Muharrem Usta: "Bu olay ne ilk ne de son"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Salih Dursun olayıyla ilgili olarak, bu tarz şeylerin futbolda hala olabileceğini ve bu olayın ne ilk ne de son olacağını söyledi.   Usta, bordo-mavili takımın Galatasaray ile yaptığı maçta oyuncuları Salih Dursun

Muharrem Usta: "Bu olay ne ilk ne de son"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Salih Dursun olayıyla ilgili olarak, bu tarz şeylerin futbolda hala olabileceğini ve bu olayın ne ilk ne de son olacağını söyledi.
 
Usta, bordo-mavili takımın Galatasaray ile yaptığı maçta oyuncuları Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart gösterdiği hareketinin, herkesi düşünmeye ittiğini dikkati çekerek, "Bir futbolcunun bunu yapmasının doğru olmadığını düşünüyorum ancak öyle bir durum oluştu ki, Türkiye'de her futbolcu bunu yapabilecek duruma geldi. Ortada ironik bir durum var. Bir tarafıyla bakarsak bir oyuncunun bunu yapmaması gerekirdi ancak diğer açıdan bakarsak artık iş oyunculara kadar kaldı. Kartı da o gösterdi oldu" ifadelerini kullandı.
 
Usta, Avrupa'da da gerçekten vahim maçlar oynandığını ancak Türkiye'de bunun boyutunun çok değişmeye başladığını vurgulayarak, "Ben futbolda bu tarz şeylerin hala olabileceğine inanıyorum. Bu ne ilktir ne de sondur" dedi.
 
Trabzonspor'un da ekonomik açıdan sorunları olduğunu ve UEFA ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Usta, "Zannediyorum mart ayının sonuna doğru UEFA ile bir ön görüşme yapacağız. Bizim çok acil karar verecek bir durumumuz yok ama kendimizi buna göre planlamamız gerekiyor. Onlarla bir uğraş veriyoruz ama bir sorun olmadan atlatırız" diye konuştu.
 
HAKEMLERİN, MAAŞLI ÇALIŞMALARI GEREKİYOR
 
Başkan Muharrem Usta, hakemlerin Türkiye Futbol Federasyonu'nda maaşlı çalışması gerektiğini ve gelirlerinin sadece federasyondan olması gerektiğini söyledi.
 
Hakemlerin, ekonomik kaygılarla başka bir yerde çalışmamaları gerektiğini ifade eden Usta, hakemlere verilen puanlarla ilgili olarak ise şunları aktardı:
 
"Maçı yönettiğinde hakemlere kim puan veriyor ? Futbol Federasyonu içerisinde bir başka ekip veriyor. Ya bağımsız bir yapı kurulsun ve o yapı hakemlere oy versin ya da kulüpler versin. O zaman gerçekten objektif bir durum olur. Hakemlere, yapmış olduğu işin sonucunda bağımsız heyetler tarafından aynı zamanda maçı yönetilen kulüplerin yöneticileri tarafından ya da delegeleri tarafından puanlarının yarısının verildiği bir düzene geçmek. Bu gerçekten iyi bir sistemdir."
 
Merkez Hakem Kurulunun başkanının değişmesi ya da Futbol Federasyonu başkanının değişmesinin çözüm olmayacağını belirten Usta, "Başkanlar çok değişti. Buradaki düzen artık bitmiş bir düzendir. Artık Futbol Federasyonu da, kulüpler de, biz de bunu söylüyoruz. Bu düzen artık Türkiye de futbolu taşımıyor. Yeni bir düzene ihtiyacımız var ve el birliğiyle bunu kurmalıyız" diye görüş belirtti.
 
Hakemlerin de futbolcular gibi futbolun bir parçası olduğunu ancak futbol kulüpleriyle hakemlerin birbirlerine çok uzak olduğunu kaydeden Usta, "Hakemler bizim kurmuş olduğumuz oyunun bir parçası. Avrupa'da çok güzel modeller var. Biz Türkiye Futbol Federasyonu'na her kulübün kaptanları, başkanları, yöneticileri ve hakemlerinin iç içe olması ve sık sık görüşmeleri gerektiği fikrini önerdik. Oyuncular hakemleri, hakemler de oyuncuları daha yakından tanısın" değerlendirmesinde bulundu.
 
Usta ayrıca Rumen teknik direktör Mircea Lucescu konusuyla ilgili olarak, tecrübenin çok önemli bir şey olduğunu ve bu konuda basınla konuşmamaları gerektiğini anladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler