başkanın durumdan memnun olduğunu söyleyeceğini düşünmüyorum Benim bir teklifim olacak. Bütün takım taraftarlarının buluştuğu, İstanbul’da çok iyi bir şekilde planlanmış içinde sanatın bile olduğu zekice bir protesto düzenlemek istiyorum. PFDK sevki konusuda centilmenlik dışı konuştuğum tartışabilir. Elimden geldiğince edebi konuşmaya çalıştım. O akşam sadece bizim maç değil sistem konuşuldu. Bütün spor programlarına bakıldığında en az sportifliğe aykırı olarak konuşan ben olmuşumdur.

Futbol sadece futbol değildir. Aslında büyük bir endüstri. Ekonomisi çok büyük bir alandan bahsediyoruz. İster istemez insanların bu pastadan yanlış veya düzgün bir şekilde pay almaya almaya çalışıyor. Bazen terör eylemleri olur ve bu eylemi yapanlar eylemi neden yapıldığını bilmez, arkalarında 3. 5. kişier vardır bu da aynı şeklide. Adalet ortamının rahatsız edilmediği bir ortama geçilmesi gerekmektedir. 

Bana bir başka yerde MHK başkanı değişmeli mi diye sordular. Bende hayır şuanda sorun onun değişmesi değildir. Veya o gitti bu geldiyle sorun çözülmeyecek. Kuddusi bey varken de yanıyor yokken de yanıyordu. Gösteriler , bir işaret fişeği yakmak içindir. Yoksa taraftarla yapılan eylemin başka bir anlamı yoktur. Yapısal bir değişimin olması gerekir. Kulüpler Birliğinde önereceğim bir yapı var. Ancak önce öneriyi sunacağım ve sonra açıklayacağım.

Kulüpler birliğinde herkesin kulüp olarak menfaati aynı değil. Yaşananlar bize şunu gösterdi bazı ortak noktalarda buluşacağımız şeyler var. Tüm yaşananlardan sonra 2010-11'i de dahil ettiğimizde şunu söyleyebiliriz Kulüpler Birliği artık gerekli adımları atmaları gerekmektedir.

4 büyüklerden birisi ve zor şartlarda Trabzonspor'un ortaya koyduğu başarıya bakıldığında adalet çerçevesi üzerinde değişimi başlatmak üzere yola çıkıyorum ben. Her türlü değişimin gerçekleştirilmesi için yapılması için öncü olacağımın sözünü veriyorum. 

Ben Aykut'la ilgili haberi gördüm. Gerçekten tehdit var mı yok mu biliyorum. Eğer varsa böyle birşey varsa kesinlikle karşısındayım. Şunu da söylemek gerekir, iklim o kadar karışık bir hale gelmişki hakemlere saygı da kalmamış. 25-26 yaşındaki çocuklardan hakemler benim yaşımdaki olgunluğu bekliyor. Hakemler daha babacan olmalıdır. Benim oyucumun yaptığı bir hatanın benim gözümde töleransı olmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor