"Muharrem Usta bunu çöz dedi" passolig rüşvet teklif etti

O kulübün başkanından dikkat çeken iddialar

"Muharrem Usta bunu çöz dedi" passolig rüşvet teklif etti

Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Karabükspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada tartışma konusu olan taraftar sayısı ile ilgilii olarak, maç günü Muharrem Usta'nın kendisini arayarak "bu durumu çöz" dediğini sonrasında arayan Passolig müdürünün ise kendisine rüşvet teklif ettiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Passolig uygulamasına ilişkin eleştirilerde bulundu. 

Tankut, Karabük Üniversitesi tarafından üniversitenin Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen "Karabük ve Futbol" isimli panelde yaptığı konuşan Tankut, şunları söyledi:

"Passoligde amaç futboldaki terörü önlemekti. Şimdi futboldaki terör önleniyor mu? Stada girerken hepimiz kontrolden geçiyoruz. Biletlerimiz ona göre belli oluyor. Oturduğumuz yerler belli. Ama 20 kişi hakeme küfür yapıyor, sonra ikinci bir küfür yapıyor. Kulüp olarak her saniyesine göre para ediyoruz. 20 kişi yüzünden 10 bin kişilik tribün olduğu gibi cezalı duruma geliyor. Çok ciddi bir saçmalık var. Bir kupayı vermeyi dahi organize edemeyen yönetici anlayışıyla maalesef bunlar çözülemiyor. Türkiye'nin en büyük sorunlarından bir tanesi yönetici sıkıntısı."

"BANA RÜŞVET TEKLİF EDİYOR"

"Passolig eğer amacına ulaşmıyorsa o zaman insanlardan niye para alınıyor?"
diye soran Tankut, şöyle devam etti:

"Passolig kartı için 25 lira alınıyorsa, yapılması gerekenlerin yapılması lazım. Sıkıntılarımız var ve dile getiriyoruz. Sahamızda Trabzonspor maçında misafir seyirciye ayırdığımız kontenjanımız olan yüzde 5'lik yerin karşılığı 667 koltuk ediyor. Cezamız nedeniyle bizim seyircimiz yok. Yanıma gelen kulüp müdürümüz 'Passolig sürekli bilet satıyor. Biz müdahale ettik ve binde durdu' dedi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Bey beni arayıp 'bunu çöz' diyor. Neyini çözeceğim. Yönetmeliğe göre 667'den 1 kişi fazla alırsam 100 bin lira ceza kesiliyor. '100 bin lira ceza kesilecek peki ben bunu nasıl önleyeceğim?' dediğimde 'Biz federasyonla görüşelim bu seferlik kesmesinler.' Bu seferlik olur mu, böyle saçmalık olur mu? Kaç kişi ayrıldıysa o kadar kişi gelir. O gün çok ciddi gerginlik yaşadık. Passolig Genel Müdürünün bana açtığı telefon çok enteresan. 'Başkanım bunu bu seferlik kabul edin. Sezon sonuna kadar sizden alacağımız paraları almayalım' diyor. Bana rüşvet teklif ediyor. Yönetim sıkıntılarımız maalesef her yerde var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor