Muharrem Usta: Bugün burada tarih yazıldı

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Haber61'e konuştu.

Muharrem Usta: Bugün burada tarih yazıldı

HABER61 / ÖZEL

HABER: TUNCAY LAKOT

KAMERA: EMRAH PAÇA

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Haber61TV'ye özel açıklamalarda bulundu. 

Muharrem Usta şunları söyledi: "Dünyanın 4 bir yanından gelen Trabzonspor taraftarına teşekkür ediyorum.Tabi Önce taraftara teşekkür borçluyuz. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Trabzonspor taraftarları ile şehirde çok farklı bir hava vardı. Bana çocukluk yıllarımı hatırlattı. Trabzonspor’un çok başarılı olduğu yıllarda biz bunları sokakta görüyorduk. Zannediyorum on bin taraftar Trabzon dışından geldi ki Avrupa’nın her ülkesinden burada Trabzonspor taraftarı gördük. Bu bizim sorumluluğumuzu tabi ki arttırıyor. Trabzon’da bugün yine bir tarih yazıldı. Olağanüstü bir stadımız var hepimiz biliyoruz ama. Bu stad  bence çok iyi bir şölen sundu. Futbolun aslında bir şölen olduğunu ve taraftarlar gelirken sadece maça değil şölene gelmeli dediğimiz, ara ara Avrupa’daki maçlara insanlar şölen için geliyorlar dediğimiz bir hava vardı bugün burada. Ben doyasıya taraftarın bunu yaşadığını gördüm ve onlar adına çok sevinçliyim. Çünkü biz futbolun sadece kazanmak veya kaybetmek değil, futbolun içinde bunlar her zaman olacak. Bir şölen havasında insanların eğlenmek için geldikleri bir durum olarak görüyoruz. Bugün bence biz bunu fazlasıyla başardık.

Düşmek ve o düştüğünüz yerden kalkmak. Kalkmak düşmekten daha zordur. Yeniden ayağa kalkmak acaba sorularından kurtulmak ve kendinizi kurtarabilmek ve şartlar ne olursa olsun buradan kalkmayı başarabiliriz diyebilmek. Doğası gereği böyle bir hava oldu ama bu takımın bu şehrin genetiğinde her şartta başarabilmek ve bunu defalarca yapabildiğini gösterebilmek var. Bence bugün biz bunu hep birlikte yine hatırladık. Trabzonspor başarır. Trabzonspor yapar ama bu kuru kuruya olmuyor ve gerçekten çok çalışmak gerekiyor. Biz bu konuda çok çalışıyoruz.

Bence taraftarımız bu işe çok destek veriyor ve bugün burada bir kez daha gördük ki Trabzonspor iyi yolda ve daha da iyi olacak ben inanıyorum. Tabi hep de şunu beklemek gerekmiyor her maçı kazanacaksınız. Böyle bir dünya yok ara ara daha kötü günleriniz de olacak ama artık bir yolculuğa girdik görünen o bu yolculukta ara ara 10 kişi kalmakta var ama 10 kişi kalıp başarabilmekte var bugün oyuncuların her birisi bence bu sorumluluğu aldılar. Takımda tecrübeli oyuncular var onların katkısını burada net bir şekilde görebiliyoruz. Tecrübe olan yerde enerjide varsa gençlerin enerjisi abilerin tecrübesiyle takımın o açığı kapatabildiğini gördük. İlk anda acaba bence ne olacak dedim ama gördük ki hayır Trabzonspor  buradan kalkmasını becerdi.

Transfer görüşmeleriniz ne aşamada
Biz bugün ki maça bakarak buna karar vermiyoruz. Bu bir stratejik plan. Trabzonspor çok kötü günlerden geçerken bizim planımız aslında çalışıyordu. Belki milyonların istediği gibi biz hareket etmedik. Bizim bir planımız var ve bu plan işliyor. Gelecek seneye ait bir planımız da var. Doğası gereği planlamalarımızı işleteceğiz. Biz bu maça bakıp iyiyiz ya da kötüyüz diye bir hesap yapmıyoruz. Takımımızı biliyoruz. Hangi standart ve seviyede olduğumuzu biliyoruz. Aksayan yönlerimizi iyi biliyoruz ve onları iyi analiz ediyoruz. Bunun üzerine neleri koyabiliriz diye bunun hesaplarını yapıyoruz. Zamanı geldiğinde de bunları hep birlikte göreceğiz ama bizimkisi sessiz ve derinden olacak dedi.

Trabzonspor’un ligdeki hedefi nedir?

Daha öncede söyledim biz bir iskelete oluşturmaya çalışıyoruz. Trabzonspor önce sağlam bir iskelete ihtiyacı var. İkinci devrenin ana hedefi oydu ve başlangıçta da bir çıta koymuştuk. Biz sadece ikinci devre 35 puanın üzerine ne kadar çıkabilirsek önce o barajı aşmamız lazım ne kadar yukarı çıkabilirsek o kadar sağlıklı ve ayakları yere basan bir takımımız olacak. Gönlümden geçen seçildiğimizde elimde çok kaliteli bir iskelet olsaydı başka yerdeydik. Onun için iskeleti önemsiyorum oda şuan başladı. Zannediyorum bu hedefi başarabilirsek  daha önümüzde çok maç var. Bence ikinci devrenin zor virajı daha yeni başladı. Bundan sonra çok ciddi maçlarımız olacak. Bu maçlarla birlikte takımımızı ölçeceğiz, ligi ölçeceğiz ve ona göre geleceğe bakacağız. Sene sonu nerede biter öyle bir hedefimiz yok. Nerede biteceğini hep birlikte göreceğiz. İkinci devre hedefimizi yakalarsak zannediyorum ligi en iyi yerde bitireceğiz. Tabi bu arada rakiplerin durumu da bu işe etki etmiş olacak.



KAYNAK BELİRTİLMEDEN KULLANILAMAZ


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor