Mesut Bakkal: “Trabzonspor’da çalışmak isterim”

Teknik Direktör Mesut Bakkal Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Mesut Bakkal: “Trabzonspor’da çalışmak isterim”

Haber61 - Spor Servisi - Antalya - Türkiye’nin önemli teknik direktörlerinden Mesut Bakkal Antalya’da bulunan Haber61 ekibine açıklamalarda bulunarak  “Çalışmak istediğin kulüplerin başında Trabzonspor geliyor” dedi.


Bakkal haber61 ekibine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

RÖPORTAJIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TRABZON’DA AYRI BİR HAVA VAR

Trabzon’un bende ayrı bir yeri vardır. Trabzon’da ayrı bir hava var. En son Kayseri ile gelmiştim ben. Rıza Hocaya’da başarılar diliyorum. İnanılmaz bir çıkış. Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Ersun Hoca’nın yaptırımlarının sonucu belki şimdi yansımaya başladı. Çünkü aynı kadroydu. Rıza hocanın emeğini de burada görmeden geçmemek lazım. İnanılmaz bir çıkış, güzel bir hırs var. O oluşuma, o stada, o kadroya yakışan bu zaten. Trabzon’a yakışan bu. Daha ötesini ne halk kabul eder, ne basın kabul eder. Kimse kabul etmez çok iyi biliyorum çünkü. Ben başarılar diliyorum. Lige renk veriyorlar. Böyle devam etmesi lazım. Her zaman olması gereken bir Trabzon takımı.



“İYİ BİR İKİNCİ DEVRE OLACAK”

Gençlerbirliği macerası vardı benim Kayseri’den sonra. Çok sevdiğim bir kulüp, 4. gelişim. Yıprandım biraz orada, üzüldüm. Oraya büyük hedeflerle gitmiştim ben. 9 haftalık maceradan ayrılırken ben burada 9 hafta gelmedim dedim yani. Çünkü kadro belliydi, yapılanma belliydi. Yukarıdaki 9 takımdan 7 puan almışım. Böyle ayrılmak hiç hoşuma gitmedi. Üzüldüm, üzülmedim değil. 17 yıllık teknik Direktörlük hayatımda hatta 10 yıldır tek çalışıyorum, çok üzüldüm yani. Bunu beklemiyordum. Sonra birkaç takım oldu ismini söylemek önemli değil. Gitmedim, şuanda dinlenmekte fayda var. Enerjiyi toplayıp tekrar başlamak iyi olur ama iyi bir lig ikinci devre izleyeceğimizi ümit ediyorum. Burada Trabzon’un da yarışa girmesi renk katacak. Çünkü iyi asılmaya başladılar. Lider takımların durumu belli. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın. Beşiktaş belki geri kalmış gibi düşünülebilir ama Şenol Hoca’yı da tebrik etmek lazım. Hem şampiyonlar ligi hem lig arkadan gelebilecek ve en iyi futbol oynayan takımlardan bir tanesi. Hep daimi oynayan bir takım. Arkadan baktığınızda Göztepe’nin Kayseri’nin bunların lige renk vermesi ayrı bir şey. Bu sene iyi bir lig geçeceğini umuyorum.

“İSTİKRAR ÖNEMLİ”

En başta Abdullah Avcı’yı tebrik etmek lazım. Bugün onunla beraber giden ve destekleyen yönetimi de tebrik etmek lazım. Özlediğim ve Türkiye’de olmasını istediğim en iyi oluşumlardan bir tanesi. İnşallah şampiyon olur. Olabileceğinin sinyalini de Arda ile verdiler. Kalite arttı. Bence bu sistem onları çok daha farklı yerlere getirecek. Hocasıyla, Başkanıyla tecrübeli oyuncularıyla. Baktığınızda takım oyununun en iyi oynayan takımlardan bir tanesi. Bunun da tek sebebi istikrar. Dönem dönem iyi takımlar iyi maçlar seyrettik. Ama bütçesi bu kadar yüksek olan ligimizin ben çok daha tempolu oynanması taraftarıyım. Bazı maçlardan keyif almadığımızı herkes söylüyor zaten.



“TEKNİK DİREKTÖR MEVKİİNİ BASİTLEŞTİRMEYE BAŞLADILAR”

Şenol abi zaten çok akıllı, zaten hocalığı tartışılmaz, yönetici bazında da bence en sütte olmalsı gereken bir insan. Çok düzgün dürüst bir adam. Fatih abi ayrı bir renk getirdi. Fatih abi tartışılmaz ki yani. Bu yakışmaz yani. Bugün Şenol abinin dediği gibi haddimizi bilmiyoruz biraz. Herkesi biraz saygıya davet etti. Teknik Direktör mevkiini basitleştirmeye başladılar. Türk antrenörleri çok kaliteli antrenörleriz yani. Bu kadar zorluğa yokluğa rağmen çok iyi işler yapıyorlar.

“FUTBOLUN BAŞINA ŞENOL GÜNEŞ GİBİ İNSANLARIN GELMESİ LAZIM”

Burada yapılması gereken şey yabancı kontenjanında olduğu gibi 14 yabancı niye var. Almayın kardeşim. Kulübün iç tüzüğüne kimse karışıyor mu? Biz önce camialara açıkça neler yapmaları gerektiğini anlatacağız. Bizim gizli saklı bir şeyimiz olmayacak. Avrupa’da sıralamada bütçe olarak 6. sıradayız. Bizim tek sorunumuz parayı yönetememek. Bizim bu işi profesyonel olarak yapacak adamlara ihtiyacımız var. Futbolu bilmenize gerek yok. Bütçeyi yönetecek adamlar olacak. Futbolun başına da Şenol Abi gibi kaliteli değerli, hiçbir şeyde gözü olmayan sadece başarıyı düşünen, hedeften hedefe giden getirmeniz lazım.

“ABDÜLKADİR ALDI GÖTÜRDÜ MAÇI”

Ben bu yarışın içinde Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan başka takımlarında olmasını istiyorum. İyi, tempolu bir ligin oynanması ve milli takım. Milli takımın bu düzende olması biraz zor görünüyor. Almayın yabancı, Türk oyuncu oynatın. Altyapıya yönelelim. Trabzon’da altyapıdan inanılmaz bir kaynak var. Onları oynatalım. İyi oyuncu çıktı oynatmadık mı. En son işte beni Gençlerbirliği’ndeyken yenmişti. Abdülkadir işte aldı götürdü maçı. Bunlar zamanla atılacak. Attığımız zamanda teknik Direktörleri eleştirmeyin yani. O gençler öyle gelecek.



YUSUF VE ABDÜLKADİR YORUMU

İkisi de aldılar Süper liginde maçları bir taraftar alıp bir tarafa koyan oyuncular. O zamanda Trabzon’a bir kazanç oldular. Önemli olan bundan sonra ne geleceği. Onları çıkaran kişileri de ödüllendirmek gerekiyor. Biz hep şimdi oynatanı biliyoruz ama bir emek verildi. Özkan hoca zamanından. Benim hocamdır. Bunlar bir değerdir. Futbol ayrı bir sektör. İyi oyuncularla oynanıyor. Alt yapıdan çıkan iyi oyuncunuz varsa oynatırsınız. Yoksa birilerini tercih etmek zorundasınız. Çünkü bir yarışın içindesiniz. Burak geldi adapte oldu işte. Ama Trabzonlular’ın bu takıma sahip çıkması lazım.

ÇALIŞMAK İSTEDİĞİN KULÜPLERİN BAŞINDA TRABZONSPOR GELİYOR

Çok samimi söylüyorum. Çalışmak istediğin kulüplerin başında Trabzonspor geliyor. Bunu da ilk defa söylüyorum. Ama inşallah Rıza hocam şampiyon olur. Bir yere bir mesaj olarak değil. Benim duygularım bunlar. Ben biraz kenarda durmayan bir teknik direktörüm oradaki taraftarda öyle. Ya beni kovarlar birinci gün yada iyi bir ikili oluruz diye düşünüyorum ama. Bana düşen çalışana saygı duymak. Ötesini söylemek bize yakışmaz. Herkese selam. İnşallah şampiyon olursunuz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor