Muharrem Usta: “Bir daha böyle bir şeye bulaşmayacağım”

Muharrem Usta katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta: “Bir daha böyle bir şeye bulaşmayacağım”

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.


Başkan Usta Olağanüstü kongrede kesinlikle aday olamayacağını ve ileride de bu işlere bir daha bulaşmayacağını söyledi.

Başkan Usta'nın açıklamaları şu şekilde;

Geldiğimiz dönemi hatırladığımda çok zor bir dönemdi. Büyük kulüplerin kümeye giderken kurtulma anları olmuştur. Benim geldiğim dönemde böyle bir dönemdi. Biz Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu’nu yenerek ligde kalma işini çözdük. Her şeyi unuttuğumuz gibi o günleri de unutuyoruz. Geldiğimizde çok kötü bir ekonomik durum vardı. 50 Milyon TL topladık, sonra bir 50 daha topladık ve biraz nefes aldık. Gelen yöneticiler sağduyu ile hareket ediyor. Bir yol haritası çizmeniz gerekiyor.

Trabzonspor öyle bir duruma gelmişti ki artık Trabzonspor’un adı anılmaması gereken şampiyonluk yaşayamayacak olduğu bir durumdaydı. Ama ben bu yolda olmak istemedim. İlk dönem sıkıntı yaşadık ama ikinci devre iyi bir dönem geçirdik. 50. Yılımızda bu kadroyu zenginleştirerek şampiyonluğa oynayıp oynamamayı düşündük. Diğer camialar şampiyonluk dediklerinde anormal karşılanmazken Trabzonspor taraftarları hayır biz şampiyonluğa oynamayalım, yapılanalım demiyor. Sonra kadroyu yaptık ve ilk 8 haftada çok kötü bir dönem yaşadık. Sonra hoca değiştirdik. Bizim camiadan Ersun Hoca ile devam etmeme baskısı çok geldi. Arkasında durdum iyi bir başarı olabilmesi için teknik direktör değişikliğinin lig başlamasından sonra yapılmasına karşıyım. 8 haftada bu olunca teknik direktörün değişmesi gerekti. Yabancı hoca istemedik, oyuncuları, takımları tanıması uzun olacaktı. Fatih Hoca ile de görüştük. Ama olmadı. Rıza hocayı getirdik ve çok iyi bir puan ortalaması yakaladık. Devre arasından sonra transfer çok konuşuldu. Bu oyuncular arasında inanılmaz bir kırımla yaşattıdı. Bizim ahengimiz feci şekilde bozuldu. İkinci devreye girdiğimizde Ersun Hoca ile yaşadığımızın aynısını Rıza hoca ile yaşadık. Bütün ahengimiz bozuldu. Şanssızlıklarda oldu. Rıza Hocaya suç bulmuyorum.

İkinci devrenin ilk 9 karşılaşmasındaki puan kayıplarından sonra takım iyice dağıldı. 50. Yılla ilgili gerçekten iyi bir başarı ortaya çıkması adına kurduğumuz hayaller yıkıldı. Ekonomik olarak sıkıntı içinde benim görüşümün değil de başka bir görüşün etkili olacağını düşündük. Yeni bir dönem olsun. Yeni arkadaşlar gelsin dedik. Her başarı ve başarısızlıkta liderler sorumludur. Ama herkesin etkisi vardır. Trabzonspor iyi bir takım ama bu takımdan iyi bir sonuç elde edemedik. İleride elde edebilirsin ama sürdürülebilirlik önemli. Borç buna izin vermiyor. Biz taraftarımız camiamız mutlu olsun diye böyle bir yolculuğa girdik. Ama istediklerimiz olmadı. Burada şu sorumluluğu alıyoruz. Aldığımız borcun üzerinde bir borç bırakmadan bırakacağız. Trabzonspor’un borcunu 15 Milyon Euro daha azaltacak bir taahhüdüm var benim. 157 Milyon Euro ile almıştım. En kötü 157 Milyon Euro ile bırakacağım. Taahhüdümü yazılı olarak kulübe verdim. Bu taahhüdü yeni yönetim aldıklarında bazı önerilerim var kabul ederlerse borç aldığımızdan da aşağıya inmiş olacak.

Tıpta bir söz vardır. Önce zarar verme. Bunu çok önemserim. Kulübe asla ve asla zarar vermeden belki de Türkiye’de ilk defa kulübe zarar vermeden yönetim değişecek. Yasa çıkarmaya çalışıyoruz, Futbol yasası. Vicdan varken yasaya ne gerek var. Ahmet Bey inşallah başkan olacak. Benden kendisine en ufak bir zarar olmayacak.

Biz Trencin kulübüne ödemelerini yaptık. Son 250 Bin Euro kalmıştı. Onun bir tarihi vardı. Bunun uzatılması için kulüple anlaştık. UEFA’nın talimatlarında biz yasa var. Anlaştığınızda bildirmeniz gerekiyor.  O konuda bir aksaklık oldu. Avukatlarımız bugün bir başvuru yaptı. Bir aksiklik olmazsa Haziran’da kalkar.

Ersun Yanal’ın arkasında duran böyle bir başkan varken. Kendi cebimden para bile verdim. 6-1'den sonra gidip sen Trabzonspor’u mahkemeye veriyorsun. Bunu sen bu kulübe nasıl yaparsın? Aziz Yıldırım az söylemiş. Tarihi sonuçların alındığı maçların ardından bile ben iyi olacağını düşündüm ama Akhisar maçı başka bir yere geldi.

Sosyal medya üzerinden hakaret eden çocukları mahkemeye verin dedim. Benim avukat 200-300 kişiyi vermiş baktım hepsi lise öğrencisi. Büyükler akıllanmış yapmıyor. Anne babalar yazı yazıyorlar affedin diye. Bende affediyorum. O zaman bu haysiyetsiz bir iş dedim. Sosyal medya doğrudur ama ne için kullandığınız önemli. Arka planında bu çocukları yönlendirenler var. Tuzağa düşüyorlar.  

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının aydınlatılması lazım. O çok büyük bir olaydı. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında bir fay hattı var ve bu olay o fay hattına kurulmuş bir tuzaktı. Bu olay ile dünyaya karşı Türkiye’nin bitmesine kadar gidebilecek bir olaydı. İnanılmaz derin bir meseleydi. Aziz Beyin söylediklerinin arkasındayım. Olay aydınlatılsın. Trabzonspor’un böyle bir şeyle anılması asla olamaz. Bu coğrafyada Türkiye’nin pozisyonu ile ilgili global olaylar yaşanıyor. 15 Temmuzu gördük. Bunlar uluslararası büyük organizasyonların işiydi. Allah korudu. İnanılmaz bir kırılmaya sebep olacaktı.

Ersun yanal dışında kimseye ekstra bir para asla ödemedim.

Sadri abi kulübe çok emeği geçmiş bir abimiz. Trabzon’da her şey futbola bağlı olduğu için diğer kulüplere benzemez. Sadri abiye teşekkür ediyorum. O bizim başkanımız. Biz göreve geldiğimizde İbrahim Bey tarafından açılmış davayı geri çektim. Başkanın yargılanmasının çok etik ve düzgün duracağına inanmadım. Arkadaşlarımızla konuştuk ve Sadri abiye açılan davayı geri çektik. Sadri abi bugün başkan olsa bu ne der. Ben geldiğim dönem var olan borç, 4 büyükler arasında Trabzonspor’un en kötü olduğu döneme gelmişti zaten.  Yemin ederek söylüyorum. Sadri abi gelsin bana iki sene nasıl dayandın der. Ahmet Ağaoğlu başkan olacak. Para yok. Büyün para bankalara gidiyor. Göreve geldiğinizde 150 milyon TL bulması lazım.

Biz taraftarlarımız İbrahim beyden devraldığımızda neden ibra ettiniz, Sadri beyin dosyasını çektiğimizde neden çektin baskısı yaptılar. Ne var ne yok diye eski dönemlere bakmadım. Bu yanlış bir şey. Kulübün içerisini didik didik edelim bir şey var mı hesabını soralım demedik. Ben yattım para, kalktım para. 2.5 yıllık dönemde yaklaşık 500 Milyon TL bulduk. İlk olarak para verdik ama baktık olmuyor, sponsor olduk. Ben kulübüme zarar vermem. Alacaklarımızın üzerine su içerim içmem o kulüple benim aramda. Benim arkadaşların hepsi taşın altına elini koydu. Trabzonspor bizim için evimiz neyse odur, yarın da o olacaktır. Ahmet Bey’de görecek ki, kulübe yapacağımız projelerle destek olmaya çalışacağız.

Ben Nevzat’la ilgili kırıcı hiçbir şey kullanmadım. Ne dediğimi biliyorum. Burada beraberdik. Bırakıp giderek insan kurtulacağını mı zannediyor. Böyle bir dünya yok. Transferin başında sen vardın. Ben geçtim. Herkes bana hakaretler yağdırıyor. Pereira, Mas, Olcay ve Rodallega’yı aldım. İyi ki de yaptım. Nevzat’a halimiz vaktimiz yerinde gel çözelim dedim. Ben yapıyorum. Ben Nevzat beyden taşın altına benimle birlikte elini koymasını bekliyorum. Ben kalan arkadaşlarımla beraber bunu yapacağım.

Biz kongre kararı aldığımızda iki nedenden aldık. Trabzonspor'un kongre tarihi aralık. Ben yaptığımız toplantıda bunun yanlış olduğunu söyledim. Bu sena tek amacımız Avrupa kupaları kaldı. O zaman kongre kararı alalım. Gelecek yönetim kararını versin. Bende taahhüt verdim. Küçülecek sek yanınızdayım destek vereceğim. Eper bir zaman aday çıkmadı. Eğer çıkmamış olsaydı, Tüzüğe göre yönetim kongre divanına kalacaktı. Aday çıkmamış olsa ya iptal yapacaktık yada yeni bir liste ile aday olacaktık. Şimdi Ahmet Bey aday oldu. Bize düzen destek olmak. Biz kesinlikle aday olmayacağız. Ahmet Bey çıktıktan sonra bütün camianın destek vermesi lazım. Ben kendisine söyledim. Rahat bir dönemde, az aday olan bir dönemde rahat liste oluşturabilirsin dedim.

Yarından itibaren Trabzon’dayım. İyi bir kongre hazırlığı yapmamız lazım. Çok şık ve Trabzonspor’a yakışır bir kongre için hazırlıklarımızı yapmamız lazım.

FİFA önünde eylem yapan arkadaşlarla burada ve Trabzon’da görüşüyorum. Ben taraftarlarımızın yapmış olduğu her eylemin hukuk dışına kaymamak kaydıyla hakları olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar destek veriyorum. Benimde sonuna kadar inandığım bir şampiyonluğun mücadelesini veriyorlar. Destek olacağım. Teşekkür ediyorum.

Trabzon’da çok önemli güzellikler var. Bunların başında stat geliyor. Bugün zannediyorum Türkiye’de stat dolgunluğu olarak ilk takımlar arasındayız. Statta taşkınlık yaşanmadı. Teşekkür ediyorum. Anadolu’da olduğunuzda bakanlarda vardır. Başkanlar kadar bakanlarla da futbolu konuşurlar. Her iki bakanımız da Trabzonspor’a maddi manevi çok destek oldular. Trabzonspor’u bırakmadılar ve bırakmayacaklardır. Yarınlar ne gösterir bilinmez ama benim gönül bağım sonuçlanmaz. Ben kararlıyım ki bir daha böyle bir şeye bulaşmayacağım. Trabzonspor camiasından hak eden ok insan var. Bundan sonra başkalarının bu işi yapması gerektiğini düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler